Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppkast


Recommended Posts

Hei

Jeg har en leonberger på 3år. Ho kaster opp maten sin ca 1 - 2 ganger i mnd.

Ho har holdt på sånn i ca 2år og jeg fatter ikke hva det er. Ho er også veldig vansklig i mat veien.

Men ikke når det gjelder avføring fra katt, hjort, hest. Hvordan få ho til å slutte med det?????

Er det noen som har det samme problemet?

Er det noen som har noe tips/råd å gi.

Har vært hos dyrlegen og tatt noen blodprøver, og de fant ikke noe.

Husker ikke helt hva de sjekket, det er en stund siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hva slags fòr gir du henne? Og når hun kaster opp , er det rett etter hun har spist?

Han ene jeg har her begynte fra han var liten å kaste opp sånn ett par ganger i månden, så ble det problemer med betente analkjertler, så øyebetennelse, oftere oppkast også gnaging i labber. Tok lang tid før jeg luktet lunta at det kunne være allergi.

Fòrallergi kan ikke testes med blodprøve så der må man teste ut med et allergifòr/ sensitive fòr .

Tar du en blodprøve/allergitest så finner man også ut om hunden har andre allergier. Det som ofte henger sammen er husmiddallergi og fòrallergi. Så hvis hunden er positiv på husmiddallergi gjennom blodrpøve så er det stor sjans at den har fòrallergi i en slags grad.

Test ut med å skifte fòr til et som er mer skånsom mot magen og se hva som skjer etter 5-8uker

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Shira har gått på flere typer tørr for, men no får ho våt for som heter Hundemat fra fatland ølen.

Det består av kuvom, lever, lunge og svor. Det spiser ho med appetitt hvis jeg blander i makrell i tomat.

Veldig matlei hund.

Det pleier som oftes å gå 3 - 5 timer etter at ho har spist, så kommer maten i retur.

Skal sjekke det med allergi.

Takk for tipset. :ahappy:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå vet jeg lite på dette området, men stusset litt over at du blander inn makrell i tomat. Dette vil jeg anta er rimelig sterk for magen hennes? Men igjen, når det ikke skjer hver gang-så vet jeg jo ikke om det kan ha noen som helst betydning for problemet.

Det kan ikke være andre muligheter da? At det er spesielt på de dagene dere har vært i veldig aktivitet eller motsatt, som faktisk setter dette igang?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei!

Jeg har hatt en hund som har kastet mye opp. Min erfaring er at ferkfor (V&H) var lettere fordøyelig enn tørrfor. Nå hadde min hund mange andre plager også, og generelt nedsatt allmentilstand, men dette med oppkast var noe som fulgte henne gjennom hele hennes 9 mnd. lange liv. Vet anbefalte for for ømfintlig mage, og det hjalp, men siden du har en matlei hund er jeg ikke sikker på at det vil være noen innertier på smak, men vel verd å forsøke. Foret er også lettere fordøyelig om det er oppbløtt i vann.

Ang. bulemi har jeg ikke hørt om det på hund, men noen sykdommer kan gi anorektisia. Ved feks. nyreproblemer er det ikke uvanlig at hundene blir anorektiske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Er det ingen i nærheten som har en hund du kan låne? En oppdretter med flere hunder, eller noe? Nå var jo det for min og Odins del, men når jeg ikke orket å konkurrere med ham mer så gikk jo Lisa her på forumet konkurranser med ham. Men ja, livet som hundeeier er jo veldig i faser. Fra valpestadiet og få dem til velfungerende hunder i hverdagen, til å kunne ha dem med på aktiviteter og konkurranser, og så når de ikke er med på alt lengre igjen, og trenger mer oppfølging  helsemessig.
    • Akkurat nå har jeg lyst på en hund som kan henge med på lange fjellturer og som jeg kan konkurrere med, men som kan bo et annet sted så lenge senioren min fortsatt lever. Må jo bare innse at hun er en gammel hund som ikke lengre kan være med på alt jeg har lyst til, men vil jo også gi henne en god alderdom. Så ny hund i huset er uaktuelt så lenge hun er her. Hvorfor må det være så vanskelig...
    • Enig med Simira, meld dere på et valpekurs om dere ikke allerede går/har gått. I tillegg har for eksempel Maren Teien en veldig fin kanal som heter Hverdagslydig+ (https://boon.tv/hundetrener-maren), der er det også en egen kanal for valpeeiere. Vet at flere har hatt god nytte av hennes forelesninger og videoer i valpeperioden. Finnes helt sikkert noen gratis alternativer også, men det har jeg ingen oversikt over. 
    • Først av alt må du slutte å la ham hilse på andre hunder på tur. Hvis ikke får du en hund som trekker i båndet i alle retninger, og stresser seg opp hver gang han ser en hund. Det er ikke alle som kan eller vil hilse, og det er heller ikke trygt. Prøv å holde dere til kjente, trygge hunder. Om du ikke kjenner så mange kanskje det er noen du møter ofte på tur, eller du kan ta kontakt med en klubb i nærheten, en turgruppe eller noe. Jokking er en typisk stressadferd i den alderen, og tegn på at han girer seg opp for mye. Avbryt lek eller hilsing så fort det er tilløp til jokking, og jobb med at han skal være rolig og ha kontakt med deg. For å få slutt på biting i føtter ville jeg først og fremst sørget for at han har nok biteleker, og avlede med dem. Når han først begynner å bite på føttene, stå helt stille og ignorere ham til han slutter. Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å gå et valpekurs om du ikke har gjort det allerede. Alt dette er helt vanlig for valper i den alderen, og på et kurs vil du få hjelp til å håndtere det. Du finner også mange vanlige problemer og råd for dem i trådene under valpeprat her på forumet, så ta en titt gjennom her.
    • Kikket litt i dogweb og ser at hundene fra lundehundprosjektet ligger der sånn som alle andre, med en X på slutten reg. nummeret. Den som ble utstillingschampion var 3. generasjon, og ser tittelen ligger inne. Da skulle man jo gjerne tro at de kan ta andre championat også, og at det samme vil gjelde for cavalierprosjektet, som trossalt er ganske så ekvivalent? Det var jammen ikke lett å finne informasjon på dette! 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...