Gå til innhold
Hundesonen.no

Ønsker litt info om Cavalier kings charles spanielen....


meg123

Recommended Posts

henrikke trår til..regner med at du har vært inne på klubbsidene til rasen allerede??

1. Litt forskjellig info om rasen...

Fåes i fire farger : ruby-ensfarget rød/brun, blendheim -brun og hvit ,black and tan -brun og sort og tricolor- brun sort og hvit.

En liten hund i høyde ca 35-40 cm.

ligger på ti på topp av populære raser i Norge - om det er så bra er en annen sak..

2.posetive og negative sider...

+

¤trivelige å ha med å gjøre

¤søte og vakre

¤vennlig mot de fleste på to og fire

¤lettstelte

¤ hendig størrelse

¤ lett å få valper, mange oppdrettere

-

¤litt vel søte, dette er hunder også.Viktig å ikke glemme det

¤Fremmede har liten respekt for dem

¤hjerteproblemer vanlig, selv om dette jobbes med

¤kan bli noen reale gneldrebøtter

¤ mye ørebetennelse og analkjrtel problemer på noen ( min f.eks)

3.Er det en lett/vansklig hund å trene?...

nei, de lærer fort, ivrige til å jobbe.men noen kan bli litt kresne på godis.ikke min, så er det sagt..

4.Hva slags hundesporter passer den til?...

min passet dårlig til lydighet, men flink i freestyle, spor og sirkustull og tøys.

Mange deltar i agility også..

5. Flinke Oppdrettere...

Henrik er Attis hund, de holder til i Romedal ved Hamar.

6. Pris...

10 000 + ??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, jeg vil bare avkrefte en del ting her jeg. For det første er det lite analkjertel og ørebetennelseproblemer på cavalieren generelt, man vil vel finne det på noen enkeltindivider, men det er ikke noe man behøver å tenke på i en valpekjøpsituasjon. Dessverre er cavalieren en veldig populær rase, og det går til tider ut over seriøsiteten hos en del av valpeeierne rundt om. Hunder som er kjøpt til kosehund får plutselig et kull med nabobikkja/nærmeste cavalierhannhund, og lykkelige eiere dukker opp med (worst case altså) med hunder uten papirer og der det heller ikke finnes noen papirer på foreldrene. Vær derfor kritisk til oppdrettere, du finner uhyre mange av dem nå. Cavalierklubben har derfor innført obligatorisk oppdretterseminar for nye oppdrettere som vil inn på listen på cavalierklubbens hjemmesider, men vær forsiktig innen den også - det er store forskjeller på cavalierene nå, og avhengig av hvaslags bruk du vil ha den til er det forskjellige typer oppdrettere også.

Når det gjelder hjertefeil så er det mye snakk om dette. Dyrleger har en tendens til å høre hjertefeilen fra venterommet, og du slipper sjelden unna en test på det hos dyrlegen. Det skal fremligge både øyelysnings og hjerteattest på begge foreldredyrene ved parring, og hunder som får bilyd i ung alder avles ikke på. Men det er klart - hjerteklaffen er en svakhet på endel av disse cavalierene, og om de ikke får det i 2-3 års alder (det er det man ikke vil ha), så er det ikke unormalt å få det i 7-8 års alder . Hanner som er hjertefriske frem til 8 - 9 års alder kan fortsatt brukes i avl etter bilyden, det er de som får det i ung alder som ikke bør brukes.

Nok om helse, litt om cavalieren generelt;

- De røyter! (mengde varierer selvfølgelig etter pelsstellshyppighet og fra hund til hund, men det er ikke en særlig allergivennlig hund)

- De skal være sosiale!

- De er lettlærte og liker å jobbe, men er du vant til større og mer brukshundraser vil du fort merke at konsentrasjonsnivået synker en del hakk (ikke så rart, kanskje)

- De kan være med på lange turer, men tåler samtidig fint noen kvelder på sofaen uten å gå av skaftet.

- De er ikke bjeffedyr (som f.eks mange spisshunder er), men liker best å være med eieren og gir klart uttrykk for det.

