Gå til innhold
Hundesonen.no

Viking melk i foret


ellish

Recommended Posts

Jeg vet at mange oppdrettere bruker viking melk i foret på valpene sine. Hvorfor? Bare for å sette en god smak eller er dette næringsrikt for små valper? Oppdretterne vi kjøper av bruker også dette og får å gjøre forandringen minst mulig i løpet av de første dagene hun er hos oss har vi også kjøpt dette. Hvor lenge skal jeg blande dette i foret? Takker for svar. :yes:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet at mange oppdrettere bruker viking melk i foret på valpene sine. Hvorfor? Bare for å sette en god smak eller er dette næringsrikt for små valper? Oppdretterne vi kjøper av bruker også dette og får å gjøre forandringen minst mulig i løpet av de første dagene hun er hos oss har vi også kjøpt dette. Hvor lenge skal jeg blande dette i foret? Takker for svar. :)

Viking melk? Er det surmelk? Har aldri hørt om viking melk før :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hihi, for å være helt ærlig så vet jeg ikke helt selv hva det er for! :) Men jeg fant dette på nettet:

"Viking Melk - mer enn kaffefløte - ideell til sauser, kakebakst, vafler, karamellpudding. Gjør fløtens jobb, men er mye magrere( kalorier pr.dl fløte 365kcal). Viking Melk kan lagres over lang tid (ikke fryses). Ha den som reserve hjemme, på hytta eller i båten."

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Viking melk var nok ett mer kjent og brukt produkt for endel år siden ja. Det er rett og slett helt vanlig melk som er konsentrert. De er fjernet endel av vannet i melken slik at det blir litt kraftigere både i smak og den får ett høyere næringsinnehold. Etterpå er den hermetisert på bokser så holdbarheten blir veldig bra.

Jeg har aldri hørt om noen som bruker dette som tilleggs for til hunder men det skader sikkert ikke. Personlig har jeg nok heller kommet til og brukt litt surmelk, feks Biola, kulturmelk eller noe lingnende.

Men vikingmelk kan anbefalles til menneske bruk. Helt super og bruke i ulike matretter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men vikingmelk kan anbefalles til menneske bruk. Helt super og bruke i ulike matretter.

Og til kaniner som ikke få nok mat av kaninmamma. :) Har vært mye brukt i kaninmiljøet i slike tilfeller, men altså kun når det har blitt ansett som nødvendig for å berge kaninungers liv.

Hvorfor skal man drive å tilsette en masse greier i foret egentlig? Når det ikke er nødvendig mener jeg? Nå spør jeg fordi jeg virkelig lurer altså..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er jo vanlig å tilføre melk eller noe sånt i foret på små valper. Takk :)

Ok, jeg har aldri hørt om at noen som har kjøpt valp har tilsatt vikingmelk i foret etter at valpen har flyttet, bare derfor jeg lurer. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hørt at det brukes vikingmelk i foret, men jeg brukte Geitemelskpulver til min når han var mindre, som et ekstra tilskudd og for å legge på han litt mere. Det kan også gies til valper

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes det virker nokså risikabelt å tilføye melk (med masse kalsium) til et fôr som fra før av inneholder nok kalsium. Valper kan ikke skille ut overskudds-kalsium, så de kan faktisk få skjelettskader av det. Hvis man på død og liv vil supplementere med melk, bør man samtidig tilføye noe som *ikke* inneholder mye kalsium, for eksempel rått kjøtt uten bein (bein inneholder kalsium). Kjøttdeig er forøvrig ikke noen god tilsetning pga det høye saltinnholdet.

