Jump to content
Hundesonen.no

Annonser om folk som ønsker hund


Nirm

Recommended Posts

Et lite spørsmål til oppdretterne her inne...

Man leser jo stadig annonser om folk som ønsker hund. Noen har ganske tydelige ønsker, andre ønsker seg "bare en hund".

Om noen ønsker seg valp av din rase, og du tilfeldigvis har noen valper ledige. Tar du kontakt med disse folkene, eller vil du at valpekjøperne skal ta kontakt med deg?

Link to comment
Share on other sites

Kjenner ei som la ut en slik annonse. Hun ønsket seg "bare en hund" som du beskriver det, eneste kravet var at den var liten og av passe størrelse. Hun ble kontaktet av en oppdretter og idag har hun jevnlig kontakt med oppdretter, er med på mange utstillinger (har fått to hunder til) og rasen hun var så heldig å finne var Cairn. Noe som viste seg å være perfekt for henne, og hun fant ut at det å drive med hund er mer enn å "bare gå tur" så hun er aktiv med utstilling, agility og lydighet.

Så, det skal ikke være noe problem for oppdrettere å ta kontakt på slike annonser, så lenge de ikke virker useriøse. Men er de på leting etter "bare en hund", kan det jo hende oppdretter sitter med rasen som passer perfekt for dem, men som de enda ikke har åpnet øynene for.

Jeg er ikke oppdretter selv, men jeg synes det er viktig at oppdrettere opplyser om rasen(e) de driver med - både på godt og vondt. og som jeg har nevnt, kan det hende du åpner øynene til noen, og du har den rasen som de leter etter.

Kanskje finner man uerfarne personer, men de kan bli minst like gode eiere, hvis de har tid og engasjement - og ikke minst den rasen som passer dem...

rota litt nå, men håper noen fatter ponitet :D

Link to comment
Share on other sites

Nei, for jeg ønsker at folk skal være genuint interessert i og opptatt av min rase. Litt sleivete sagt, men ønsker de seg "en hund" vet jeg ikke om jeg vil selge til de. Jeg må først være veldig sikker på at de har satt seg godt inn i rasens positive og negative sider.

Jeg ser poenget med å hjelpe folk å finne rett rase ved å komme med konkrete forslag, men jeg tenker at noen som er veldig klar for en valp lett kan få det for seg at denne rasen passer og vi kan få en valp om åtte uker - så avgjørelsen kan bli feil.

Nå må det legges til at jeg har en rase det ikke er vanskelig å få solgt. Jeg avviser mange interesserte ved hvert kull, fordi jeg ikke ser dem som passende for rasen, passende for mine valper, eller passende for meg. Eller fordi det ikke ble født 63 valper i kullet! :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Det kan ta litt tid fra bytte av hjem til hunden reagerer på det og forstår at det ikke er midlertidig. Med løpetid i tillegg kan det godt spille inn. Det kan godt henne at hun opplever løpetiden annerledes på et nytt sted enn der hun har bodd hele livet. Jeg har dessverre ikke så mye innspill utover det.
  • Hei, jeg skal lage hundegård til en kommende huskyvalp som skal bo i Hagen. Vurderer betongheller eller skifteplanen etc langs gjerdet sånn at den inn graver seg ut. Hvor store trenger disse å være? Holder det med 30x30 cm eller blir dette for smått?
  • Min samboer og jeg overtok for noen uker (3 uker) ei nydelig samojed tispe på 3 år, fra hans foreldre. Hun bodde før i Trøndelag, mens vi bor på Sørlandet, så det har vært en klimaendring for henne. Vi har passet henne en del før, så vi er ikke ukjente for Mira.  Siden vi er friluftsmennesker så har vi gledet oss masse til å få hund, og vi dedikerer mye tid til tur, ski og trening - noe hun selvfølgelig elsker! Vi har også brukt en del tid på å trene grunnleggende lydighet, da hun er sta og helst vil gjøre det hun selv ønsker, som en ekte samojed (; her har vi likevel sett stor fremgang på tur. I tillegg er hun veldig sjelden alene, vi er stort sett alltid med henne, tross at hun er vandt til å være en del hjemme alene. Jeg vil derfor tro at endringen i adferd ikke skyldes at hun er understimulert. Det er også viktig å nevne at den endrede adferden hovedsaklig gjelder når vi er hjemme og ikke ute på tur. Mira er generelt sett en veldig rolig og avbalansert hund, som tross rasen sjelden bjeffer eller synger. Hjemme har hun alltid pleid å være veldig rolig, og hun er en svært høflig hund som er veldig «enkel» å ha med å gjøre.  Så til problemet - hun har begynt å bjeffe og ule mye mer enn hva som er vanlig for henne, selv på natten. Hun virker rastløs og piper også mer enn vanlig. Hun sliter med å komme til ro, og mest bekymringsverdig av alt så spiser hun nesten ikke. Vi har ikke skiftet fôr, så her er alt likt (ønsker heller ikke å skifte da hun har en sensitiv mage). Hun har løpetid, så noe av problemene kan nok skyldes dette. Da jeg snakket med svigers nevnte de at det var vanlig at hun blir rastløs og oppmerksomhetssøkende eller pipete, men ikke at hun slutter å spise og begynner å bjeffe/ule. Legg merke til at vi har hatt henne i 3 uker, og at adferden begynte å endre seg for 1 uke siden, så trolig er ikke problemet at hun har flyttet? Vi ønsker likevel å gjøre denne overgangen så enkel og bra som mulig for henne, og viktigst av alt; at hun skal spise som vanlig. Har noen her tips til hva dette kan skyldes, eller hva vi bør gjøre? Evt om vi bør oppsøke veterinær? 
  • Altså, den totale motsetningen av en sånn hvit 😆 Er det en groenendael? Ekstremt søt, om jeg får si det! 
  • Har ikke kjøkkenvekt så hadde håpet på at noen kanskje hadde samme för og kunne måle opp for meg
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...