Gå til innhold
Hundesonen.no

Rutiner rundt foring?


JailyTina

Recommended Posts

Har du noen spesiell rutine rundt foringen av hunden? Mener ikke om dere har fast tidspunkt for foring o.l., men har dere f.eks. en "regel" på at hunden må sitte og vente til du sier vær så god eller lignende?

Fra dag 1 innførte jeg "sitt-bli-vær så god"-rutine fordi Mikey er en veldig matgal og rimelig vilter gutt. Jeg velger å gjøre det sånn fordi vesle gutten trenger veldig klare rammer og regler å gå etter på det meste. Etter bare et par uker slutta han å stresse mye rundt foringa. (Min teori: fordi han visste han fikk mat så fort han satt stille) ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tinka sitter og venter og sikler til hun får "værsågod". De første par ukene vi hadde henne, plystret vi og satte matskåla rett ned for å få inn plystring som et svært sikkert innkallingssignal. Signalet tapte seg, men nå i dag fungerer plystringa godt. Plystrer jeg, så veit hun at hun får belønning og kommer løpende i stor fart.

Etter et par uker at Tinka kom i hus, bestemte jeg meg for å lære henne å sitte og vente på maten. Det var lært inn på kun ett måltid det, og nå kan hun sitte lenge samt jobbe før hun får værsågod.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Samme som vi har med Mikey, det... Glemte vel å skrive at det mer er "på plass-bli-vær så god" enn bare sitt og bli.. ;) Det blir jo litt "gratis trening" samtidig ved å ha et par komandoer rundt foringa.. Han er veldig flink på "på plass" for å si det sånn.. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Begynte med sitt og bli på den første hunden, men det har blitt temmelig utvannet etterhvert. Så lenge de ikke forsøker å hoppe opp og spise fra skåla mens jeg holder den så er det greit for meg.

Det jeg imidlertid er nøye på er at hundene får mat i en bestemt rekkefølge. Jeg setter ned skåla til eldstemann først, så til den nesteldste osv, og ingen har lov til å "snike i køen". Hjemme har matskålene faste plasser så der står/sitter gjerne hundene ved hver sin plass og venter, men også når vi er borte vet de at de ikke får mat før de(n) eldre hunden(e) har fått.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hei! ☺️ Er det noen her som forer med Dyrisk? Er dere fornøyde?
    • Nei, hu har i grunn spist det samme i en stund nå, og er vant til å spise variert. Jeg får ta meg en tur til veterinæren og snakke med de. Takk for svar 😊
    • Kan hende ja? Rocky rant liksom alltid litt på den siden som var tett såvidt jeg husker, på tross av nedsatt tåreproduksjon også. 🤔 Saltvannsdrypping og eventuelt falske tårer ble løsningen for oss. Var også snakk om en operasjon for å åpne inn mot munnen eller noe? For at spytt? Kunne fungere som tåreveske eller noe? Eller om det var for drenering pga den tette kanalen? Er så lenge siden at jeg husker ikke for å være helt ærlig. Ble ikke gjort i hans tilfelle uansett så kan ikke si noe om hvordan det hadde hjulpet heller. (Han hadde øyebetennelse ofte, så ble mye drypping)    Har du endra på fôr i det siste? Kan være en reaksjon på noe der eventuelt. 
    • Han er så fin @maysofie! 😍 Blir spennende å se hvordan han utvikler seg! 😍 
    • Gode hundemøter med hunder jeg kjenner først og fremst, ellers så kan de lære seg at ikke alle skal hilses på/være nøytrale. Jeg bor jo midt i et turområde for bydelen min, så smittepresset bare i «Hagen» er sånn sett høyt her, jeg liker jo ikke det akkurat, men så lenge det ikke går noe i området så begrenser jeg ikke der heller. Jeg føler meg absolutt tryggere når 12 ukers vaksinen er satt, men foreløpig så har valpene jeg har/har hatt fått 8 ukersen også før jeg hentet dem. (Tror de nye anbefalingene sier at den ikke er nødvendig lenger?)    Jeg avventer valpekurs til etter 12 uker, ikke pga vaksine, men fordi jeg vil at de skal ha mental stamina til å faktisk få noe særlig utav det. (Trening med distraksjoner etc) Kontaktlyd/innkalling/miljø har jeg liksom kunnskapen til å gjøre på egenhånd nå før den tid. Begrenset hvor mange valpekurs man kan gå som trener og få noe nytt utav dem, så valpene sosialisering og samarbeidet vårt er hovedfokuset mitt med ett valpekurs + eventuelt få en feeling for nye kursholdere i området etc jeg ikke har vært hos før. Førstegangs hundeeiere anbefaler jeg at går tidligere, fordi de som eiere/hundetrenere får noe utav det uten at valpen nødvendigvis trenger å klare hele øktene uten å få overtenning/bli overtrøtt. De trenger gjerne hjelp til å gjenkjenne sånt også, så sånn sett like greit at det skjer på kurset eventuelt. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...