Jump to content
Hundesonen.no

kutter sporet..


MarieR

Recommended Posts

Har jo lagt en del spor til ask med leken, og derav den som belønning (selfølgelig en av verdens beste leker..) problemet er at han går inn i sporet, men på en eller annen måte oppfatter han lukten av selve leken lenger ut i sporet, løper ut, og rett til leken. Enda han ikke har sett hvor sporet ble lagt, og han ser ikke leken (høyt gress osv). What to do? med andre ord, så sporer han vel luften, og ikke bakken? Litt usikker på de der spor begrepene osv :P

Ting jeg har kommet på selv, er at han har fått spore en del løs i det siste, ville det hjelpe om jeg bruker bånd, og stopper han når han går av sporet, og på den måten tvinger han til å følge det helt ut?

Han vet at han skal finne tingen jeg legger sporet med, men går ikke sporet..nybegynerproblemer må man jo alltids ha :P

Link to comment
Share on other sites

Er ingen sporekspert men kan prøve å svare fordet. :P Legger du sporet i motvind eller medvind? I motvind vil han kunne lukte leken på avstand og gå på overvær i stedet for å gå etter sporet. Du kan og prøve å legge et lengere spor, slik at han ikke lukter leken så godt. Om han mister sporet lett når du legger lengere spor, så kan du prøve å ha han fast slik at han ikke går for fort, når de går fort er det lett at de mister sporet.

Link to comment
Share on other sites

Vindretningen er viktig ja. En tommelfingerregel på nybegynnerhunder er å gå spor i medvind til å begynne med, slik at de lærer seg å gå lavt med nesen. Sidevind er også litt tricky, da kan hunden gå en meter eller to til siden for primærsporet og miste gjenstander (må læres med tiden, men greit å unngå i starten)

En annen metode for å få nesen ned kan være å legge godbitspor (godbit i hvert fotavtrykk). Så strides de lærde hvor lurt det er å kjøre godbitspor lenge/ofte.

Jeg vil også anbefale å bruke sele og sporline - slik at hunden har mer frihet enn i et kobbel, men slik at du samtidig har en viss kontroll og kan stoppe hunden dersom den er helt på viddene eller går over gjenstander. Å styre hunden med lina bør likevel ikke gjøres til en vane - det er viktig etter hvert å stole på at det er hunden som kan å spore, ikke du :huh:

Ut fra det du skriver høres det ut som du legger sporet med påvirkning (viser ham gjenstanden før sporet), og han søker mer enn han sporer. Det er ofte ikke nødvendig, du kan prøve å slippe ham "tilfeldig" på sporet du har gått uten at han har sett det, og la ham finne ut selv hva han skal gjøre.

Sikkert mange flere med mer fartstid som har mye bedre tips også ;)

Link to comment
Share on other sites

Gikk et draspor laget av leken, med noe godbiter i sporet i rettermiddag, han "spratt ut" en gang, men da var det bare å stoppe langlina, så gikk ha fort inn på sporet igjenn! :huh: Vindstille akkurat da, g i veldig skjermet område.. har det med å vise han gjenstanden før jeg legger ut sporet ja..må vel kanskje trappe litt ned på det..

Legger som regel to spor i hver økt, og trener ikke spor mer enn et par ganger i uker, dvs ca 4 spor i uken, Er det passe nybegynnermendge? prøver å variere typen spor og vanskelighetsgrad enda. Hvor vanskelig det er blir jo veldig begrenset, vi har jo netopp begynt..

Tusen takk for svar og råd! ;)

Link to comment
Share on other sites

Ville også kanskje bytta ut verdens beste leke med en boks med godiser eller noe. Leker øker farten i sporet, godbiter demper. Og det er ikke sikkert han vil kutte sporet om ikke leken ligger der.

Link to comment
Share on other sites

Ville også kanskje bytta ut verdens beste leke med en boks med godiser eller noe. Leker øker farten i sporet, godbiter demper. Og det er ikke sikkert han vil kutte sporet om ikke leken ligger der.

Det var enda en ting å huske på! :huh: Egentlig er mye veldig logisk, men man tenker ikke over det mens man holder på som ny i gamet..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.


  • Nye innlegg

    • Det sjekkes med endoskopi (tror jeg)  min får tørrfor av id foret, han er også kresen men har spist det bra!    oppdater gjerne etter dere har vært hos vet! Man blir jo litt i overkant interessert i magegreier🤣  
    • Takk for erfaringen!  Han skal til dyrlegen på mandag og sjekke om han har kronisk bukspyttkjertelbetennelse, jeg kan høre om de også kan sjekke for IBD (det er vel kronisk betennelse i tarmen?). Sjekker man det også med blodprøve, mon tro? Hunden min får også godbiter med lite fett, helst kokt kylling, ja! Han er dessverre litt kresen, så våtfor har ikke gått helt veien her hjemme. Men han spiser ok med tørrfor, Royal Canin gastrointestinal low fat.
    • Jeg har en tre år gammel hannhund som hadde av og på diaré og magetrøbbel fra han var liten. Det ble gradvis hyppigere og værre for hver gang.    Siste runde hadde han blodig diaré, oppkast og var veldig slapp med feber. Det var også mistenkt magesår. Han ble behandlet og vi kom igjennom det og nå er det vedlikehold som gjelder.  For min sin del så er stress den værste triggeren, spesielt naboens tispe under løpetid, men også lange treningssamlinger. så min er kastrert nå i håp om å hjelpe på den type stress.  Broren hans har hatt lignende problemer, så vi har forsøkt samme løsning.    ID tørrfor (low fat) Godbiter (så lav fett som mulig) - Adventure Nuggies som de selger på normal/rema. Eller kokt kyllingfilet.  Får suppe ved trening eller lange turer med mye vann og litt id pate eller andre ting. Slik at magen aldri blir helt tom.  Zoolac Zoolac Zoolac! Ved det minste tegn til løs mage, og forebyggende før, under og etter samlinger.  Vi har *bank i bordet* ikke hatt episoder siden januar nå🤞 Er din sjekket for IBD? 
    • Hei,  Vi har en cocker spaniel hannhund på litt over ett år. Fra han var liten, slet han med periodevis diaré - som viste seg å være bukspyttkjertelbetennelse. Vi har siden dette gått på for med lavt fettinnhold (7%) og han får bare godbiter med lite fett. Vi har likevel stadig episoder hvor han er litt dårlig i magen, typisk slimete avføring. Det kan ikke måle seg med perioden hvor han var skikkelig dårlig, men det er kjedelig at det ikke blir helt 100% bra selv om vi går på diettfor. Har selvsagt vært hos dyrlegen, som tok blodprøver en gang han var "frisk" som ikke viste tegn til kronisk bukspyttkjertelbetennelse.  Jeg har lest om mulighetene for å tilføre tørket bukspyttkjertel i maten, også nevnt av dyrlegen, for å "bøte" på svikten i bukspyttkjertelen. Har noen erfaringer med dette?  
    • Jeg hadde to veldig dyre runder med min. Først fikk hun livmorbetennelse, og det kom på godt over 100k. Deretter fikk hun kreft, og det ble en god sum der også med CT, operasjon, rehab osv. Jeg har tatt ut mye mer på forsikringen enn jeg betalte inn i løpet av hundens levetid. Det sagt, så kommer du knapt inn døra i en akutt situasjon med 20-30k. Jeg ville gått for høyest mulig dekning, og heller valgt høy egenandel for å få ned prisen. Jeg tenker at forsikring er for de tilfellene det virkelig går til h*lvete, ikke for "småting".
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Create New...