Gå til innhold
Hundesonen.no

Lever.


molly

Recommended Posts

På trening på onsdag var det en av mine treningsvenner som hadde med hjemmelaget lever. Jeg vet fra før at min hund elsker dette, men denne dagen tok han virkelig av, og det var superbelønning for han.

Jeg har derfor "mannet" meg opp helt siden onsdag, og bestemte meg for at jeg idag skulle trosse mine egne aversjoner mot den forferdelige lukta, og den ubeskrivelige ekle konsistensen...

Dro av gårde med frisk mot til det jeg trodde var en velassortert butikk, men ingen lever... Dro så videre til obs, de har jo alt, men ikke lever. Dro atter engang videre til Meny denne gangen, der har jeg sett lever tidligere, men den gang ei. Ikke lever her heller....?

Noen som kjøper lever noen gang? I såfall hvor?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På trening på onsdag var det en av mine treningsvenner som hadde med hjemmelaget lever. Jeg vet fra før at min hund elsker dette, men denne dagen tok han virkelig av, og det var superbelønning for han.

Jeg har derfor "mannet" meg opp helt siden onsdag, og bestemte meg for at jeg idag skulle trosse mine egne aversjoner mot den forferdelige lukta, og den ubeskrivelige ekle konsistensen...

Dro av gårde med frisk mot til det jeg trodde var en velassortert butikk, men ingen lever... Dro så videre til obs, de har jo alt, men ikke lever. Dro atter engang videre til Meny denne gangen, der har jeg sett lever tidligere, men den gang ei. Ikke lever her heller....?

Noen som kjøper lever noen gang? I såfall hvor?

I frysedisken på de fleste matforetninger :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har slitt med det samme selv, Kiwi pleier å ha lever. Bare pass deg så du ikke kjøper kjempedyr lever - Gilde osv. pleier å ligge ca. 20 kr. høyere i kilopris enn "vanlig" lever. Vil du slippe leverlukta, og konsistensen lager du leverbrownies isteden - mildere for magen, skal mikses i blender og bikkjene er minst like glade i det :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så letta over å se at det ikke bare er jeg som ikke finner det!

Jeg har sett gjennom frysedisken på Obs mange ganger (og den er stor!), uten å finne det.

På Ica Maxi har jeg ikke sett det de gangene jeg har sett etter det der.

Heller ikke på Bunnpris eller Prix. Kan ikke komme på å ha sett det på Rema heller (men der er jeg så og si aldri heller da).

Om det er noen Trondhjemmere her som veit om butikker som selger det (og helst ikke utpå Heimdal eller noe, det er så tungvint for meg) så er det bare å si ifra. For jeg finner det ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner heller ikke lever..Men fant en god erstatning; Blodpølse! Kan både gies i biter fersk, men holder seg mye lenger om du steker dem i ovnen noen timer :) Billig er det å. Veldig få butikker der det ikke er å finne..

Fikk et tips her en dag om å spørre på dyrebutikk hvor det er å få kjøpt lever. Kan hende fòr leverandørene deres vet noe også. Ikke noe vits i å gå rundt og rundt det samme treet når du kan spørre en forbipasserende om veien liksom :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner heller ikke lever..Men fant en god erstatning; Blodpølse! Kan både gies i biter fersk, men holder seg mye lenger om du steker dem i ovnen noen timer :) Billig er det å. Veldig få butikker der det ikke er å finne..

Fikk et tips her en dag om å spørre på dyrebutikk hvor det er å få kjøpt lever. Kan hende fòr leverandørene deres vet noe også. Ikke noe vits i å gå rundt og rundt det samme treet når du kan spørre en forbipasserende om veien liksom :D

EDIT: Ingvild, er det ei som heter Gjertrud på treningene hos hundeskolen nå? Hun hadde lever når jeg og Ask gikk på kurs der, men fikk aldri spurt henne om hvor hun fikk tak i det. Ask var helt på tuppa etter det hvertfall..

Blodpølse er godt, men lever er tydeligvis bedre... :rolleyes:

Spørre på dyrebutikken? Skjønte ikke helt.... Hverken dyrebutikker eller forleverandører selger annet enn "behandlet" lever?

