Gå til innhold
Hundesonen.no

å henge i dekk og i trær


henrikke

Recommended Posts

kort og godt : noen driver slik trening med sine hunder.Gjerne hunder som er store og sterke fra før.

Er dette skadelig for hunden? Fremelsker det drifter og lyst vi ikke vil ha mer fremelsket?

Mange ugleser å kaste pinner og leke drakamp , men denne aktiviteten har blitt mer stuerein.Kan dette sammenlignes?

Er dekktygingmotstand kun fordommer?

Kjør debatt

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Uten særlig erfaring av akkurat DET, i tillegg har jeg en rase som sjelden eller aldri verken bærer ting i munnen - eller liker dra-leker..

MEN - de få hundene jeg har hatt som har vært "trekkere" - ELSKE å leke på den måten - og bare løper rundt for å få noen til å holde i adre enden på leken - så har jeg i hvertfall aldri engang tenkt på at det skulle "vekke" noen uønskede drifter eller lyster på noen som helst måte.

Snarere tvert imot - det må være strålende å ha slik lyst å bruke for å kunne motivere og forsterke under trening, bl.a. Jeg er SÅ misunnelig på alle de som kan bruke kong med snor, filler og slikt på treningene - min ser bare rart på meg når jeg prøver...

Og jeg skulle tro at dette også bygger opp mye muskulatur på de "rette" stedene (for de rette hundene), og for ikke å snakke om at de ser jo ut til å ha det skikkelig moro da.

Susanne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt har med balansen å gjøre. Folk uten kontroll og styring på hunden er ikke de rette til å oppmuntre slik aktivitet på hunden... mens de som er bevisst på virkemidler kan tillate seg mer.

Minsten her er en jævel på drakamp, han brøler og er rene pitbullen - men han slipper på første, lave kommando og "bryter" tvert. Ellers hadde jeg ikke kunnet drive med det, det må kunne styres.

Eldstemann her elsker å rive og slite i gamle sofaer som folk setter fra seg på gata, hun demonterer all stopp og greier og greier; hun kan bli spinnvill av et bildekk også - men helt ærlig så frykter jeg for tenna! Biter de og holder fast, og så river og sliter, så tror jeg ikke hundene "tenker" så mye - derfor holder vi oss til de "mykere" ting.... Men hun er også helt styrbar, og det er JEG som starter aktiviteten stort sett...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Springpole heter det å henge opp "bildekk" og la hunden drive på med den. Som med pinne/ball kasting er dette noe som KAN være negativ om man ikke vet ka man gjør. Hunden skal ikke stresse og styre her er det DU som bestemmer når leken starter og når det tar slutt. Faktisk tørr eg å skryte på meg at ved hjelp av springpole og riktig trening med denne har eg fått en hund som nesten uansett slipper når eg gir beskjed. Da en løs hund angrep santoz i borestrand fikk min godt grep umiddelbart i det de havnet i slåsskamp og med engang eg sa slipp slapp han. Det samme har han gjort ved 2 andre anledninger.

Når det er sagt så er dette kjempe fin måte å trene opp muskulaturen i ryggen, nakken og lårene samt kjeve naturligvis.

Eg anbefaler ikke bildekk da disse har ståltråder i dekket og disse kan skade hundens tenner. Sykkeldekke er bedre men da må man kutte den ståltråden som sitter på innerst.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eh...vet ikke helt om jeg vil ha en hund som viser en slik sterk hang til å henge i døde ting... For meg betyr dette en hund med naturlig sterk kamp-drift....-eller-hva-det-kalles. Kan være vanskelig å styre slikt, ihvertfall om man har gjeterhund med masse jakt attpåtil <_<

På min hund har jeg vært nødt til å fremelske dra-kamp (som belønning), og jeg har gjennom den opplæringa klart å styre leken, og har den under kontroll. Men med en hund med masse naturligkamp-lyst, hadde jeg trolig slitt en del :) Hund med masse kamp-drift hadde jeg ikke turt å oppmuntre ytterligere, tror jeg. Om jeg ikke hadde hatt særskilt bruk for det i hundesport-sammenheng da...