Voksne hunder, derimot, kan skille ut overskudds-kalsium, så de kan godt få "for mye" uten å ta skade av det. Men mange voksne hunder er laktose-intolerante - altså at de ikke tåler melkesukker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
    • Hei,  Jeg har en 3 år gammel malteser på for. Jeg betalte 5k da jeg fikk henne, men signerte fortsatt en vanlig forvert avtale. Hun skal ifølge avtalen få 2 kull. Det ble spesifisert da jeg fikk henne at hun skulle avles med andre registrerte maltesere.  Oppdretter bestemmer seg i stedet for å få et blandings kull og lage maltipoo på første kull. Jeg likte det ikke, men orket ikke å lage noe styr av det. I oktober hadde hun første løpetid etter kull nr 1. Det er nå ca 6 mnd siden og jeg har fulgt med for å sjekke om hun får løpetid.  I dag fikk jeg melding av oppdretter hvor hun truer med å ta henne tilbake fordi jeg ikke har sagt ifra om løpetid, men hun har jo ikke hatt løpetid enda. Hun mener maltesere har løpetid hver 4. Mnd? Dette høres ikke riktig ut. Jeg ble veldig satt ut siden jeg alltid har gitt beskjed ved løpetid tidligere. Mitt spørsmål er hvilke rettigheter har jeg? Jeg har jo betalt en viss sum for hunden. Jeg har fulgt kontrakten, og kan dokumentere at oppdretter har brutt kontrakten. Kontrakten spesifiserer at hun må følge nkk sine retningslinjer for avl, og de åpner ikke for blandingsavl. Hun sa hun er i sin fulle rett til å blande raser så hun er åpen på at hun vil bryte kontrakten nå og.  Jeg vil egentlig bare bli ferdig med dette og hadde planer om å si ifra ved løpetid som sikkert kommer nå straks, men nå føler jeg meg ikke trygg på dem overhodet. 
    • Hei! Med straff mener jeg noe som avbryter og på sikt reduserer den uønskede adferden. Hva det er og hvor hard straffen er vil selvsagt avhenge av hund og situasjon. For mitt eget vedkommende er det i en del tilfeller nok med et bestemt "nei" for å avbryte stirringen. Men det er jo per def straff det også. Ja, leash-pop kan funke på noen hunder, men i slike situasjoner er min erfaring at man også bør være litt forsiktig med det, da leash-pop faktisk også kan trigge utagering.   Ja, enig i det du sier om å bruke metode som kan utvikle stress ved passering. Det er også noe av grunnen til at jeg bruker motbetinging når avstanden er stor nok. Jeg har forøvrig god erfaring med å benytte motbetinging på langt mindre avstand etter å ha straffet tidligere. Dermed unngår man også stress og at hunden assosierer motgående hunder med noe negativt.   PS! Veldig bra jobbet at det har funket for deg kun med motbetinging.
    • Jeg tenker det kommer an på hunden. ..og hva du mener med straff. Er det en innarbeidet lyd som indikerer avbryt, ellers..? Hva ellers?  Fra YouTube ser det ut som såkalt "leash pop" fungerer på mange hunder. Det finnes jo mange grader av det, det trenger ikke være så kraftig at det gjør vondt, og det kan fungere som Caesar Millans: "Tssscht!" for å få kontakt på en måte som ikke fungerer som belønningsmarkør, men advarsel om at nå blir jeg sur og det blir kjip stemning her? Mange hunder tar det til seg at fører er misfornøyd. Mer interessant å gjøre fører happy. Så er det andre hunder som ikke kunne brydd seg mindre om det.  Personlig er jeg skeptisk til å gjøre noe hunden kan utvikle stress ifbm passeringer av. Motbetinging har alltid fungert for meg, men det kan som du sier ta tid, og jeg vet om TO meget erfarne som ikke har lykkes med den metoden på sine hunder selv etter to år med konsekvent trening, så 🤷🏼‍♀️ Privattimer med erfaren instruktør?    Edit: Av alternativ adferd virker sitt litt kjedelig. Hvor mye begeistring og belønning er hunden vant med at en plain sitt utløser? Jobbe den opp litt om det har gått rutine i den?
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...