Jeg vil ha "ubehandlet" lever, så skal jeg "behandle" den selv. (med mye hvitløk, så kanskje det ikke lukter sååååå ille... :unsure: )

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blodpølse er godt, men lever er tydeligvis bedre... :rolleyes:

Spørre på dyrebutikken? Skjønte ikke helt.... Hverken dyrebutikker eller forleverandører selger annet enn "behandlet" lever?

Jeg vil ha "ubehandlet" lever, så skal jeg "behandle" den selv. (med mye hvitløk, så kanskje det ikke lukter sååååå ille... :unsure: )

joda, men det kan hende de vet hvor man kan få tak i ubehandlet lever :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Finner heller ikke lever..Men fant en god erstatning; Blodpølse! Kan både gies i biter fersk, men holder seg mye lenger om du steker dem i ovnen noen timer :) Billig er det å. Veldig få butikker der det ikke er å finne..

Fikk et tips her en dag om å spørre på dyrebutikk hvor det er å få kjøpt lever. Kan hende fòr leverandørene deres vet noe også. Ikke noe vits i å gå rundt og rundt det samme treet når du kan spørre en forbipasserende om veien liksom :D

EDIT: Ingvild, er det ei som heter Gjertrud på treningene hos hundeskolen nå? Hun hadde lever når jeg og Ask gikk på kurs der, men fikk aldri spurt henne om hvor hun fikk tak i det. Ask var helt på tuppa etter det hvertfall..

Blodpølse ja, hvordan lukter dette i forhold til lever? Jeg hater nemlig leverlukten, og siden Sofus ikke funker optimalt på det heller (stønn), så gidder jeg ikke å utsette meg for det flere ganger enn den ene gangen (som dog, ga leverbrownies for lang tid fremover)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blodpølse ja, hvordan lukter dette i forhold til lever? Jeg hater nemlig leverlukten, og siden Sofus ikke funker optimalt på det heller (stønn), så gidder jeg ikke å utsette meg for det flere ganger enn den ene gangen (som dog, ga leverbrownies for lang tid fremover)

Leverlukt er forferdelig, helt enig. Men bikkja mi er helt vill etter det, så da strekker man seg litt lenger... :)

Blodpølse lukter ikke så veldig, i hvert fall ikke så sterkt som lever, og ikke samme lukta. Ikke stinker det av hendene etterpå heller. Så et godt alternativ hvis bikkja liker det (noe jeg vil tro)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har enda ikke funnet lever i Oslo.

Rema i Stavern hadde lever da jeg var der for et par uker siden. Kan hende de har det på velassorterte Rema'er i Oslo, som f.eks den på Lambertseter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Guest Christine

HaHa.. :(

Jeg kjøpte 2 kg lever på City Lade nyling...

Marie: Gjertrud er der på Mandagene ja..Kan sende mail til bente og spørre om hvor de får tak i den levra? :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hmm...

Et lite bi spm. Noen tips til hvordan man tilbereder denne herligheten?

;)

Jeg hadde tenkt til å koke den (det stinker), og tørke den i ovnen så den ikke blir så klissete (den må være myk inni :) ). Dette er absolutt det min hund synes er best.

Alternativt kan du kjøre den i kjøkkenmaskinen og tilsette havregryn og massevis av hvitløk, da stinker det ikke så ******.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg hadde tenkt til å koke den (det stinker), og tørke den i ovnen så den ikke blir så klissete (den må være myk inni :) ). Dette er absolutt det min hund synes er best.

Alternativt kan du kjøre den i kjøkkenmaskinen og tilsette havregryn og massevis av hvitløk, da stinker det ikke så ******.

