Gå til innhold
Hundesonen.no

Rutiner rundt foring?


JailyTina

Recommended Posts

Har du noen spesiell rutine rundt foringen av hunden? Mener ikke om dere har fast tidspunkt for foring o.l., men har dere f.eks. en "regel" på at hunden må sitte og vente til du sier vær så god eller lignende?

Fra dag 1 innførte jeg "sitt-bli-vær så god"-rutine fordi Mikey er en veldig matgal og rimelig vilter gutt. Jeg velger å gjøre det sånn fordi vesle gutten trenger veldig klare rammer og regler å gå etter på det meste. Etter bare et par uker slutta han å stresse mye rundt foringa. (Min teori: fordi han visste han fikk mat så fort han satt stille) ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tinka sitter og venter og sikler til hun får "værsågod". De første par ukene vi hadde henne, plystret vi og satte matskåla rett ned for å få inn plystring som et svært sikkert innkallingssignal. Signalet tapte seg, men nå i dag fungerer plystringa godt. Plystrer jeg, så veit hun at hun får belønning og kommer løpende i stor fart.

Etter et par uker at Tinka kom i hus, bestemte jeg meg for å lære henne å sitte og vente på maten. Det var lært inn på kun ett måltid det, og nå kan hun sitte lenge samt jobbe før hun får værsågod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme som vi har med Mikey, det... Glemte vel å skrive at det mer er "på plass-bli-vær så god" enn bare sitt og bli.. ;) Det blir jo litt "gratis trening" samtidig ved å ha et par komandoer rundt foringa.. Han er veldig flink på "på plass" for å si det sånn.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte med sitt og bli på den første hunden, men det har blitt temmelig utvannet etterhvert. Så lenge de ikke forsøker å hoppe opp og spise fra skåla mens jeg holder den så er det greit for meg.

Det jeg imidlertid er nøye på er at hundene får mat i en bestemt rekkefølge. Jeg setter ned skåla til eldstemann først, så til den nesteldste osv, og ingen har lov til å "snike i køen". Hjemme har matskålene faste plasser så der står/sitter gjerne hundene ved hver sin plass og venter, men også når vi er borte vet de at de ikke får mat før de(n) eldre hunden(e) har fått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Frøkna har mest sannsynlig fått en blokkert spyttkjertel. I går skulle hun til utredning i CT, men forundersøkelse av hjertet viste at det ikke er et alternativ å dope henne ned slik hjertet er nå. Så hva i alle dager gjør jeg? Er det noen som har vært borti dette, og evt. fått utført noe slags behandling (f.eks. drenering?) under lokalbedøvelse? Hun ble satt på vanndrivende over helga for å redusere trykket på hjertet, så vil de ta en ny vurdering mtp. risiko ved narkose i neste uke,  men hun vil uansett være en høyrisikopasient så det er jo kjempeskummelt å gå den veien. Jeg har jo ikke lyst til å risikere livet hennes for en blokkert spyttkjertel, som tross alt ikke er livstruende og mest bare et irritasjonsmoment. Alt hva den stakkars hunden skal måtte gjennomgå 
    • Få en trener MED ERFARING (fra hundeklubben f.eks) ikke en som har tatt e kurs og er på sin første hund...  Dette må en hjelpe dere med in real life.  Har selv en valp på 16 uker som bodde på småbruk, men hun er miljøsterk og rå i miljø. Det er noe miljø og mye genetikk.  Kjenner ikke til Collie men tidligere slet de med nerver og det er jo bittelitt arvelig det... Det du opplever høres meget rart ut. Få hjelp hjem nå!!  Valpekurs er genialt, men treneren der har begrenset tid til å hjelpe med sånne problemer, men noe veiledning hjelper absolutt.   
    • Gratulerer med resultatene og hunden!
    • Jeg er ganske forelska om dagen 😂❤️    Vi har jo 3 tisper også - Utrolig morsomme og herlige vesen! Men hannhund er virkelig noe for seg selv! ❤️   Nils hadde en strålende valpekarriere, til helga skal han til Nkk Sandefjord og prøve seg som junior - Vi er forberedt på at alt kan skje 😂
    • Jeg har jo vært inne på tanken, særlig nå i perioden jeg ikke fikk lekt med han. Men i utgangspunktet bør det være mer enn nok. I tillegg til korte lufteturer er han en time i skogen ila formiddagen, og får en økt eller to med spor/lydighet/felt/rundering ila ettermiddagen/kvelden. Jeg har sluttet med all trening inne fordi det tydelig bygger stress, men han bør ikke være understimulert totalt sett. Mellom øktene får han også mye ro og søvn
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...