Gå til innhold
Hundesonen.no

Lever.


molly

Recommended Posts

På trening på onsdag var det en av mine treningsvenner som hadde med hjemmelaget lever. Jeg vet fra før at min hund elsker dette, men denne dagen tok han virkelig av, og det var superbelønning for han.

Jeg har derfor "mannet" meg opp helt siden onsdag, og bestemte meg for at jeg idag skulle trosse mine egne aversjoner mot den forferdelige lukta, og den ubeskrivelige ekle konsistensen...

Dro av gårde med frisk mot til det jeg trodde var en velassortert butikk, men ingen lever... Dro så videre til obs, de har jo alt, men ikke lever. Dro atter engang videre til Meny denne gangen, der har jeg sett lever tidligere, men den gang ei. Ikke lever her heller....?

Noen som kjøper lever noen gang? I såfall hvor?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På trening på onsdag var det en av mine treningsvenner som hadde med hjemmelaget lever. Jeg vet fra før at min hund elsker dette, men denne dagen tok han virkelig av, og det var superbelønning for han.

Jeg har derfor "mannet" meg opp helt siden onsdag, og bestemte meg for at jeg idag skulle trosse mine egne aversjoner mot den forferdelige lukta, og den ubeskrivelige ekle konsistensen...

Dro av gårde med frisk mot til det jeg trodde var en velassortert butikk, men ingen lever... Dro så videre til obs, de har jo alt, men ikke lever. Dro atter engang videre til Meny denne gangen, der har jeg sett lever tidligere, men den gang ei. Ikke lever her heller....?

Noen som kjøper lever noen gang? I såfall hvor?

I frysedisken på de fleste matforetninger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har slitt med det samme selv, Kiwi pleier å ha lever. Bare pass deg så du ikke kjøper kjempedyr lever - Gilde osv. pleier å ligge ca. 20 kr. høyere i kilopris enn "vanlig" lever. Vil du slippe leverlukta, og konsistensen lager du leverbrownies isteden - mildere for magen, skal mikses i blender og bikkjene er minst like glade i det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så letta over å se at det ikke bare er jeg som ikke finner det!

Jeg har sett gjennom frysedisken på Obs mange ganger (og den er stor!), uten å finne det.

På Ica Maxi har jeg ikke sett det de gangene jeg har sett etter det der.

Heller ikke på Bunnpris eller Prix. Kan ikke komme på å ha sett det på Rema heller (men der er jeg så og si aldri heller da).

Om det er noen Trondhjemmere her som veit om butikker som selger det (og helst ikke utpå Heimdal eller noe, det er så tungvint for meg) så er det bare å si ifra. For jeg finner det ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner heller ikke lever..Men fant en god erstatning; Blodpølse! Kan både gies i biter fersk, men holder seg mye lenger om du steker dem i ovnen noen timer :) Billig er det å. Veldig få butikker der det ikke er å finne..

Fikk et tips her en dag om å spørre på dyrebutikk hvor det er å få kjøpt lever. Kan hende fòr leverandørene deres vet noe også. Ikke noe vits i å gå rundt og rundt det samme treet når du kan spørre en forbipasserende om veien liksom :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner heller ikke lever..Men fant en god erstatning; Blodpølse! Kan både gies i biter fersk, men holder seg mye lenger om du steker dem i ovnen noen timer :) Billig er det å. Veldig få butikker der det ikke er å finne..

Fikk et tips her en dag om å spørre på dyrebutikk hvor det er å få kjøpt lever. Kan hende fòr leverandørene deres vet noe også. Ikke noe vits i å gå rundt og rundt det samme treet når du kan spørre en forbipasserende om veien liksom :D

EDIT: Ingvild, er det ei som heter Gjertrud på treningene hos hundeskolen nå? Hun hadde lever når jeg og Ask gikk på kurs der, men fikk aldri spurt henne om hvor hun fikk tak i det. Ask var helt på tuppa etter det hvertfall..

Blodpølse er godt, men lever er tydeligvis bedre... :rolleyes:

Spørre på dyrebutikken? Skjønte ikke helt.... Hverken dyrebutikker eller forleverandører selger annet enn "behandlet" lever?

Jeg vil ha "ubehandlet" lever, så skal jeg "behandle" den selv. (med mye hvitløk, så kanskje det ikke lukter sååååå ille... :unsure: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blodpølse er godt, men lever er tydeligvis bedre... :rolleyes:

Spørre på dyrebutikken? Skjønte ikke helt.... Hverken dyrebutikker eller forleverandører selger annet enn "behandlet" lever?

