Gå til innhold
Hundesonen.no

Vom og hundemat


Kristina

Recommended Posts

Har nå kjøpt 20 kg vom og hundemat. Vi tinte den opp før vi delte den opp for så å fryse den ned igjen. Men nå hører jeg at det ikke må gjøres. Hvorfor ikke?

Må jeg bare kaste den maten jeg har nå da, og kjøpe ny?

Forresten var det noe forfærdelig gris å dele opp. Hvordan gjør dere det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

De sier det samme om menneskemat, men jeg har gjort det flere ganger, jeg, og lever fremdeles i beste velgående. ;)

Vi bruker ikke V&H ennå så dette er basert på oppdeling av menneskemat: har du forsøkt å dele mens det er halvfrosset? Da burde det bli mindre griseri enn når det er hel-tint.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv å dele opp mens det er halvfrosset ja! ;) litt fastere i konsistensen da...

Har hørt at hvis man tiner og fryser ned brød igjen blir det tørt, men skjønner ikke helt hvorfor man ikke skal gjøre det med kjøtt... prøv å gi maten du har kjøpt. Den er i hvert fall ikke bedervet!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har nå kjøpt 20 kg vom og hundemat. Vi tinte den opp før vi delte den opp for så å fryse den ned igjen. Men nå hører jeg at det ikke må gjøres. Hvorfor ikke?

Må jeg bare kaste den maten jeg har nå da, og kjøpe ny?

Forresten var det noe forfærdelig gris å dele opp. Hvordan gjør dere det?

Frem med hammer og tollerkniv og sett i gang å dele opp den frossne vommen(det er ikke så vannskelig som det høres ut til). :wub:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lar blokken ligge og tine i et døgn, eller bare over natten. Så deler jeg det med en vanlig brødkniv, putter i brukte isbegre (2-3 liter), og putter dem i fryseren igjen. Veldig enkelt, og det blir ikke så mye fliser som om man deler det i frossen tilstand med øks eller sag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lar blokken ligge og tine i et døgn, eller bare over natten. Så deler jeg det med en vanlig brødkniv, putter i brukte isbegre (2-3 liter), og putter dem i fryseren igjen. Veldig enkelt, og det blir ikke så mye fliser som om man deler det i frossen tilstand med øks eller sag.

Men blir det ikke mye blodvann og sånt overalt da? hvor deler du opp? i badekaret?

Vi satte den til tining et døgn, og da var det blodvann i hele boden <_<

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men blir det ikke mye blodvann og sånt overalt da? hvor deler du opp? i badekaret?

Vi satte den til tining et døgn, og da var det blodvann i hele boden <_<

Neida, tiner den i boden eller garasjen, der det er litt lavere temperatur enn vanlig romtemperatur. Og lar kjøttet ligge inni originalplasten mens den tiner, selvsagt. Om jeg hurtigtiner en midre porsjon på kjøkkenbenken blir det MASSE blodvann. Om du har en balje er det bare sette den oppi den for å unngå blodvann, men da er den tint litt for mye til at det er er "u-grisete" uansett. :icon_redface:

Jeg legger blokka oppå fryseboksen, og bare deler opp med en gammel brødkniv. Ikke en dråpe blodvann å spore noe sted.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg betaler 30 kr ekstra pr 20 kg, og da er den ferdig kuttet opp i ett kg skiver. Så mye enklere da...

Plassmessig så blir det omtrent som om du tar en 15 kg sekk med tørrfòr og klapper flat. Så stor er den omtrent.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg betaler 30 kr ekstra pr 20 kg, og da er den ferdig kuttet opp i ett kg skiver. Så mye enklere da...

Plassmessig så blir det omtrent som om du tar en 15 kg sekk med tørrfòr og klapper flat. Så stor er den omtrent.

hvor kjøper du?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Personlig er jeg veldig glad i bichon-rasene, selv om de krever litt klipping og børsting. Med riktig sosialisering og trening så er de fine familiehunder som kan være med på det meste. Om dere lener mot spaniel så synes jeg personlig at springeren er et bedre valg. Cockeren og de mindre (king charles og cavalier) har mye helseproblemer. De er fine familiehunder, men krever også litt pelsstell. Shetland sheepdog kan være et alternativ. Hvis dere ikke vil ha pelsstell i det hele tatt så ta en titt på dansk/svensk gårdshund. De kan bjeffe når det kommer besøk, går folk på veien, osv. men ikke noe mer enn de fleste andre små raser. De er glatthåret, men røyter da korte hår minst et par ganger i året, som er normalt for alle røytende raser. De er aktive og trenger både fysisk og mental aktivisering, og kan kanskje minne litt om beagle hvis det er utseende som trekker der. Mellompuddel eller dvergpuddel er morsomme og allsidige hunder, de må klippes/børstes.
    • Takk for utfyllende svar og gode råd!  Hvis vi skulle se på en mindre hund, er det noen raser du vil anbefale da?   Hvis vi lener mot spaniel: vil en cocker spaniel eller springer spaniel være et bedre valg? 
    • Har jobbet i kafé tidligere, og etter det jeg kan huske så benyttet vi oss av et spesifikt middel for å bløtlegge bestikk i noen minutter før steamer. Het vel «Dip-It» eller noe sånt.
    • Det ser jo ut som at det virker å bruke strup, men jeg ønsker ikke å bruke det på hundene mine uansett. Mykere metoder tar nok lengre tid, og krever sikkert mer av meg som hundefører, men jeg ønsker heller å legge inn den innsatsen enn å påføre smerte på hundene mine. Hva forskning sier er ikke så relevant for meg, når jeg ser at jeg klarer å oppnå det jeg ønsker uten å bruke brutale metoder så gjør jeg selvsagt det.  Ingen av mine hunder er enkle typer, så når det går an å få de til å fungere godt uten bruk av vold så tenker jeg det skal være mulig for de fleste. 
    • Det er veldig lenge siden jeg har brukt noe slik(da jeg gikk på folkehøyskole for 20+ år siden). Men jeg husker at man skulle skylle før man satte inn i maskinen. Jeg fant også dette, om det er til noe hjelp; Oppvaskmaskin til industri: Slik får du best resultat - Machine Products Storkjøkken AS
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...