Gå til innhold
Hundesonen.no

Godbitspor


Flash

Recommended Posts

Har vurdert å prøve å legge godbiter innledningsvis i sporet til min spor-maniske ræser.

Hun koker over ved sporstart og slurver/vingler som regel voldsomt de første 100 metrene før hun roer seg ned og får ned tempoet. Godbitene kan kanskje forhåpentligvis få henne konsentrert og rolig fra starten av, og det er i så fall snakk om å legge godbiter i ti skritt eller noe sånt, et lite opphold, godbiter i ti skritt igjen før resten er "vanlig" spor.

Finnes det ulemper ved å bruke en sånn framgangsmåte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ingen ulemper med å bruke godbiter i sporet. Hvordan man gjør det, kommer litt an på hunden også. Det er jo bare å forsøke seg fram, trur ikke du vil ødelegge noe med den måten du beskrev. Er det starter som er problemet, så er det jo greit å få ned farta da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gamlemor hadde en tendens til å kaste seg 10 meter ut i sporet før hun overhodet tenkte på å koble inn nesa si, og videre sporgang ble gjerne så som så fordi hun kokte litt.

Jeg forsøkte å legge pølsespor helt i sporstart for å dempe starten hennes, og det virket veldig bra. Hun fikk konsentrert seg fra start av, og jeg behøvde ikke å gjøre dette mange gangene før hun fikk en pen og rolig start på sporet - hvilket også førte til at hun fikk et mye bedre spor hele veien :). Bare pass på at hunden ikke begynner å rote BAKOVER i sporet fordi den får ferten av godbiter den har gått over - da blir det veldig fort rot synes jeg, men slik du skisserer det tror jeg det godt kan fungere bra :). Lykke til !

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bare pass på at hunden ikke begynner å rote BAKOVER i sporet fordi den får ferten av godbiter den har gått over - da blir det veldig fort rot synes jeg, men slik du skisserer det tror jeg det godt kan fungere bra :). Lykke til !

Takk for svar begge to - da skal jeg prøve :)

Det med å rote bakover kan nok være en fare her i gården ja... men det blir mest opp til meg å sette hæla i bakken og holde igjen slik at hun ikke rekker å gå over bitene...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gå gjerne litt tett på hunden, slik at hu ikke får mulighet til å spore bakover, og at hu får med seg godbitene. Så slipper du ut mer og mer line når hu takler det bedre.

En annen mulighet er å bruke matdepoter. En mindre mengde godiser med litt større mellomrom, slik at hunden må stoppe opp og tygge. Dette fungerer fint på Nirm i hvert fall. Jeg bruker depot hvert 10ende meter nå, for det er ca den avstanden han klarer å spore uten å spore av... (Han minner mest om et løpsk lokomotiv i sporet...).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Dette er jo en litt gml tråd, men jeg fant dette som Morten E. hadde skrevet i bloggen sin on godisspor

http://hundetrening.blogspot.com/2006/09/g...-stressniv.html

Jepp, leste den. Interessant dette med å strø ut et lite søk rett foran nesa på hunden ved sporstart for å dempe stressnivået og unngå at den raser avgårde i utgangspunktet. Prøvde greia ved et vanlig godbitsøk på tur i dag (der hun som regel også raser avgårde), og tempoet ble faktisk lavere av det.

Verdt et forsøk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei, jeg begrenser ikke pga. vaksinasjon. De hunder vi omgås er generelt både vaksinerte og friske, og det er de mine får hilse på i den perioden fordi jeg vil at de skal ha trygge, fine hundemøter. Tilfeldige andre hunder for de øve på å ikke bry seg med. Smitte i miljø tenker jeg lite på, da vi bor avsides og ikke bruker hundeparker ol. Valpekurs liker jeg vente med en måned eller to, slik at de er gamle nok til å trene gode økter og holde ut et helt kurs  
    • Sosialiseringsvinduet er frem til 12 uker sies det, selv om dette ikke stemmer helt så er det fortsatt veldig viktig å utsette valpen for det hen skal senere også, men i kontrollerte former. Både å fysisk møte andre trygge hunder for å utvikle språk og lære grenser, samt lære at man ikke skal hilse på alle hunder man møter på er viktig. Mange valper vaksineres før levering også, det har hvertfall de jeg har hatt vært selv om praksisen varierer litt. 
    • Vi har brukt Dog Breeding Science i Australia for å teste for ILM (Intestinal lipid malabsorption). Betalte rundt 400 kr og sendte spyttprøve.  De har utviklet en test for kelpier på denne sykdommen. Finnes visst og noen i Tyskland som har tatt utgangspunkt i testen som ble utviklet i Australia eller noe slikt, men vi brukte den i Australia da oppdretter tipset om den.  Fikk e-post om at hvis vi ønsket å teste noe mer så kunne de bruke prøvene til å teste i en kort periode. Ble litt nysgjerrig på fargetesting ettersom jeg håper han har arvet faren sin shaded/ghost tan farge. Men jeg vet ikke hvor mye svaret hadde gitt meg, jeg kan og bare vente å se hva han blir. Foreløpig tydelige antygdninger til at han vil bli shaded/ghost tan 😄
    • Jeg ville nok tenkt over hvorvidt hundene vi omgikkes var vaksinerte og friske, og ikke la valpen hilse på tilfeldige fremmede hunder. Jeg ville definitivt ikke oppsøkt hundeparker, f.eks. Men ellers tenker jeg at det er relativt trygt her i Norge så lenge man tenker seg litt om.
    • Nei. Jeg tenkte ingenting på begrensninger rundt andre hunder før 12 ukers vaksinen. Tilfeldigvis tok vi vaksine samme dag som valpekurset skulle ha første dag hvor valpene var med. Men jeg ville ikke latt det begrense meg heller.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...