Jeg vil ha "ubehandlet" lever, så skal jeg "behandle" den selv. (med mye hvitløk, så kanskje det ikke lukter sååååå ille... :unsure: )

joda, men det kan hende de vet hvor man kan få tak i ubehandlet lever :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner heller ikke lever..Men fant en god erstatning; Blodpølse! Kan både gies i biter fersk, men holder seg mye lenger om du steker dem i ovnen noen timer :) Billig er det å. Veldig få butikker der det ikke er å finne..

Fikk et tips her en dag om å spørre på dyrebutikk hvor det er å få kjøpt lever. Kan hende fòr leverandørene deres vet noe også. Ikke noe vits i å gå rundt og rundt det samme treet når du kan spørre en forbipasserende om veien liksom :D

EDIT: Ingvild, er det ei som heter Gjertrud på treningene hos hundeskolen nå? Hun hadde lever når jeg og Ask gikk på kurs der, men fikk aldri spurt henne om hvor hun fikk tak i det. Ask var helt på tuppa etter det hvertfall..

Blodpølse ja, hvordan lukter dette i forhold til lever? Jeg hater nemlig leverlukten, og siden Sofus ikke funker optimalt på det heller (stønn), så gidder jeg ikke å utsette meg for det flere ganger enn den ene gangen (som dog, ga leverbrownies for lang tid fremover)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blodpølse ja, hvordan lukter dette i forhold til lever? Jeg hater nemlig leverlukten, og siden Sofus ikke funker optimalt på det heller (stønn), så gidder jeg ikke å utsette meg for det flere ganger enn den ene gangen (som dog, ga leverbrownies for lang tid fremover)

Leverlukt er forferdelig, helt enig. Men bikkja mi er helt vill etter det, så da strekker man seg litt lenger... :)

Blodpølse lukter ikke så veldig, i hvert fall ikke så sterkt som lever, og ikke samme lukta. Ikke stinker det av hendene etterpå heller. Så et godt alternativ hvis bikkja liker det (noe jeg vil tro)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har enda ikke funnet lever i Oslo.

Rema i Stavern hadde lever da jeg var der for et par uker siden. Kan hende de har det på velassorterte Rema'er i Oslo, som f.eks den på Lambertseter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

HaHa.. :(

Jeg kjøpte 2 kg lever på City Lade nyling...

Marie: Gjertrud er der på Mandagene ja..Kan sende mail til bente og spørre om hvor de får tak i den levra? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm...

Et lite bi spm. Noen tips til hvordan man tilbereder denne herligheten?

;)

Jeg hadde tenkt til å koke den (det stinker), og tørke den i ovnen så den ikke blir så klissete (den må være myk inni :) ). Dette er absolutt det min hund synes er best.

Alternativt kan du kjøre den i kjøkkenmaskinen og tilsette havregryn og massevis av hvitløk, da stinker det ikke så ******.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde tenkt til å koke den (det stinker), og tørke den i ovnen så den ikke blir så klissete (den må være myk inni :) ). Dette er absolutt det min hund synes er best.

Alternativt kan du kjøre den i kjøkkenmaskinen og tilsette havregryn og massevis av hvitløk, da stinker det ikke så ******.

Altså, kanskje jeg er alvorlig pysete mtp lever lukt, men den der "oppskriften" fulgte jeg, og allerede fra det punkt jeg skulle kverne møkket i kjøkkenmaskinen så begynte jeg å brekke meg. Og lukten ble dessverre IKKE bedre av havregryn og hvitløken gitt. For å si det slik, så var ikke kjøkkenet mitt i bruk i en ukes tid, og jeg gikk ned to kilo!! Æsj a meg gitt! Siden har jeg aldri laget "herligheten" igjen. Når Sofus bare likte det sånn i "vanlige" settings, og det ikke funket som den "ultimate forsterker", så utsetter jeg meg selv aldri for det der igjen altså, ... men igjen, kan være jeg som er en utrolig pyse her... ugh... kvalmebyge deluxe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså, kanskje jeg er alvorlig pysete mtp lever lukt, men den der "oppskriften" fulgte jeg, og allerede fra det punkt jeg skulle kverne møkket i kjøkkenmaskinen så begynte jeg å brekke meg. Og lukten ble dessverre IKKE bedre av havregryn og hvitløken gitt. For å si det slik, så var ikke kjøkkenet mitt i bruk i en ukes tid, og jeg gikk ned to kilo! Æsj a meg gitt! Siden har jeg aldri laget "herligheten" igjen. Når Sofus bare likte det sånn i "vanlige" settings, og det ikke funket som den "ultimate forsterker", så utsetter jeg meg selv aldri for det der igjen altså, ... men igjen, kan være jeg som er en utrolig pyse her... ugh... kvalmebyge deluxe!

