Gå til innhold
Hundesonen.no

Flåtthalsbånd


Recommended Posts

Hei.

Er det noen som vet hvor man kan få tak i de hvite flåtthalsbånda og hva de heter? Eventuelt en ca pris? Brukte sånn middel i nakken i fjor (Expot) og det funka ikke i det hele tatt, så har lyst til å prøve noe annet.

Og en ting til: Må man ha resept på de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Båndet heter Scalibor og du må få resept fra veterinæren. Prisen ligger på 2 - 300 kroner om jeg ikke husker helt feil. Hadde slik i fjor på to av mine, og det funka utmerket.

Tusen takk! Det skal jeg se nærmere på. Er det noen spesielle bivirkninger på det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

HALSBÅND 40 mg/g til hund:

Hvert halsbånd inneh.: Deltametrin 0,76 g, resp. 1 g, trifenylfosfat 5,89 g, resp. 7,75 g. Fargestoff: Titandioksid (E 171).

Egenskaper:

Klassifisering: Lipidløselig pyretroid med insekticid og acaricid virkning. Virkningsmekanisme: Blokkering av transmisjonen i parasittenes nervebaner. Deltametrin har letal virkning på ektoparasitter. Deltametrin binder seg med trifenylfosfat til et kompleks som avgis fra halsbåndet til hudens lipidsjikt og spres i dette sjiktet over hudens overflate i løpet av ca. 1 uke. Ingen systemisk virkning.

Indikasjoner:

Hund: Mot lopper (Ctenocephalides felis), skogflått (Ixodes ricinus), husflått (Rhipicephalus sanguineus), sandflue (Phlebotomus perniciosus) og mygg (Culex pipiens pipiens).

Kontraindikasjoner:

Skal ikke brukes til valper yngre enn 7 uker, til hunder med store hudlesjoner eller til dyr med kjent overfølsomhet for pyretroider, f.eks. katt.

Bivirkninger:

Overfølsomhetsreaksjoner kan føre til begrensede hudlesjoner og håravfall.

Forsiktighetsregler:

Reduser sjampovask i behandlingsperioden. Dersom hunden må såpevaskes, tas halsbåndet av og settes på igjen når såpen er skylt av. Normal kontakt med vann reduserer ikke effekten av halsbåndet, men halsbåndet tas av før bading. Ved hudlesjoner fjernes halsbåndet til symptomene er borte. Vask hendene med såpe og kaldt vann etter at halsbåndet er satt på. Halsbåndet skal ikke håndteres av personer som er allergiske mot trifenylfosfat. La ikke barn håndtere halsbåndet, leke med det eller putte det i munnen.

Interaksjoner:

Skal ikke brukes sammen med ektoparasittmidler som inneholder organofosfater.

Drektighet/Laktasjon:

Kan brukes under drektighet og diegivning.

Dosering:

Velg halsbånd etter hundens halsomkrets: 65 cm langt for store raser, 48 cm langt for små og mellomstore raser. Virkning oppnås mot flått, sandflue og mygg etter 1 uke og varer i hhv. 5, 6 og 6 måneder, mot lopper etter 2 uker og varer i 3 måneder.

Overdosering/Forgiftning:

Dersom hunden spiser opp halsbåndet, kan følgende symptomer opptre: Ukoordinerte bevegelser, tremor, sikling, brekninger og stivhet i bakdelen. Symptomene avtar vanligvis i løpet av 48 timer. Diazepam kan om nødvendig gis som symptomatisk behandling.

Oppbevaring og holdbarhet:

Halsbånd i forseglet pose bør oppbevares i esken.

Andre opplysninger:

Bruksanvisning: Se pakningsvedlegg.

Pakninger:

48 cm: 1 stk., 6 stk. 65 cm: 1 stk., 6 stk.

(kilde: intervet.no)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 months later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...