Gå til innhold
Hundesonen.no

infeksjon i mage og tarm


Fillerya

Recommended Posts

Tussie har hatt diare i noen dager samt noe oppkast. Veten har bedt om at hun skal fastes og så på skåne kost + zoolac. da det ikke gav seg etter noen dager konstaterte vetten infeksjon i mage og tarm. Hun har fått mye intravenøs væske og ser litt bedre ut, men har fortsatt diare og er slapp. Vetten sa at det ikke er noe annet å gjøre og hun anbefalte et royal canine skånefor. Noen som har erfaringer med denne typen sykdom?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

-Helst bør magen hvile, men det fungerer med lite mat jevnt utover dagen, 5-6 måltider ca. Ikke kraftig kost, men fôr som er lett fordøyelig. Små mengder, jevnt fordelt. Lite fett!

-Kutt ut all form for godbiter, tyggebein etc. La hunden være i ro (bevegelse setter tarmsystemet i sving, og med infeksjon i mage/tarm er det vondt). Bruk fôret (skånefôr eller spesialfôr for magesykdommer) som belønning/godbit.

-Pass på at hunden drikker masse væske. Den bør drikke mer enn vanlig i og med at mye væske forsvinner som følge av diarèen.

-Ikke luft hunden så fremt den ikke MÅ ut. Bæsjing irriterer betente tarmkanaler.

-Kos og kjærlighet!

;)

Etter en uke eller to bør du se bedring. Lykke til og god bedring til hunden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uff! Får håpe det er noe forbigående da! ;)

Har selv en som har slitt med kronisk mage/tarm infeksjon i snart 4 år og det har kostet både meg og hunden myyyye!

Men følg rådene til Terrier - hold hunden i ro og tenk to ganger før du gir godbiter, mat, tyggebein osv.

Et råd jeg fikk fra vet'n som fungerte her etter tre uker med konstant oppkast og diare og mange forsøk på å stoppe det var 5-6 små måltider med noen svært få fiskeboller om dagen - ikke noe annet! Da roet det seg etter noen få dager.

Vi har prøvd div. skånefor opp gjennom årene og her er det kun råfor og ikke noe annet som tåles, men det er jo individuelt da.

Lykke til hvert fall!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...