Jeg vet, det er helt for jæ..ig! Og sikkert verre enn jeg husker, for jeg har og lovet meg selv å aldri gjøre det igjen, men nå har jeg altså tenkt til det.... :rolleyes:

Jeg har prøvd å overtale min mor til å gjøre det, men hun nekter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet, det er helt for jæ..ig! Og sikkert verre enn jeg husker, for jeg har og lovet meg selv å aldri gjøre det igjen, men nå har jeg altså tenkt til det.... :rolleyes:

Jeg har prøvd å overtale min mor til å gjøre det, men hun nekter.

Hehe, vedr. dette med partnervalg tråden her inne, så er det faktisk et kriterie jeg har vurdert, at han må lage deilig leversnop og annen snop til Sofus (som stinker, snopen altså, hihi) på SITT kjøkken for å vinne meg over!

B) B) Da hadde jeg fikset den biffen umiddelbart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg kjøper lever på Prix, og tørker den ved hjelp av en helt vanlig bordvifte. Utrolig populært, og lang holdbarhet selv ved romtemperatur.

Dette gjør jeg:

Når levera er halvtint, skjærer jeg den i centimetertykke skiver. Disse legger jeg på rist over oppvaskkummen til de har tint helt. Så legger jeg dem på rist på fryseboksen, med en avis under, og med en bordvifte som blåser luft over dem. Når overflaten har blitt tørr, skjærer jeg bitene i strimler og lar dem tørke videre. Når strimlene er helt tørre på overflaten, klipper jeg dem i passelige godbit-størrelser og lar dem fortsette å tørke.