Altså, kanskje jeg er alvorlig pysete mtp lever lukt, men den der "oppskriften" fulgte jeg, og allerede fra det punkt jeg skulle kverne møkket i kjøkkenmaskinen så begynte jeg å brekke meg. Og lukten ble dessverre IKKE bedre av havregryn og hvitløken gitt. For å si det slik, så var ikke kjøkkenet mitt i bruk i en ukes tid, og jeg gikk ned to kilo!! Æsj a meg gitt! Siden har jeg aldri laget "herligheten" igjen. Når Sofus bare likte det sånn i "vanlige" settings, og det ikke funket som den "ultimate forsterker", så utsetter jeg meg selv aldri for det der igjen altså, ... men igjen, kan være jeg som er en utrolig pyse her... ugh... kvalmebyge deluxe!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Altså, kanskje jeg er alvorlig pysete mtp lever lukt, men den der "oppskriften" fulgte jeg, og allerede fra det punkt jeg skulle kverne møkket i kjøkkenmaskinen så begynte jeg å brekke meg. Og lukten ble dessverre IKKE bedre av havregryn og hvitløken gitt. For å si det slik, så var ikke kjøkkenet mitt i bruk i en ukes tid, og jeg gikk ned to kilo! Æsj a meg gitt! Siden har jeg aldri laget "herligheten" igjen. Når Sofus bare likte det sånn i "vanlige" settings, og det ikke funket som den "ultimate forsterker", så utsetter jeg meg selv aldri for det der igjen altså, ... men igjen, kan være jeg som er en utrolig pyse her... ugh... kvalmebyge deluxe!

Jeg vet, det er helt for jæ..ig! Og sikkert verre enn jeg husker, for jeg har og lovet meg selv å aldri gjøre det igjen, men nå har jeg altså tenkt til det.... :rolleyes:

Jeg har prøvd å overtale min mor til å gjøre det, men hun nekter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vet, det er helt for jæ..ig! Og sikkert verre enn jeg husker, for jeg har og lovet meg selv å aldri gjøre det igjen, men nå har jeg altså tenkt til det.... :rolleyes:

Jeg har prøvd å overtale min mor til å gjøre det, men hun nekter.

Hehe, vedr. dette med partnervalg tråden her inne, så er det faktisk et kriterie jeg har vurdert, at han må lage deilig leversnop og annen snop til Sofus (som stinker, snopen altså, hihi) på SITT kjøkken for å vinne meg over!

B) B) Da hadde jeg fikset den biffen umiddelbart!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Jeg kjøper lever på Prix, og tørker den ved hjelp av en helt vanlig bordvifte. Utrolig populært, og lang holdbarhet selv ved romtemperatur.

Dette gjør jeg:

Når levera er halvtint, skjærer jeg den i centimetertykke skiver. Disse legger jeg på rist over oppvaskkummen til de har tint helt. Så legger jeg dem på rist på fryseboksen, med en avis under, og med en bordvifte som blåser luft over dem. Når overflaten har blitt tørr, skjærer jeg bitene i strimler og lar dem tørke videre. Når strimlene er helt tørre på overflaten, klipper jeg dem i passelige godbit-størrelser og lar dem fortsette å tørke.

