Jump to content
Hundesonen.no

"mørk" leilighet


Henriette

Recommended Posts

Har jo bodd her ca litt over 2 mnd, men blir aldri fornøyd.

Golvet er ganske mørkt, men veggene er lyse.

Det som er mørkt her inne er, sofa, stuebord og golvet egentli.

Her er masse lamper os, men jeg får det liksom ikke koslig her.

Noen tips?

Tepper, pynt eller noe?

Link to comment
Share on other sites

Kan du forandre fargen på sofaen og bordet, ville jeg gjort det. Male bordet, fx. Her har vi mørkt gulv og lyse vegger, men også lyse møbler. Det blir ikke så "tungt" som med mørke møbler liksom. Men den moderne stilen med mørke møbler, må du nok se lenge etter. Stilrent kan det bli, men ikke moderne..

Link to comment
Share on other sites

Et teppe hjelper mye, vi kjøpte nytt teppe og en del møbler på Ikea på fredag. Har du Ikea i nærheten så anbefaler jeg en tur, det kan jo hende du får noen ideer når du er der. Så kan du jo også kjøpe noen lys til å sette på bordet i lyse farger, sånne ting som egentlig ikke "synes", men som er med på å lette fargeinntrykket. Puter og gardiner som noen nevnte kan også skaffes i lysere farger, gjerne noe som matcher hverandre og lysene.

Edit: Lys duk, om du ikke har mulighet til å endre fargen på bordet.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du har typisk studentleilighet, med stygge sofaer (f.eks, sånn som jeg har:p) er det et tips å kjøpe lyse strechlaken, litt fine- ikke de aller billigste, og bruke på sofaen.. Kjempegreit. Så legger du til lyse puter, lyse tepper, lyse gardiner. Masse lamper er greit, men viktigere med riktig type belysning. De som jobber på f.eks lampehuset vil kunne gi noen tips uten at du nødvendigvis trenger å kjøpe noe.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...