Jump to content
Hundesonen.no

Valpebinge, biltema vs Plantasjen.


Tore

Recommended Posts

De er faktisk like, så jeg kjøpte på biltema ;)

Jeg har ikke brukt det til valpebinge, men til å stenge av i åpningen på gårdsplassen her. Resten av tomta er innegjerdet, men i ene enden kommer ikke gjerde og port før til sommeren.

Eneste jeg ikke likte med de, var de spiralene som følger med til å sette de sammen. Noe møkk å få på, og når man flytter endel rundt på de så snurrer de seg av om du skjønner ?

Løsningen er jo enkel da, strips funker bra ;)

Link to post
Share on other sites

Å hva er de faktiske målene på de.?

88/90cm høy vet jeg... 60cm bred..?

vi har stor stue, men meget "valpefiendlig", gulvteppe og alt for mye ledninger (2-3pcer hjemmekino osv)..

Har målt opp å merket opp på gulvet nå, 2sett er kanskje nok i starten, blir bare til å ha tollervalpen i mens vi er å spiser i det andre huset...

Dumme meg inviterte farmor på heisatur til plantasjen (langt å kjøre), før jeg viste det er samme...

men tror egenltig ikke biltema steinkjer har sånt, kikket litt etter det sist...

Link to post
Share on other sites

Har du feste/støtte-muligheter så den blir umulig å skyve/velte? Det tok valpen her ca 20 sekunder å komme seg ut av den ni uker gammel, etter det satt jeg den som grind foran døråpningen og håpte på det beste i stedet. Samtidig var eldstebikkjen syv mnd før hun skjønte at den i det hele tatt kunne skyves på, kan være du er heldig ;p

Link to post
Share on other sites

aker / lerretstape power..? ;)

nei vet ikke om det blir noen suksess, har ikke sett på de somsakt...

men stengsel for dører ol. er kjekt uansett..

og mulighet for å feste i bakken/platting utendørs, vet ikke om det blir aktuelt...

tror uansett at det er greit å ha slike elementer, vet aldri...

Biltema har over 40stk, å de oppgav bredden til 68cm...

EDIT: får råd pr msn, gulvbelegg er såklart bedre til underlag, å med 8-10-12 elementer skal det vel ikke være mulig å velte...?

Bilder....?

Link to post
Share on other sites

Eh?? Du skal ha tollervalp sant? Vel, jeg har ikke prøvd med en tollervalp i kompostgrind, men jeg har HATT tollervalp og jeg må si at da det tok belgertøtta her ca 2,5 sekund å hoppe over kompostgrinden 9 uker gammel så tror jeg ikke det tar altfor mange sekunder med en tollervalp heller. Eller med den tollervalpen jeg hadde ville det tatt sånn ca 5 sekunder tror jeg..hvis jeg hadde det testet det ut.

Det kan forsåvidt hende at din lille røde holder seg på innsiden, jeg har hørt om belgervalper som lar seg hindre i hele uker og måneder selv om min lille ikke så ut til å legge særlig vekt på hindringen så du vet jo aldri..men altså: jeg ville ikke satset på at det er en sikker invistering..Det jeg prøver å si er: sjekk hvor høyt valpen din hopper, hvor dyktig den er på å klatre og hvor virkelysten den er før du bruker mer penger enn nødvendig.. ;)

Link to post
Share on other sites

Vel jeg har en 6 mnd gml mellom som rekker helt opp bare hun står på to bein.

hun sover kun i valpegården og er der når vi ikke er hjemme,hun har aldri kommet seg ut alene ;)

Passer best for små raser.

vi har 4 sider,og det er perfekt! ;)

Link to post
Share on other sites

skal nå pakke ut en pakke på butikken å se på kvaliteten å hvor stødig det er før jeg kjøper jeg har fortsatt ikke sett et eneste bilde av en binge *HINTHINT*... så jeg aner ikke...

90cm høyt *tror* jeg ikke går for en 8ukers toller, decoy er rund å feit som en gris sist vi så han så... ;)

Får se nor det nærmer seg...

