Jump to content
Hundesonen.no

Nå ble jeg (nesten) målløs!


Lotta

Recommended Posts

Dette var jo flotte greier, men jeg ble litt usikker på hva de egentlig skal gjøre. Skal de kastrere dem eller avlive dem?

"Løskatter som ikke kan omplasseres på grunn av sin ville atferd, må avlives. "

De kattene som faktisk er villkatter, vil nok ikke finne seg så godt til rette hos folk, så det blir nok en god del som må avlives, da?

Jeg skjønner argumentet med at de vil dø uansett, men samtidig er jeg ikke sikker på om det stemmer. Om det var sånn at de gikk sikre døder i møte alle sammen, ville det jo ikke vært noe løskatt-problem? Det er ikke SÅ mange katter som havner på ville veier hvert år, så her er det nok snakk om at de formerer seg på egenhånd, og dermed HAR ganske god overlevelse.

Jeg synes man bør holde seg til å kastrere dem, jeg.

Det kan by på problemer å finne ut hvilke katter som har et hjem og hvilke som ikke har det, og jeg synes vel det er greiere om noen får igjen katten sin uten utstyret sitt enn at de ikke får den igjen i det hele tatt...

Samtidig, døde dyr lider ikke. Men da må man forsikre seg om at det ikke er noens kjæledyr man dreper (selv om de kanskje skulle passet bedre på dem!).

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.


 • Nye innlegg

  • Lenge siden jeg målte henne, men 50 - 55 ish cm høy og ca 20kg.    og som simira nevner så er det nok værre med butikker og sånt ja. Du får nok sitte på uteservering da. ☺️
  • Jeg kjøpte meg leilighet med slitemerker etter dyr. Er det parkett der kan du nesten banne på at det blir merker etter klør etterhvert uansett. Jeg har også leid ut leilighet til noen som skaffet seg valp mens de bodde der og der så vi ingenting på gulvet, men der var det også linoleum som stort sett tåler mer.    Utleier vet hvilken risk de tar tenker jeg når de leier ut til noen med dyr, og uhell kan skje den beste. Det er derfor man har depositum. Som utleier kan man også ha utleieforsikring som også eventuelt dekker sånt.    Som leietager så hadde jeg nok lagt opp til suksess med valpebinge/bur når jeg ikke kan følge med/til hjemme alene bruk. Jeg husker vi hadde beaglen løs på badet når han var liten for der var det mest hardført og minst ting å ødelegge. (Gikk løs på innholdet i bosset noen ganger da 🤮 ) Dog må man jo da ta hensyn til eventuelt gulvvarme og sånt da.   Hamstre inn diverse tygg og leker som er lov for hunden å eventuelt ødelegge når det klør i tennene og har lopper i blodet. Fylt kong/toppl/sodapup/lickimat, eventuelt også fryse dem er fint tidsfordriv for dem. Gå valpekurs også så får du hjelp også om det er noe du sliter med. Og også husk å lære valpen ro, ikke alle som helt klarer å finne roen selv når de er alene uten søsknene sine lengre. 
  • Gleder meg så på dine vegne! Og spent på hva du ender opp med! 😁
  • Har med hensikt leid eldre leilighet med noe slitasje fra før av med valp, og passet godt på at det ikke ble unødvendig slitasje selvsagt. (Nå som vi eier nesten ny bolig og hatt valp ser man bruksmerker veldig mye lettere for å si det sånn.) Synes ikke det er helt god dyrevelferd å la en valp være mer i binge enn løs, så noe slitasje må man regne med selv om man passer godt på. 
  • Tispen hadde stådager, sto for andre hannhunder, men ikke den utvalgte. Ble inseminasjon.  Har det noe å si for valpene? og kullet sånn i helhet? Er det negativt??  Hadde dere kjøpt fra denne tispen?  
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...