Siste nummer av Canis tidsskrift hadde forresten en opplysende artikkel som slår ihjel noen myter rundt dette med dra-kamp med hund. Bra lesning :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde /har en liten hund med den humoren... vi brukte ikke bildekk vi, men når Jonas kjeder seg så hender det forstatt at xn henger han fra seg i et dørhåndtak.. der henger han... Yndlingsleika er en sånn 8 talls tauknute. Bare å hekte over dørhåndtaket, terrier dyret spretter opp og vips.. dyret storkoser seg. Har aldri vurdert det som "farlig" på noen måte, men nå er jonas en veldig liten hund så da blir inntrykket litt anderledes. Han ser bare dum ut...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde /har en liten hund med den humoren... vi brukte ikke bildekk vi, men når Jonas kjeder seg så hender det forstatt at xn henger han fra seg i et dørhåndtak.. der henger han... Yndlingsleika er en sånn 8 talls tauknute. Bare å hekte over dørhåndtaket, terrier dyret spretter opp og vips.. dyret storkoser seg. Har aldri vurdert det som "farlig" på noen måte, men nå er jonas en veldig liten hund så da blir inntrykket litt anderledes. Han ser bare dum ut...

Helt OT, Loke. Men HAR du, eller har du HATT den hunden? Jonas mener jeg. Har ikke du Groen da? :blush:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt OT, Loke. Men HAR du, eller har du HATT den hunden? Jonas mener jeg. Har ikke du Groen da? :blush:

Hehe..godt spørsmål... Jonas er "skilsmissebarn" på 10 år.. Vi har hatt "delt omsorg" frem til de siste 2 årene hvor han har vist ufine tendenser i mot hannhunder som er knyttet til meg. Dvs..han går greit med andre hannhunder, men har lett for å begynne å vokte meg når det er andre hannhunder jeg har omsorg for. Min forrige hund tålte ikke en slik "påkjenning" og Loke er ikke tøffeste trynet i gata han heller så jeg har valgt å holde Jonas unna de etter at forrige hund ble "voksen". Kunne sikkert ha ordnet på et vis hvis de to hannhundene var mer selvsikre. Jonas er ikke så stor, men han er såpass tøff at jeg faktisk aldri har opplevd at en annen hund har kødda med han..eller..det var en amstaff/pitbull som prøvde i følge "pappaen", men Jonas jagde den faktisk :) Han er så stor inni seg at andre hunder lar seg overbevise om at han virkelig er enorm virker det som.. Så nå bor Jonas permanent hos pappaen sin i Oslo men han er fortsatt min på papiret og i hjertet mitt :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Loke:

Ok, da henger jeg med i svingene :) En liten tøffing altså. Av hvilken rase?

Jack Russel Terrier ;) Uregistrert da han ble kjøpt flere år før rasen ble godkjent... så formellt sett er han derfor en blanding. Men han er en fullblods prins i øynene til oss som kjenner han ;)

