Gå til innhold
Hundesonen.no

Labradorkull


Tskk

Recommended Posts

Det er ikke vanlig å få alle tre labradorfargene i ett kull.

Svart er den mest dominante fargen, deretter kommer brunt og til sist gult. Begge foreldrene må altså være gule eller ha bærere for gult for å få gule valper, mens det holder at man har en svart forelder for å få svarte valper. Om man skal ha alle tre fargene i et kull, tror jeg - om jeg ikke har misforstått genetikken helt - at den ene av foreldrene må ha bærer for svart og gult (altså være svart og ha gult i genene) mens den andre må ha bærer for brunt og gult (altså være brun og ha gult i genene). Da blir det slik (om du skjønner min flotte tegning):

labradorgener.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det som er litt spesielt, er at man aldri finner brun labrador i jaktlinjer. Brune labbiser er derfor blitt stempla showhund, mens gult og svart er det mest normale i jaktlinjene.

Forresten: Hvis begge foreldrene er gule, så får de kun gule valper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, her snakker vi om recessive og dominante genutgaver. Hos de fleste raser dominerer svart farge over de andre mulige fargegenene. Foreldrene må derfor ha ulike genpar for at valpene skal få en annen farge enn sort. Hos min egen rase, Portugisisk vannhund, er fargen brun recessiv på lik linje med hvitt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Nei jeg hadde jo ikke det, men nå er hun et familiemedlem og har vært det i 3 år, så å sende henne tilbake er uaktuelt. 
    • Dette handler mer om uenighet. Jeg håper du sier nei til dette. Om du hadde visst at hunden skulle brukes til å produsere blandingskull hadde du ikke skrevet under. 
    • Uff, det er vanskelig med oppdrettere man ikke er enig med, dessverre. Du sier det står i kontrakten at avl skal følge NKKs retningslinjer, men hva står i kontrakten om brudd? Det hjelper jo ingenting med en kontrakt dersom ikke betingelsene ved brudd er beskrevet. Juridisk sett står oppdretter som eier, og om hun ikke vil la deg kjøpe ut hunden til full pris så er det dessverre opp til deg å heve kjøpet på grunnlag av kontraktsbrudd. Dette er veldig vanskelig når det er snakk om et levende dyr og ikke en faktisk vare. Du kan jo også eventuelt kontakte NKK for råd.
    • Hei,  Jeg har en 3 år gammel malteser på for. Jeg betalte 5k da jeg fikk henne, men signerte fortsatt en vanlig forvert avtale. Hun skal ifølge avtalen få 2 kull. Det ble spesifisert da jeg fikk henne at hun skulle avles med andre registrerte maltesere.  Oppdretter bestemmer seg i stedet for å få et blandings kull og lage maltipoo på første kull. Jeg likte det ikke, men orket ikke å lage noe styr av det. I oktober hadde hun første løpetid etter kull nr 1. Det er nå ca 6 mnd siden og jeg har fulgt med for å sjekke om hun får løpetid.  I dag fikk jeg melding av oppdretter hvor hun truer med å ta henne tilbake fordi jeg ikke har sagt ifra om løpetid, men hun har jo ikke hatt løpetid enda. Hun mener maltesere har løpetid hver 4. Mnd? Dette høres ikke riktig ut. Jeg ble veldig satt ut siden jeg alltid har gitt beskjed ved løpetid tidligere. Mitt spørsmål er hvilke rettigheter har jeg? Jeg har jo betalt en viss sum for hunden. Jeg har fulgt kontrakten, og kan dokumentere at oppdretter har brutt kontrakten. Kontrakten spesifiserer at hun må følge nkk sine retningslinjer for avl, og de åpner ikke for blandingsavl. Hun sa hun er i sin fulle rett til å blande raser så hun er åpen på at hun vil bryte kontrakten nå og.  Jeg vil egentlig bare bli ferdig med dette og hadde planer om å si ifra ved løpetid som sikkert kommer nå straks, men nå føler jeg meg ikke trygg på dem overhodet.    Edit: jeg har hatt hunden i 3 år og er absolutt ikke interessert i å heve kjøpet. Jeg ønsker egentlig kun at de skal forholde seg til kontrakten, og ikke true meg med å hente henne når jeg alltid har fulgt kontrakten. 
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...