Når bitene er helt tørre, legger jeg dem i en kurv. Der holder de seg uten problemer til de blir fortært.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Lyden av ordet diary..  Vurderte i går å oppdatere om suksessen med ris, havregrøt, gulrot og brokkoli mos, ren kyllingfilet og egg, med en gradvis reintrodusering av tørrfor. Etter 2x kakao kunstverk av perfekt konsistens, som bare var å plukke fra gresset uten any smear, så det ut som en suksess, og Ede fikk V&H blandet med litt gulrotmos til kvelds. I morges viste det seg at jeg var litt snar med å trekke konklusjoner i går, og min vurderingsevne før morgenkaffe er heller ikke noe å skryte av. Det første som kom ut var fint, så jeg avfeide den siste klatten med softis som ingenting. ..og jeg glemte å tenke på at Ede ikke har fått intimbarbering på en stund. Rævskjegget hadde rukket gro nok til å kunne forveksles med ansiktet på en nykonvertert islamist, noe jeg smertelig ble gjort oppmerksom på da jeg noen timer senere måtte tørke stumpen hans fra en ladning med viskositet lik brun kjøttkakesaus ved 278°K. Det som først så ut som en grei tørkejobb viste seg å være det verste tilfellet av danglebær jeg ikke har hørt om før. Ord kan vanskelig beskrive den følgende halvtimen.  Det ble tørket og vasket og lugget i det nyanlagte talibanskjegget uten antydning til å nærme seg måloppnåelse. Ede begynte bli sår i stumpen og protesterte mot behandlingen, men forstod alvoret i situasjonen og samarbeidet tålmodig for å la meg prøve fikse problemet med dobbel effileringssaks, noe som heller ikke var noen quick fix. Vurderer begynne kalle ham Harald nå, etter Harald Hårfagre. Etter at effileringssaksen hadde gjort hva den kunne, så var det fortsatt en absurd mengde småsmuler av brun sement stuck i fløyelen rundt kaviarstjerna på den heltemodige pompen. Å finne frem sjampoen hadde liknende effekt på Ede som på røverne i Kardemommeby. Den heltemodige roen og tålmodigheten slo over i engstelse og han ville ikke samarbeide mer. Fordi han er hjernevasket fra barnsben til å forbinde dusjen med mat, så gikk han allikevel med på å la meg lukke døren bak ham, i håp om lysere tider, men forstod han var fanget i en felle øyeblikket etter, da jeg skrudde på dusjen uten at det luktet mat der inne. Ikke tale om at han ville gå med på det der. Han er for stor til å kunne tvinges nå, så å få den stumpen der inn over kantene på dusjsonen var det bare å glemme. Løsningen ble å massere inn sjampoen midt på gulvet og omstendelig vaske den ut igjen med vaskekluter og håndklær i flertall, mens han benyttet anledningen til å styrketrene muskulaturen rundt halefestet for å være bedre rustet til fremtidige konflikter av samme art.  Da det begynte vibrere truende i halsbåndet var jobben heldigvis gjort.  Nå som veslefjeset er rent og pent og utenfor PSTs søkelys, så er neste oppgave på tapetet å overbevise Harald om at det å stå stille med halen hevet mens jeg romsterer rundt analåpningen hans med en oppladbar, vibrerende, rosa plastdings er nødvendig for å gjøre neste tømming av belgen til en mindre traumatisk opplevelse for oss begge. ..med gulrot- og havregrøt som "lokkemiddel". Godt han ikke kan skrive Finn-annonser for omplassering eller ringe Dyrebeskyttelsen selv. 
    • Jeg tror nok forslaget var å få ny hund umiddelbart etter du har mistet den du har, ikke før. Det er fordeler og ulemper. Og ikke minst, folk er forskjellige.  Nå kan ikke jeg få ny hund pga. sykdom, men selv om jeg hadde kunnet det hadde jeg nok brukt god tid før neste kom i hus. Nå er det to år(!) siden vi mistet våre, og jeg kjenner jeg er mentalt klar for en ny hund. Men for min del sier helsa nei da, så det blir ikke med det første. Uansett tenker jeg det viktigste er å sette pris på den tiden man har, og ta vare på minnene når de er borte.
    • Tankk. Skal sjekke Librela. Når det gjelder ny hund så har jeg faktisk fått det forslaget av en del. Men hu blir sjalu på andre hunder hvis jeg er for "overstrømmende" så det blir evt om lenge til.
    • Fin tradisjon! Har ikke pleid å sette noen spesielle mål for hundeholdet, men kanskje det kan hjelpe på motivasjonen for ulike ting. Så, her er mine ikke så ambisiøse mål for resten av 2025 (om enn litt sent, hehe): - Har en del hundebøker liggende som jeg gjerne vil komme gjennom. Jeg leser igrunn lite bøker generelt, så blir ganske fornøyd hvis jeg kommer gjennom 2 i løpet av de neste 5 månedene - Sydney har muligens ikke så altfor lenge igjen, så hovedmålet blir å gi henne en så god pensjonisttilværelse som mulig og gjøre mitt beste for å holde henne i god helse.
    • Ja, det ble tre dager av 2025 det... Så her må det oppdateres med nye mål for 2025 for frøken Lilje: Blodspor: - Starte AK Nosework: - LGT - Merkeprøve(r) Kurs: - Passering - Nesearbeid (spor/søk) - Apport for moro skyld?    
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...