Link to post
Share on other sites
skal nå pakke ut en pakke på butikken å se på kvaliteten å hvor stødig det er før jeg kjøper jeg har fortsatt ikke sett et eneste bilde av en binge *HINTHINT*... så jeg aner ikke...

90cm høyt *tror* jeg ikke går for en 8ukers toller, decoy er rund å feit som en gris sist vi så han så... ;)

Får se nor det nærmer seg...

Vel, det så faktisk høyt nok ut for Lyra også..den gang ei ;) Hun seilte over... Jeg vet at lille Shejps til Fanny klatret elegant over også og hun var pitteliten! Det er ikke størrelsen men mentaliteten det kommer ann på tydligvis;)

Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt kaniner på 1-2 kilo som har enkelt greit å komme seg ut av slike binger, både over - under -og gjennom (velting) - klarer ikke å forstå at dere har hunder som faktisk blir værende inne i bingen. ;) Hvis belgervalpen min ødelegger veggene slik Varja gjorde, blir det nok kompostbinger på han også, men ser for meg at jeg må feste det på et eller annet vis slik at han ikke kommer seg ut. Håper i grunn han ikke er en veggtygger og heller vil gnage på lekene sine.. ;) Kompostbinger hadde aldri funket på Varja, for hun klatret rett oppetter gjerdet til naboen. ;)

Link to post
Share on other sites

Har brukt kompostbinger i flere år til valpene her, men festeanordningen som følger med noen av disse er helt bak mål. De siste jeg kjøpte hadde "fjører" som skulle snurres på :) . Disse kuttet jeg ut og fikk tak i små elektrikterstrips. Det funker veldig bra.

Link to post
Share on other sites

Jeg kjøpte 8elementer, å satte de opp på 'høykant' som er slik de skal stå, å da får man jo et 90cm høyt gjerde...

Jeg vet det ligger noe gulvbelegg etsted her...

Strips ja, tok det som en selvfølge når jeg så de svære "fjørene" som var med...

Jeg ser ikke helt for meg den klarer å komme utav denne i løpet av de første ukene...

valpebinge.jpg

(never mind the mess, driver å drar frem ting å prøver å gjemme fjerne ledninger å sånt... å det må pusses opp, ja...)

Blir det uansett en fjasko så har vi nå masse dørsperrer å ikke minst, to kompostbinger...

(totalt 176kr på biltema, hadde blitt 500kr på plantasjen...)

