Gå til innhold
Hundesonen.no

Oppdeling av V&H blokk


Renate A

Recommended Posts

Guest Snusmumrikk

Jeg har brukt øks. Er en fordel om den ikke er litt myk - dvs heller minus 10 enn minus 25. Syns det fuker helt greit. Blir jo ikke no klin når der er frossent. Har prøvd med motorsag også (vær obs på hvordan olje du bruker på kjede), men det blir veldig mye kjøttspon som fyker rundt. Ellers er jo det veldig enkelt da, og du får like store biter. Gjør du det ute i snøen kan du bare samle opp kjøttsponet og ha det i vanning el. Men jeg foretrekker øks. Enkelt, greit og miljøvennlig :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Øks fungerer kjempefint, men kombinasjonen meg og øks er ikke like heldig bestandig, så jeg brukte et spett.

Nemlig det jeg også lurer på, kombinasjonen meg + øks... :) Enda verre vil vel kombinasjonen meg + motordrevet sag være... :P:P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spør pent når jeg bestiller om han kan dele de opp for meg jeg... :P Får de da delt opp til biter på ca 1 kilo.. Helt perfekt! Ekstraservice kalles det visst... :)

Kanskje jeg også skal bruke litt kvinnelist og spørre jeg også.... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har pleid å la det tine litt så bruker jeg en sånn liten fancy sag som jeg ikke vet hva heter:)

Har gått mer over på pølser for synes disse blokkene er noe unødvendig griseri og arbeid. Mye mer behagelig å bare ta en pølse ut av fryseren hver dag:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har gått mer over på pølser for synes disse blokkene er noe unødvendig griseri og arbeid. Mye mer behagelig å bare ta en pølse ut av fryseren hver dag:)

Det er det jeg gjør også akkurat nå, tenker at det er vel bedre å betale litt ekstra og slippe å stå med det styret, har jo råd til det, så da gjør jeg det. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe :) det siden vi selger det her jeg bor så er "opphogging" av vom noe som forekommer ofte, for å få det så rydigt som mulig må man la blokka tine en del, ikke så den blir helt "sørpete" i kantene, men så du kjenner den er myk over det hele. Når du da begynner å hugge opp blokka så slipper du at det spretter biter over alt. For meg tok det laang tid for og dele opp vomma i gode 1 eller 2kg's klomper. men begynner å få dreisen på det nå. Jeg skjønner godt hvorfor prisen er 1kr dyrere for opphugget, for det er noe slit hvis du ikke har rett utstyr. Noe som kanskje blir kjøpt inn her en en "kjøttsag" da blir det jo perfekte biter og du slipper og holde på så lenge, men dette er ikke noe som kommer til å skje i nermeste framtid. så igjenn, la det tine i 3-5 timer, (kommer ann på tempraturen i rommet) så kan du begynne å hugge uten at biter flyger til alle kanter :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De to gangene jeg kjøpte frosset så lot jeg det tine til det var halvtint, så delte jeg det opp med en stor kjøkkenkniv. Hallo! Det er hundemat vi snakker om lilksom, de tåler å spise kjøtt som er tint og frosset igjen. :)

Ellers dro jeg alltid ned til Magne i Askim og kjøpte på den dagen han laget det jeg.. fikk det da i 20 kgs poser, men før det ble frosset. Så var det bare å fryse ned i porsjonsposer selv. Enkelt, greit, kjøpte store kvanta (som regel 100 kg eller mer om gangen) og fikk det billigere. :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...