Jump to content
Hundesonen.no

"aker på rompa"


sussa85

Recommended Posts

Har lagt merke til at Sokrates har en tendens til å sette seg ned og så dra seg framover. Det skjer ikke så ofte, kan gå uker mellom hver gang, men igjen så kan det også bli gjort noen ganger i løpet av en dag.

Er dette noe "farlig" eller er det bare at han klør?

Link to comment
Share on other sites

Du bør få sjekket gattkjertlene, det er ofte når de "aker på rumpa" at gattkjertlene er "fulle". Sikkert lurt å få en dyrlege til å sjekke de, og rensket de om e er fulle. Der lukter noe j******! Jeg gjør det ALDRI selv! Er ikke noe kresen av meg, men der går grensen altså!

Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som om det er analkjertlene ja. Tassen gjorde akkurat det samme når han hadde "fulle" analkjertler. Du kan jo tømme dem selv men jeg anbefaler at du drar til dyrlegen og får sjekket! :icon_confused:

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som hunden din kan ha fylte analkjertler ja. Få noen til å vise deg hvordan du tømmer de, aller helst en veterinær. Man skal ikke drive og tømme de i tide og utide, men kun gjøre det på hunder som har problemer. Dersom de tetter seg, og ikke blir tømt, kan det gå betennelse i det (da er væska som kommer ut ofte litt klumpete og lukter enda verre enn normalt...). Da skal veterinær kontaktes.

Link to comment
Share on other sites

kan det ikke være noe annet?

Chica akte seg også en periode, men jeg klarte aldri å finne noe bak der, og plutselig sluttet hun med det.. Hun har vel tømt seg selv da?

Lurte litt på om de kunne tømme seg selv. noen som vet?

Link to comment
Share on other sites

Lurte litt på om de kunne tømme seg selv. noen som vet?

Hehe, JAAAAA, det kan de! En ting er jo at det gjerne går "litt om litt" når de bæsjer. Det er jo liksom det de egentlig skal... Men altså, funker ikke det, så gjør Sofus det selv. Hvordan han gjør det og helst hvor dette blir gjort spør du! Vel, altså, han bruker tungen (ugg) og vasker seg iherdig og stedet- jo, det er helst i sofaen det!

Takk gud for avtagbare vaskbare (les: kokbare) sofatrekk fra ikea :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...