Gå til innhold
Hundesonen.no

Hvordan holde en ADHD valp i ro 1 uke?


Gjest

Recommended Posts

Da har det seg slik at lille Leon, en gladmongo ADHD Basenjivalp, skal være i ro en HEL uke!

Han har blitt halt. Hvordan vites ikke, men han har problemer med leddkapselen/skulderbladet. Muskulaturen rundt var fin, og dyrlegen tror kanskje han har fått dette engang før de siste dagene hvertfall. Desverre syntes det ingenting på ham før i dag, da han ble plutselig halt uten å foreta seg noe spesielt annet enn å spasere. **krysser fingre for at det ikke er bruskløsning**

Det eneste som syntes tidligere var at han ikke ville trave noe spesielt, men han haltet ikke. (med kjønnsmodning på gang så har jeg ikke tenkt at det kunne være noe fysisk heller, for han virket ikke å være øm noen steder)

Så å dra på utstilling i Drammen og kjøre nesten 9 timer (!) hver vei kan vel kanskje sies å være bortkastet bensin ;) Dog - en kjempeflott opplevelse var det!

Men problemet da: Har dere noen tips til hjernetrim for lillen, som bare må være i innestengt på avgrensa område og gå tur i kort bånd? Han er vant til å være med ut med hest hver dag...

Jeg har kreativitet lik null :)

Vi håper han blir bra av denne kuren da, eller så spøker det for at det kan være bruskløsning og da blir det fort mer enn en uke i ro ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Krysser fingrene for at det går fort over! Hjernetrim:

Fyll en kong med leverpostei, eller aller helst rått/fryst kjøtt i strimler. Godbitsøk, doruller, gjemme godbiter under og oppi kjeler og glass, lære han rolige triks (slå av/på lys) osv. Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Legg noen godbiter inni en tom tørkerull eller noe, og teip godt igjen med brunteip. La ham få ta ut godbitene.

Lær ham å sette/fryse nesa på post-it-lapp (bruk en betinget forsterker - "ja" f.eks. - og belønn etterpå) og lær han mange nyttige og unyttige ting ved hjelp av target. Skru på og av støvsugeren, dytte opp en dør som står på gløtt, dytte igjen skuffer og skap, trille ball med snuten. Det gjør du ved å sette post-it-lappen der hvor han må sette snuta. Straks han får litt styrke når han setter på snuta fjerner du lappen så fort som mulig (mer styrke kan du få ved å holde tilbake forsterkeren et par ganger, så kanskje han prøver hardere og med mer kraft).

Sleng utover godbiter på gresset, la ham finne dem.

Gjem godbiter rundt omkring i et rom som han ikke er i, la ham finne dem.

Gå opp godbitspor (en godbit i hvert fotspor) og la ham spore.

Gå opp pinnespor (gå et spor og legg en pinne på enden, da bør du på forhånd ha belønnet ham for å ta opp den typen pinner om han finner dem).

Gå opp slepespor (gå et spor og slep en leke etter deg, som ligger på enden av sporet).

I alle sporene kan du variere vanskelighetsgraden ved hjelp av terreng, vinkler, tid sporet har ligget, lengde og hvor mange folk som ellers ferdes der (det er vanskeligere å gå spor i sentrum enn på fjellet pga forstyrrelser).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


×
×
  • Opprett ny...