Gå til innhold
Hundesonen.no

Akvarium!


AnneE

Recommended Posts

Hei :lol:

Nå har jeg fått akvarium med fisker og alt i ...hatt det en ukes tid nå...Jeg fikk beskjed på dyrebutikken fra en som har veldig mye peiling på det at det trenger ikke stå vann i mer enn 24 timer før manhar fisk oppi...jeg har gullfisk og corrydoras og plecostomus og andre fisk oppi, de går veldig godt sammen oppi hos meg..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvor stort er karet ditt? Husk at gullfisken trenger minst 100 liter, corryene minst 60 liter og pleco'n minst 375 liter (som voksen).

Håper for corryene sin del at du har kjøpt flere av de også slik at de får den gruppen de trenger for å trives.

Og for noe sprøyte tull vedkommende har sagt til deg! Det der er en klasiker - dyrebutikken sier at du kan ha fisken oppi med en gang, du kan ha de og de fiskene sammen osv. med det reusultatet at folk får skikkelige problemer med akvariet og gir opp.

Hadde dama hatt skikkelig peil som du sier, hadde hun bedt deg om å vente minst 3 uker før du setter inn fisken - dette fordi filteret bruker ca. 35 dager på å bygge opp den livsnødvendige bakteriefloraen som skal bryte ned avfallsstoffene slik at det ikke utvikler seg for mye nitritter som forgifter fisken din. Nitritt kommer i alle nystartete kar men det handler om å ikke overbelaste filteret i starten slik at nitrittmengden når dødlige verdier.

Tilsetter du kunstige bakterier i vannet ved oppstart reduserer du modningsprosessen med 2-3 uker, men filteret er ikke ferdig innkjørt for det.

Selve vannet bruker også mer enn 24 timer på å modnes!

At fisker som krever ulike vannverdier og temperaturer (som gullfisk og corry) overlever noen dager/uker er ikke det samme som at fiskene dine har det bra og vil holde seg sunne og friske - en hund kan overleve mange år innestengt i et bur 24/7 men lever den et sunnt og godt liv???

Tenk på at selv om det "bare" er fisker du har så er det faktisk levende vesener du har påtatt deg et ansvar for!

Nei kjøp deg ei bok eller to om akvarier og akvariefisker og les litt om syklusen i akvariet og hva de forskjellige fiskene krever av stell før du kjøper fisk og stoler blindt på de ansatte i dyrebutikkene - deres kunnskap er så generell og mangelfull mange ganger at det er skremmende! Heldigvis finnes det unntak der og, men i det store og hele...

Går du til dyrebutikken om hunden din blir syk også?

Her er noen linker du absolutt bør lese:

Om oppstart av et akvarium: http://akvaforum.no/text.cfm?id=1859

Om gullfisk: http://akvaforum.no/profile.cfm?id=6286

Om corrydoras (finnes mange typer men alle krever det samme): http://akvaforum.no/profile.cfm?id=5259

Om pleco: http://akvaforum.no/profile.cfm?id=3703

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Helt enig med colliegirl her, fikk akkurat den samme beskjeden i dyrebutikken når jeg kjøpte mitt første akvarium, noe som endte med at jeg lærte på den harde og dyre måten. Gikk bra den første måneden, men så begynte fiskene å dø som fluer. :) De fleste butikkene tenker at du kjøper fisk med en gang, fiskene dør og du kommer tilbake å kjøper nye om noen uker. Alt de tenker på er å tjene penger, dessverre!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...