- De er små, søte og snille, og schæfereiere som trener bruks vil ha vanskeligheter for å ta deg seriøst :lol:

Jeg er oppvokst med cavalierer på alle kanter og har egentlig ikke noe negativt å si om dem, spør gjerne mer om det er noe du lurer på.. Og Minnie skal ha kull i løpet av 2007 forresten ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Helst vil vi jo at de ikke skal oppleve noe vondt i det hele tatt, men det er vanskelig. Jeg tenker det viktigste er om hun, og du, kan leve med det ubehaget som blokkeringen gir. Hvis ikke tenker jeg at risikoen ved operasjon kan være verdt det. Det er ikke en sykdom å være gammel, men det gjør jo at alle plager blir verre og mer risikable både å ha og gjøre noe med, som oftest. Jeg håpet selv i det lengste at det skulle enten bli akutt alvorlig eller at de bare skulle sovne hos meg, men til slutt måtte jeg jo ta den vanskelige avgjørelsen for begge to. Likevel er jeg trygg på at det var riktig tidspunkt for begge. Jeg tror at du også har nok innsikt til at du vet når det er på tide, selv om det er en prosess på vei dit. Håper dere får litt mer avklaring denne uken.
    • Tusen takk Dette er første gang jeg har gammel hund, og jeg synes det er kjempevanskelig å vurdere livskvalitet. Hun er jo helt klart ikke den samme hunden hun var som ung, men jeg tror ikke hun har det så forferdelig at hun selv ville valgt døden over det livet hun lever nå. Samtidig er hun jo på et punkt der noe som egentlig bare er en bagatell potensielt kan bli en dødsdom, fordi hun ikke kan dopes ned. Man sitter jo her i en umulig situasjon der ingen av alternativene egentlig er noe alternativ... Vi skal tilbake til veterinæren på torsdag for å ta en ny ultralyd av hjertet, så får vi se hva dommen blir da.
    • Håper det gikk bra. Trist at hunder eldes og får helseplager. De skulle vart evig, sunne og friske. Folk har så ulike syn på hunders ubehag ifbm aldring. Noen mener det er dyremishandling å la en hund ha noen aldersdomsplager i det hele tatt, og avliver tidlig for å la hunden slippe. Andre mener det er grotesk å ikke la det (ofte) kjæreste familiemedlemmet få fullføre livsløpet naturlig. Jeg vet ikke hvor på den skalaen du befinner deg, så jeg vet ikke hva jeg skal si eller ikke si for comfort ang. evt. narkose.  Håper det går bra med dere ❤️
    • Kanskje på tiden med en oppdatering her også. Shero: Shero er nå 11 år og pensjonist. Han har vært pensjonert fra agility konkurranse siden 2022, men har fått gå blåbær med mamma, men etter at han begynte å halte i ett løp i sommer er han heltidspensjonist. Før han ble pensjonert rakk han å delta på ett NM, hvor vi kom igjennom 1. løp. Han har fått prøvd seg på nose work, men vi sliten med at han skal appotere luktboksne så det er lagt litt på hyllen til jeg finner en løsning. Eskene skal uansett enten stås på eller etes opp så... Han har også fått prøvd seg på svømming, han vet ikke om han er helt fan av å svømme hvor han ikke kan stå.M Mamma og Shero. Shero & Max er slitene etter NM  Max: Max er nå 6 1/2 år gammel (hvor tiden flyr). Han bommet på stigefelt i sommer og traff, så nå er vi klasse 3 på heltid. Stigefelt brenner vist, hilsen Max. Max er en fin storebror til Yoshi og er glad han endelig har fått noen å leke med. Jeg har vært instruktør i agility i høst, og Max stilte opp som lånehund siste gangen. Veldig moro at han er trygg nok til å gå, siden sist jeg prøve å få han til å gå med noen utenom familen løp han rett til meg. Vi har også vært innom Sheltie-VM i Kongsvinger hvor vi hadde mye fint, men ikke full klaff.  Max på Sheltie-VM Max og Yoshi
    • Dette har jeg aldri hørt om. Uff, lykke til, håper det går bra!
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...