Jump to content
Hundesonen.no

Vet ikke hvilket kurs jeg skal velge


Djervekvinnen

Recommended Posts

Jeg vet ikke hvilket kurs jeg skal velge.. Det er en nybegynner kurs i agillity og et nybegynnerkurs i spor.. De er begge med 2 ukers mellomrom så jeg kan også ta begge. Men det blir litt dyrt egentlig, så tror kanskje jeg må velge ett...

Har lyst å fått lært agillity og tror Hera hadde syns det har vært skøy. Har jo prøvd litt på egenhånd, og det hadde vært arti å fått orntlig instruksjon i hvordan det skal gjøres på de forskjellige hindrene..

Spor har jeg også lyst å lære meg, for det liker jo hunden min også veldig godt. Da får hunden brukt hodet og jeg får lært å bruke det til bruk på egenhånd i ettertid.. Så det er jo en fordel..

Agillity blir jeg sikkert ikke å gjøre såå ofte, og det er jo iforhold til spor, en mer stressende og aktiv sport. Men alikevel høres det veldig morsomt ut!

Uff dette ble et dilemma.. hva ville dere ha satset på?

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville satset på sporkurset, men det er fordi spor er noe jeg har lyst til å konkurrere i. Men egentlig så hadde jeg satset på begge selv om det blir å koste litt.

(og er det ikke godt å endelig ha problemet med for mye kurs å velge i? :ahappy: )

Link to comment
Share on other sites

Det høres ut som du har flest argumenter for spor. Du kan jo sjekke litt rundt mulighetene for videre kurs innen begge grenene da, slik at du kan fortsette med det kurset du tar nå, senere en gang?

Link to comment
Share on other sites

Tja.. jeg ville valgt begge deler, men jeg skjønner veldig godt at økonomien kan sette en stopper for det..

Spor er jo noe du kan fortsette med på egenhånd, mens agility er noe som krever hinder og bane. Har ud det tilgjengelig gjennom en hundeklubb, er det kanskje mer aktuelt? Hvis du må reise veldig langt for å få trent ag, ville jeg heller satset på spor. Ag'en kan fort skli ut hvis du ikke er i et miljø, og hvis du har langt å reise, det blir liksom så "tiltak". Spor er enkelt og greit, og jeg tror de aller aller fleste hunder liker det kjempegodt. Kan også kombineres med en tur i skogen til vanlig, og så er det sinnsykt morsomt å se "nesa" jobbe.

Link to comment
Share on other sites

Spor! Uten tvil. Det er også noe du kan holde på med uavhengig av andre. AG så må du ha hindre og alt det, mens spor så kan du trene bare du har et sted å legge det... Og så kan du ta AG kurset senere.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Vi skal være med på agilitykurset, har fått plass og greier, og har faktisk sendt de mail tidligere idag ang. det sporkurset, og lurte på om en blandingshund på 3kg er velkommen der. :-P Håper vi er det. Blir litt dyrt da, ja..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har meldt meg på agillitykurset! :ahappy: Jeg har enda ikke bestemt meg om jeg skal melde meg på sporkurset.

Hehe! Du går imot strømmen, skjønner jeg! :D Her blakker vi oss på kurs for tiden, i løpet av denne måneden skal jeg ha vært på fire kurs..! :shocked: Så jeg syns du skal melde deg på sporkurset også, så jeg ikke er den eneste her med tom pengepung.. :P

Link to comment
Share on other sites

Da er vi flere.!

Handlerkurs, Valpekurs, Jaktkurs å Spor...

Sa nettopp nei til å jobbe en 12timers vakt for jeg skal på valpekurs...

Så ikke rart kontoen krymper fort... Prioriteriner vøtt... :lærer:

Hehe.. jammen godt å høre at jeg ikke er alene! :ahappy: Blir jo helt stresset av å se pengene renne ut av kontoen, mye kursavgifter, masse bensin og bompenger til kjøring til kurs, overnatting, mat osv osv. Skulle aller helst ha vunnet i lotto for å holde på som jeg gjør for tiden.. <_<

Link to comment
Share on other sites

Ellers har meløy hundeklubb sporkurs også, også holder bodø lokallag (Norske redningshunder elns) et annet større og "bredere" sporkurs vet jeg. Skulle så ønske man hadde liiiitt mer penger og en hund som kunne vært med på alt uten å ramle om! Blir litt for mye på èn gang tror jeg. Men har så lyst til å få med meg et sporkurs så jeg er klokere på det området når det nye familiemedlemmet kanskje kommer til sommeren :icon_confused:

Yay, vi har også fått plass! Så gøy! Emma og Hera blir best i klassen skal du se. ;-)

Vi kunne jo prøvd å trent litt spor sammen etterhvert sånn på gøy. Bare for aktiviseringen sin skyld å få hundene til å like det? Etterhvert kan man jo legge hverandre sine spor, da må man stole blindt på hunden. Men det er lenge til i vårt tilfelle! Blodspor virker også kjempe gøy for hund og eier, det vil vi også prøve oss på. Skulle bare hatt noe blod.

La et spontanspor idag på tur, gjorde det litt for enkelt da - bandt henne litt for teit og hun så hvor jeg gikk. Men var supergira på å følge sporet mitt til det slutta, og spiste iallefall èn av kjøttdeigbitene som lå i slutten... La en leke der og men den var ikke interessant. :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Ja det blir gøy! Tror også at voffsene våre kommer til å bli de flinkeste! hihi! Ja nå står jo våren for tur, så da er det lettere å være ute mer for din hund, så da kan vi treffes. Vi treffes jo uansett på kurset! :icon_confused:

Det ble begge deler. hehe. Så til helga er det agillity og om to uker er det spor. :whistle: Må si at dette året har bare vært fenomenalt når det kommer til hund. Har aldri gjort så mye som nå, og det er skikkelig bra!

*Dobbelpost, mod Crizpo*

Link to comment
Share on other sites

Jeg ville for det første valgt spor foran agility :D Nå som du har meldt på agility, ville jeg meldt på spor også ;) Jeg har lært på flere kurs at hvis man har en usikker, nervøs eller forsiktig hund er de ofte flinkere å gå spor enn de "vanlige" hundene.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Nå har du jo allerede meldt deg på agility, så da er det jo ingen vits at jeg sier at du skal velge ditt eller datt :) Men har du mulighet, meld deg på begge!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteheller etc langs gjerdet sånn at den ikke graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...