Gå til innhold
Hundesonen.no

Sparetips?


Aya

Recommended Posts

Gå i butikken å let etter varer som går ut dagen etter.

Det er som oftest gratis ;)

Vet om noen som gjorde det.

de brukte aldri penger på mat!

Disse personene er ikke veldig artige å stå bak i butikkøen en morgen kl 8 :rolleyes: (kiwi har det jo sånn). Og de bruker eeevigheter med å få inn alt. dette skal tydeligvis registreres. Så om du velger dette alternativet, kom da folk ikke har hastverk ;) Midt på dagen eller noe da de fleste jobber/er på skole. hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

i trøndelag er det ikke noe suppe før pannekakene vertfall...

blåbær, sukker, kanskje bringebær og andre rariteter på...

Å bacon ved siden av er et must...

pappan min er så trønder som du kan få det, og det var faktisk han som sa at det var vanlig med tomatsuppe med egg i før pannekake, og det hadde han fått hjemme i Orkanger, så er nok noen trøndere som gjør det også, sånn for å prike litt ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

La meg se........

Før jeg traff min "bedre" halvdel så levde jeg på 3783 kroner jeg etter at alle faste utgifter var betalt. Dette skulle da dekke hundemat, mat til meg, klær osv. Og jeg jobbet liksom......... lønna forsvant ut til faste utgifter. Gikk fint det...

Kjøp inn masse ris og pasta, og kjøp det hver gang du er i butikken *ler* - da har du alltid - og det kan spises uten tilbehør om man er skikkelig sulten.

Pastaretter i poser (uten kjøtt) koster en 5-6 kroner og er helt glimrende - supper er ofte på tilbud - kjøp inn store kvanta da. Drikk vann. Spis godteri bare på lørdag.

4000 pr. måned er nesten 130 kroner pr. dag - det burde gå greit for de fleste det. Jeg kjenner folk som lever for langt mindre enn det pr. måned liksom. (FØR husleie er betalt på en måte).

Pasta kan kombineres med det meste. Svinekoteletter er ofte billig (og godt). For to måneder går dette bra tenker jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er det ikke mange av de ferdigpakkene (som lasagne og sånt) som er beregnet for bare en eller to, men da kan man enten putte restene i fryseren, eller spise samme middag to dager på rad (ja, det er mulig det og, liksom). Jeg spiste mye taco når jeg bodde på hybel, og 400 g kjøttdeig og ei pakke taco dinnerkit holder til to dager middag (jeg er GLAD i taco da.. hehe). Prior har også pakke med kyllingkjøtt (det er billigere å kjøpe kyllingfilet i pakke, og kutte det opp selv - det kan bli veldig godt med litt enkelt krydder til og) til salat, litt middagsris og en sånn pakke holder til 2 middager det og ;) Lager du noe saus og ikke bruker opp alt, frys det ned i poser med zip-lock (hva man ikke lærer av Rachael Ray på dag-tv), det tar kort tid å tine, og da har du porsjonen ferdig. Som Belgerpia sier, ha masse pasta og ris, det er billig og lettvint (for det kjedeligste med å lage middag er tiden det tar, særlig når man bare spiser for å ikke være sulten, liksom) og passer til det meste. Sånn boks med spaghetti ala capri koster 20 kr eller noe, med en loff til er det og 2 middager. Og skjekk tilbudsaviser - det hender faktisk at det er noe bra tilbud man sparer noen kroner på, og noen kroner er mye når man lever for hundrelapper i uka..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

*Ler høyt Lotta*

Ja, fire tusen er igrunn ikke så lite, men pengene flyr ekstremt fort med kronisk syk hund har jeg funnet ut:p Nå har jeg klart meg over den første kneika:D Hihi.. Et par mnd igjen, så begynner jeg på jobb (treige snekkere, de bare utsetter åpningen) og da går alt straks mye lettere.. Takk for alle tips folkens!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny meny!

Mandag: Stekte røkte kjøttpølser (kjøp en sånn stor pose og frys resten, evt i småbiter til hundegodbiter!), poteter, tyttebærsyltetøy (litt dyrt, men varer lenge), salat. På Rema 1000 koster det 10 kroner for 4 eller fem kjøttpølser uten skinn.

Tirsdag: Seibiff, med revne gulrøtter og kokte poteter. I dag kan du steke sitronmuffins, der du bruker skallet fra den sitronen du skvisa over gulrøttene i går.

Onsdag: Fleskepannekaker. (Stek opp en pakke bacon. Lag pannekakerøre og ha i litt hakket gressløk. Ikke bruk sukker i røra, men littegranne salt. Stek en haug med tynne pannekaker. Bruk baconfettet til stekefett. Legg baconbiter imellom og rundt omkring. Skjær opp som en bløtkake og servèr.)

Torsdag: Fiskepinner og båtpoteter. (Del opp passe mange rene, poteter med skall i båter. Legg dem i langpanne og hell over litt olivenolje, krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader i et kvarter. Ha opp i en hel hvitløk, bare putt oppi enkeltbåter med skall og det hele, en rød paprika i biter (ikke det hvite eller frø) og en oppslåret løk. Skru ned varmen til 180 og hell over litt mer olje, bland sammen og fordel det i langpanna og stek i tjue minutter til.) Stek fiskepinnene i stekepanne, slik at alt blir ferdig samtidig.

Fredag: Bokselapskaus og salat! Tyttebærsyltetøy og brød til.

Lørdag: Grøt på ettermiddagen og makaronistuing (husk en fløteskvett og reven muskat i sausen) og pølsebiter. Du har dem frysern.

Søndag: Kyllingwok. Kjøp en pakke ferdige kyllingstrimler eller kyllingfilèter og en pose wokblanding, hvis du ikke har penger igjen til å kjøpe ferske grønnsaker. Dessert: Riskrem med rester fra grøten i går! Fløte har du. Rød saus på pose.

Dette blir mer og mer som mora min sin mat! Hjelp!

Morro med billige og fornuftige middagstips, takker igjen Ida ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Belgerpia

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er imponert over de der menyene altså.......

I går var jeg å handlet middag jeg - og jeg kom til kassen med 2 kilo poteter, 30 fiskepinner (findus takk), og en pose blomkålblanding - (majones og smør hadde jeg hjemme) - og det kostet 58 kroner på Rema 1000.

For en person så er jo det middag for noen dager liksom - (om man har fryser)......... I alle fall 3 middager - joda, visst burde 30 fiskepinner holde lenger - men seriøst - selv om Findus mener at man bare bør spise 4 fiskepinner - hvem gjør det da??? *latter* Fiskepinner er god snacks.

Mmm fiksepinner MÅ stekes opp i større mengder når man har det så man kan spise iallefall 5-6 stk utover kvelden, "løpe til Rema og kjøpe fiskepinner* takk for tips :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Ja, jeg har brukt silver shade-dekken til hest om sommeren, og min erfaring er positiv. Materialet reflekterer sollys godt og bidrar til å holde hesten kjøligere, spesielt på veldig varme dager. Det gir også en viss beskyttelse mot insekter, selv om det ikke erstatter et eget fluedekken. Det er viktig å velge riktig størrelse og sikre at det sitter godt, slik at det ikke gnager. Jeg opplevde at hesten virket mer komfortabel, særlig under opphold på beite i solsteiken.
    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...