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Synd jeg bor på andre siden av landet, for min basenjifrøken på 9 mnd hadde nok gått godt sammen med din. Hun elsker løpelek, men liker ikke taklinger og løper ikke ned andre hunder. Din hund har nok behov for hunder som leker ganske likt, men som også respekterer grensene hennes og tar de signalene hun sender. Det er ikke alle hunder som er så gode på akkurat det, spesielt ikke når de er gira eller høye på jaktlek. Dersom de hundevennene dere har er folk du kjenner som er villige til å jobbe litt sammen med dere, så kan det være lurt å gjøre som Rocket foreslår: å gå en liten tur i bånd sammen først. Og forslaget om 3 hunder er også noe å tenke på, men ikke dersom de 2 andre er i familie. Da gidder de ofte ikke å bry seg så mye om hverandre, og kan ende opp med at begge vil sjekke ut din på samme tid. Det blir fort litt for heftig. Ellers er det kanskje en lokal facebook side hvor du kan søke etter andre hunder som er litt forsiktige i lek? Eventuelt legge ut en annonse på Finn?  
  • Med agility hund så hadde jeg vært enda mer bekymret for helse enn størrelse. Man kan kjøpe den minste valpen i et kull fra små foreldre og få en gigant, det kan man liksom bare ikke garantere som oppdretter. Ganske sikker på det var noen her inne en gang i verden som håpte å få hund under en viss høyde, men på tross av innsatsen ifht valg av linjer etc så ble hunden for høy for den klassen h*n ønsket å gå.  Sjekk ut landslaget er mitt tips, mener det er og har vært noen sheltier der, eller andre som konkurrerer med rasen. Finn ut hvor de er fra f.eks Det Norske Agilitylandslaget 
  • Nå kjenner jeg bare 1 whippet veldig godt, men han er lik frøkna di i situasjoner/med hunder han er usikker på. Han har også hatt et veldig uheldig møte med en doodle som jagde ham omtrent halvt i hel. (Eier av doodlen hadde ikke kontroll, for å si det mildt) Men han er derimot veldig fin å trygg sammen med collien min, han har dog kjent henne siden hun var valp. De kan bli ganske voldsomme sammen også, uten at det på noen måte er ufint. Det er også et par andre hunder han kjenner godt og er trygg på. Poenget mitt er, gjerne din hund også vil tø opp etter hvert om du finner en eller noen få hunder hun finner ut at er trygge. Som er fine i språket og respekterer signalene hennes. Gjerne også bare gå noen turer med hundene i bånd de første gangene, og alltid gå lenge nok til at de er rolige og fine når de slippes når man begynner å slippe dem sammen. (Sånn at møtet i seg selv ikke blir stressfylt for dem, selv om det er gledes stress)  Min erfaring er også at det kan være fint at det er 3 hunder om det er en som er litt usikker, så lenge dynamikken er slik at de 2 som ikke er usikre da lar den tredje få bli med når den vil, men ikke tvinger seg på når den trekker seg unna. Da slipper den usikre at ALT fokuset er på den, slik det ofte blir om bare 2 hunder møtes. 
  • Takk for godt svar, @simira! Setter pris på at du tar deg tiden.  Problemet er at hun oppfører seg slik rundt likesinnede også, og det er i hovedsak andre whippeter jeg har hatt henne løs sammen med. Helt uavhengig av rase og lekestil har jeg til gode å se henne komfortabel i frislipp-situasjon etter hun ble unghund egentlig.  Min erfaring så langt er at whippeter er ganske røffe i lekingen, ettersom de jager hverandre i så høy hastighet blir det noen reale taklinger og sammenstøt. Og litt av problemet til frøkna mi ser ut til å være at hun er usedvanlig rask, men blir redd av å bli jaget, noe som nettopp er måten myndene leker på. Så da holder hun seg heller i ro krøket sammen blant menneskebena, der tempoet er litt mindre og der hun kan få inn litt hopp og sprett, noen boksearmer, og litt rumpesnusing innimellom uten å vekke for mye oppmerksomhet i gjengen.  Har vært på myndetreffet i Oslo et par ganger etter at hun ble gammel nok, som for øvrig er et flott treff, men har egentlig sluttet å ta henne med dit fordi jeg ble usikker på om det det var fælt for henne og om det kunne forværre situasjonen. Hun klarer seg litt bedre når det ikke blir fullt så mange hunder på en gang, men viser uansett mye av det samme kroppsspårket om det er 1, 3 eller 10.  Blir usikker på om jeg beskytter henne for mye, kanskje kommer det seg med alder og erfaring om jeg lar henne stå litt i slike situasjoner? Samtidig er det helt krise hvis det blir verre og hun ender med å bli ordentlig redd. Men det føles ikke som et godt alternativ å aldri slippe henne løs med lekekompiser heller, da vil hun jo aldri erfare at det er okei. Skal jeg evt forsette med de hunvenenne hun har eller bør jeg finne nye hundevenner som er roligere? Vet rett og slett ikke helt hvordan jeg skal håndtere det😅  Blir nok litt ekstra var på det ettersom ingen av de andre ung-whippetene jeg har møtt er slik, og får heller ikke inntrykk av at de andre i kullet hennes er slik.  Når det gjelder hundetrening, har vi vært en god del på kurs og treninger, og det går helt fint! I alle andre situasjoner enn frislipp er hun så trygg som bare det, men så langt ser det ikke ut til å ha særlig overføringsverdi?   
  • Ja, det går litt i ett noen dager her, men bare gi en lyd så finner vi en dag 😁  @LØJsi i fra om du er i nærheten en gang da 😁
 • Nylig opprettede emner

×
×
 • Create New...