Og som den terrieren han er ser han helt klart logikken i å henge i et dørhåndtak og rykke og vrikke på kroppen av all makt.. med mye lyd da selvfølgelig.. lek er ikke morro uten lyd. Lille dyret høres ut som en hel pitbullkamp alene.. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Hun får også en god sykkeltur hver morgen, noen ganger med trekk og andre ganger uten. I løpet av uken trener vi også lydighet, svømming, rallylydighet og spor. De siste månedene har vi fokusert mye på ro-trening i offentlige områder med mange folk og hunder. Hun er i god form og har en slank kroppsbygning, men sliter med å roe seg ned når vi er ute, selv om hun lett finner roen innendørs. Tidligere kastet vi dessverre en del pinner og ball på turer, men jeg innså i senere tid at det er med på å skape mye stress. Derfor har vi sluttet med dette for en god stund siden. Jeg forstår at dette har bidratt til å bygge opp stressnivået hennes utendørs. Men ellers har hun vært slik jeg beskriver henne, helt siden vi fikk henne.
    • Søk er fint, men ellers synes jeg det virker som det kan være litt mye løping og stress-jobbing, enn ro og fokus. Jeg ville droppet kasting av ball/leker/apport, og agility. La henne løpe litt fra seg, og så ta økter med roligere øvelser. Lengre søk, flere gjenstander, rolige øvelser som sitt, dekk, stå, veksling mellom posisjoner, gå fot, og andre roligere lydighetsøvelser. Bli-øvelser krever også fokus og selvbeherskelse. Det kan også være det hjelper å gi henne oppgaver på tur. Selv om jeg i prinsippet er motstander av at hunder skal gå fot på tur, så kan det være en idé å gjøre det for noen strekninger. Variere med å veksle hvilken side hun går på (etterhvert bytte side under gange, og veksle mellom å bytte side ved å gå foran eller bak deg), snurr mens dere går fot, osv. Ta korte stopp med gjennomgang av et par øvelser. Hopp opp på steiner og benker dere går forbi. Og stopp innimellom og kast en neve godbiter i grøftekanten så hun får søke opp. Dette høres ut som en hund som kjeder seg på tur, og trenger litt fokus og jobb. Gjør det lønnsomt å ha slakt bånd når dere ikke fokuserer aktivt på en oppgave. Bruk kontaktkommando litt før båndet blir helt stramt, og belønn kontakt og nærhet til deg. Og ja, det tar tid og tålmodighet!
    • Det er en border collie på 2 år. Før tur får ho løpe fra seg på et jorde en halvtimes tid. Da pleier vi også å leke litt søk med ulike gjenstander som ho skal finne. Eller så trener vi litt agility hvor hvor ho også får kjørt seg litt både mentalt og fysisk, men ho er likevel alt for gira og stresset på turen etterpå.. 
    • Gulvredsel er ikke uvanlig på en del raser. Hvilken rase er det? Selv om søsknene ikke har det ligger det også typisk i genene, det er jo arven bakover som er relevant her. Jeg ville jobbet med å gjøre det å gå gjennom dører en positiv ting. Finn en ukjent døråpning, la hunden stå nærmest døren. Stå på avstand, og belønn at hunden ser på døråpningen. Hvis hunden beveger seg nærmere på egenhånd, belønn igjen. Ikke gå for fort fram, og belønn gjerne med å ta noen skritt bort fra døråpningen igjen innimellom. Ta pauser, men la hunden selv også styre tempo mot og gjennom døren. Gjør dette med både kjente og ukjente dører en periode, og se om adferden endrer seg.
    • Jeg har en hund på 11 måneder som er litt merkelig. planen er at vi skal stille han ut etterhvert . Men vi har et problem han er ikke glad i «dør listene» inn til nye bygninger eller rom.. Vanskelig å få han inn i rom, da han nekter å gå inn.. vanskelig å motivere og det har skjedd at han har kommet ut av båndet når vi har vært på vei «inn» . Andre steder igjen kan dette gå helt fint.. Vi trenger tips å råd til at han mestrer å gå gjennom døråpninger over dørlistene, hvordan gjøre dette på en god måte slik at det ikke blir noe verre .. vi har også perioder der han kommer inn i det nye rommet / bygningen , blir han usikker på underlaget og snuser på «parkett skillene» akkurat som han reagerer på lister og planke skillene i gulvet . Han går på det, men er ikke akkurat komfortabel. (han går som regel bare rett fram akkurat som han har en sti) Andre steder igjen kan dette gå helt fint. Vi har valgt å bare overse det , til han løser det selv og skjønner at det ikke er noe skummelt med tanke på «spøkelsesalderen» . Det som jeg ønsker råd om er hvordan få hunden til å mestre å gå inn i nye rom? Vi skal stille han ut etterhvert , og blir det innendørs er jeg redd for at han ikke vil trives da han ikke er komfortabel med å gå inn i nye rom eller å gå på ukjente underlag.. Vi har han med jevnlig på nye ting i nye miljøer, men ikke vært rundt på utstillinger enda.  noen som har vært borti dette ? han er veldig sta og litt vanskelig å motivere da staheten er sterkest😅 ingen av søskene har redsel på gulv, men de kan reagere på lister eller streker. Men det har gått over når de har blitt voksne på de andre kullene .. De har blitt godt sosialisert hos oppdretter og gått på ulike underlag og vært i forskjellige rom. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...