Når bitene er helt tørre, legger jeg dem i en kurv. Der holder de seg uten problemer til de blir fortært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Aha, takk for utfyllende svar! Kanskje jeg skal prøve ut dibaq da, gir diverse brusk som tygg så det burde gå fint. Eller prøve med farmina. Dyrere for, men man gir vel kanskje mindre mengder av det? Valpen her vokste enormt fort på vom, men vet jo ikke om det var pga. maten eller tilfeldig, valper vokser jo fort. Var såpass at hundeluftere i nabolaget kommenterte på veksten 😅
    • Dibaq, ja. Jeg er godt fornøyd med kombinasjonen av pris og kvalitet, med unntak av manglende kondroitinsulfat. Det er noe de fleste for (inkludert mer kjente og anerkjente for som Vom og Alpha Spirit) har altfor lite av. Stoffet finnes rikelig i brusk, så gir tilskudd av rå frosset eller tørket hals/føtter fra kylling/kalkun og ører/haler fra diverse dyr for å kompensere. Ellers er jeg veldig begeistret for Farmina, men en må være litt forsiktig for å unngå voldsom vekst av det. Min fikk en skremmende, massiv growth spur da jeg foret bare på det en ukes tid. Skjøt i været og la på seg. Veldig høy næringstetthet og kaloririkt, så lite slingringsmonn før det blir for mye av det. Pga DCM-skandalen i forbindelse med kornfrie for, hvor det å fore på f.eks. Acana -ansett som et premium høykvalitetsfor, rost opp i skyene for kvaliteten - medførte strukturell hjertefeil på en mengde hunder, så har jeg valgt å kombinere flere ulike typer for å gardere meg bedre dersom det i ettertid skulle vise seg å ha vært noe gærnt med noen av dem.  Farmina har kornfrie varianter, til forveksling lik skandaleforene, men har også tilstrekkelig med carnitin/taurin/metionin, og de inneholder ikke hele belgfrukter eller belgfruktproteiner - mistenkt for å være anti næringsstoffer som hemmer opptak eller syntese av andre aminosyrer og proteiner. Farmina inneholder kun stivelsen fra erter, og ekstrahert og isolert stivelse skal være bare stivelse, uavhengig av om det kommer fra hvete, ris eller erter. Nødvendig for å kunne holde de andre ingrediensene bundet sammen til kibble.  Om den voksne hunden ender på perfekt størrelse med perfekt leddet perfekt skjelett, perfekte organer og perfekt pels vet jeg jo ikke ennå, men avføringen er ihvertfall perfekt :)
    • Takk for godt tips om godbitpung! Skal se om jeg finner noe liknende. Hadde samme erfaring som deg med vom, veldig hard avføring som virket ubehagelig å trykke ut. Tørrfor fra Dilaq, er det Dibaq du mener? Vurderte nemlig dette foret selv. Kan ikke så mye om hundeernæring, men syntes ingrendiensene så ganske bra ut og foret er rimelig. Men kunne ikke lese noen erfaringer med det på nett, og det føltes skummelt å prøve et så ukjent formerke. Du er fornøyd altså?
    • Vi har hatt fremgang på flere områder denne uka, bl.a. pelsstell. Tålmodigheten med kamming og raking har økt dramatisk. Han liker det ikke, men det virker som han har forstått at det er et nødvendig onde og en slags act of kindness fra min side, og er mer tålmodig med det. Nå holder det med en utbetaling per kammede og rakede bein, en for ryggen, en for magen og en for brystet, totalt 7 skjeer med Vom for å få kammet og raket hele hunden, unntatt skjegget, som det koster minst fire skjeer Vom å få kammet grundig gjennom.  Ny milepæl er napping. Skal ikke påberope meg å være noen kløpper ennå, men får det da til på et vis, og til min gledelige overraskelse liker han å bli nappet.  Ellers har vi fått mye sosialisering/miljøtrening med hester og fremmedfolk på territoriet denne uka, med camp/landsstevne på gården. Han har roet seg betraktelig ned og er progressivt desensitivert til situasjonen gjennom å få trøkket ansiktet fullt av godis og spise 1-2 måltider om dagen fra gresset rett foran paddockene, mens folk traver rundt med utstyr og for, og leier hester frem og tilbake. Fra å være heftig begeistret og vilter nysgjerrig med mye vokal de første dagene, til å være nær nonchalant nå på slutten - en pen utvikling. En god hjelp var hestenes nedlatende forrakt mot ham da han begynte bjeffe på dem. De gjorde hesteekvivalenten til det menneskelige uttrykket 'himlet med øynene og fnøs foraktelig' mot den lille drittungen som lagde sånn irriterende lyd. Den reaksjonen der fra dem sved på en annen måte enn tilsvarende reaksjon fra meg, som han har reagert på med MER vokal, for å gjøre det tydelig hva slags emosjonell abuse og omsorgssvikt sånt er fra primær omsorgsperson. Å "få" den der fra hestene var noe annet. Den fungerte på en annen måte fordi det ikke kom fra meg. En stor takk til hestene for hjelpen med å utvikle litt manerer. Han fikk til og med hilse snute mot mule med et brødrepar han har vært på nikk med i noen dager. Var veldig forløsende for ham, og roet ham betydelig ned i nærheten av dem.  Han er fortsatt ganske sosialt inkompetent, though. Klønete. Forsøkte kjefte og true seg til å bli hilst på og kost med her om dagen. Kroppsspråket hans var forvirrende. Ledig halvhøy hale i halvhurtig bevegelse. En slags mellomting mellom avventende vurdering, irritasjon og gledesbevegelser. Så satte han i en vokal som fremstod som truende dersom en skulle sammenlignet med mange andre raser. Ikke en dyp og alvorlig morsk voktervokal - det er ingen tvil om hva han mener når han bruker den - men et mer prososialt toneleie ispedd knurrebrumming, mot to unge kvinner som kom for å møkke en paddock. Mens han stod der og tilsynelatende kjeftet litt truende på dem, lett å tolke som territorial for den som ikke har hørt hvordan ekte territorial fra ham høres ut, så vrikket han på rumpa som i genuin gledeslogring, samtidig som han lagde de lydene der. Han forsøkte dundre meg å kjefte og true dem til å komme kose med ham, og hadde en forventning om å lykkes med det. Skjønner hvorfor mange beskriver gruppe 2 raser som: "Kan være dominant." Det er ikke så mange andre ord en kan beskrive det der med enn nettopp 'dominant'. Attitude.  Han fikk ingen uttelling for det der da, og begynte sutre og sytebjeffe da de gikk.  Kortbuksene har blitt kortere, fordi han satte seg i en fersk tyggisklyse på bussholdeplassen. Konsulterte Grok om frisyren og lurte på om den kunne generere et bilde av den optimalt estetiske måten å klippe en riesenschnauzer på, med en 2020 jeansmote silhuett på beina. Dialogen ble lang, men samme hvor omstendelig jeg forklarte, så klarte den ikke forstå at i den virkelige verden..  Så jeg forklarte og forklarte og la ved det eneste bildet tatt denne uka, kun for å vise den AI'em hva jeg mente: Jeg ville se om den kunne komme opp med en kul overall look som passer bedre med de kortbuksene der enn den typiske rasefrisyren. Jeg vet den er godt trent på visuell estetikk. Den KAN former og linjer. I forsøket på å veilede den til å forstå spurte jeg om den kunne vise meg forskjellen på å klippe en hunds naturlige pels til en silhuett av 2020 women's jeans fashion og på å kle en hund i hundeklær av jeansstoff.. ..så inntil videre beholder vi bare Lady og Landstrykeren looken med skjegg og bart og spaniel ører, til de ukonvensjonelle kortbuksene.
    • Leter med lys og lykte etter Mentalitetsboken av Ingalill og Curt Blixt, Kenth Svartberg. Noen som har den? Er også interessert i andre bøker innen språk og adferd - hundepsykologi:)
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...