Jump to content
Hundesonen.no

Innkalling?


BareLinn

Recommended Posts

Ja..Nå skal jeg jo snart ha min første helt egne VALP,og trnger GODE tips til hvordan jeg skal trene innkalling..

Sjeldent å finne steder rundt her hvor det er "lukket"...

Først...Når bør jeg begynne å trene på innkallingen?

Hvordan lærer jeg henne å komme når jeg roper?

Og hvordan få henne til å ikke ense noe annet..??

(Litt fasinert av disse hundeeierne i Oslo,som går "fot" uten bånd..midt i byen :innocent: )

Link to comment
Share on other sites

Hei! :innocent:

Jeg får vel komme med mine råd og tips jeg da! :D Du bør begynne med innkalling med engang spør du meg. Bare få hunden til å se på deg og lystre navnet sitt først av alt. Det er mange forskjellige øvelser du kan bruke for dette. Selv så brukte jeg "se på meg" øvelsen med Abby. Den er sånn: Jeg holder en godbit under haka og ser på valpen. Når hun ser meg inn i øynene så får hun godbiten. Etterhvert så må hunden holde øyenkontakt lengre og lengre når du sier navnet. Begynn å kall på valpen din når du skal gjøre ting som den liker. Slik som gi den mat, gå ut med den, leke eller kose.

For at hunden skal komme bort til meg så bruker jeg "kreativitet" :) hihi, det vil si at jeg løper i fra den, setter meg med ryggen mot valpen, setter meg ned og lager masse glade lyder. Kanskje jeg risler med godbit posen eller finner fram en god leke. Når valpen kommer kan du ta en finner under halsbåndet på hunden. (ikke over, da føler hunden seg ofte truet.) Da lærer valpen at den får gå når du er ferdig og ikke omvendt.

Etterhvert som hun blir flinkere på innkalling så kan du gjøre det litt vanskligere. Få ei venninne til å leke med hunden og kall på den. Be da venninna de slutte å leke med hunden øyeblikkelig slik at du er sikker på at den kommer. Når hunden har kommet til deg så lar du den springe tilbake og leke med venninna di. Da lærer hunden at når den gjør som du sier så får den alltid noe godt igjen. ^_^

Uff, nå skrev jeg mye! (Sitter på skolen og kjeder meg.) Sikkert mange som har flere gode tips til deg. Lykke til! :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

Belønn den hver gang den kommer til deg frivillig. Etter hvert vil valpen skjønne at det er noe med å komme til deg og tlbyr atferden oftere. Da begynner du med å rope kom/hit akkurat når du ser at hunden er på vei inn mot deg. Pass på å alltid ha en god belønning!

Og en ting til: Ikke rop på valpen da den skal i bånd. Gå heller å ta den i bånd eller lokk på den på andre måter :innocent:

Lykke til! :ahappy:

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Peico var veldig selvstendig, leken, nysgjerrig og uredd.

Fløy etter alt og alle, og jeg trodde han aldri skulle lære inkalling.

Hadde han løs i hagen, men han løp bort etter sykler, blader osv

Bordercollie blandingen jeg hadde før var kjempe enkel å lære inkalling. En terrier må en jobbe på en helt annen måte med.

Men han ble superflink, bråsnudde da jeg ropte han inn og belønte med kos, en sjelden gang godbiter.

Men nå er han i puberteten, snart 6 mnd og glemt alt.

Så vi startet på nytt.

Godbiter.

Kjekt å spare dem til puberteten, tihi.

Han er litt flink enda, men ikke 100 proent som han var.

Men det er helt normalt!

Kjempe lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...