Gå til innhold
Hundesonen.no

Han eter sin egen bæsj..


jeanette-k

Recommended Posts

Bono er nå 9 uker og har enda ikke blitt stueren, men det er ikke problemet.

Han eter sin egen bæsj, med en gang har har bæsjet og jeg ikke har lagt merke til det sluker han det i seg.

Hvorfor gjør han dette?? Syns dette er kjempe ekkelt, men jeg greier ikke å få han til å slutte med det. Hvordan kan jeg gjøre det??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff... Det smake sikkert fælt og jeg vet ikke hvorfor Bono gjøre sånn.. Men hvis du oppdaget at Bono holde på å lukte el spise så ta du Bono og la den lukte imens du holde Bono og si fy fy og la den gå igjen og avføring blir der så når Bono går mot den igjen og du si nei og ta Bono vekk fra avføring og gjøre det omigjen. Vær tålmodig. Så fjerne du avføring.. Hvis det skjer igjen så gjøre du det samme.. Tilslutt vil Bono nok skjønner at Bono får ikke lov å spise avføring... Gi belønning når Bono la være å spise avføring... Håper det går over tilslutt...

Lykke til :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er vel ikke uvanelig at en valp smaker på litt på bæsj, men om den "gafler" det i seg har jeg hørt at det kan komme av en mangelsykdom, at det kan være en medisinsk årsak til bæsjespsising. Jeg har også hørt at fôrbytte kan hjelpe. Kan hende valpen er sulten? Valper skal ha 4 måltider om dagen, og ha god matlyst.

Legger ved en link som forklarer bedre. Men det beste tipset jeg kan gi er nok å være rask med å plukke opp bæsjen! :D

Lykke til!

http://www.jwdata.no/dyreklinikk/forum/vie...b77f3753a6d4b03

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Aris gjorde det da han var liten, jeg tok og spylte han med masse vann i munnen etterpå, nesten ubehagelig, så han forbant det med det, og det hjalp faktisk etterhvert.

Men fikk tips om munnspray, sånn sterk, den tar du med deg, med en gang han har spist skulle du spraye noen trykk i munnen, ikke skadelig, men smaker ikke godt, igjen, så han forbinder dette som ikke veldig behagelig når han spiser det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bono er nå 9 uker og har enda ikke blitt stueren, men det er ikke problemet.

Det vil nok ta sin tid ennå.

Han eter sin egen bæsj, med en gang har har bæsjet og jeg ikke har lagt merke til det sluker han det i seg.

Hvorfor gjør han dette?? Syns dette er kjempe ekkelt, men jeg greier ikke å få han til å slutte med det. Hvordan kan jeg gjøre det??

Den enkleste måten er å hindre ham i å nå det, altså å lufte ham ofte nok til at han får gjort det han skal ute (dermed blir han raskere husrein) og følge med inne så han ikke får sjansen til å gafle i seg. Evt kan du si nei og ta tak i ham før eller i det han spiser det, for så å gi ham et alternativ. Etterpå er alt for sent, i hvert fall om du skal lære ham noe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Først av alt: jeg har ingen erfaring med dette selv, så jeg aner ikke om det virker.

MEN jeg har hørt at det kan hjelpe å ta ananas i maten. At hunden ikke liker smaken det blir på avføringa etter å ha spist ananas, og dermed lar det være.

Jeg har og hørt at grunnen er at maten ikke er skikkelig fordøyd, sånn at det fortsatt er "næring" igjen i avføringa. Forbytte kan da være et alternativ.

Jeg tror ikke noe på at kjefting o.l er rette veien å gå. Da er det bedre å sørge for at valpen ikke får mulighet, ved å følge nøyere med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg fant følgende svar av en veterinær på et tilsvarende spørsmål (kilde: alternativet.no)

Det første du bør gjøre, er å finne ut hvorfor valpen gjør dette? Er det et utslag av renslighet, mangler den noe i kosten, er det en stressrelatert atferd, eller hva kan det være som er årsaken?

Så gjør du noe med årsaken:

Pass på at det er plukket opp avføring etter hundene minst en gang om dagen. Den første tiden bør du være ute sammen med dem, og plukke opp med en gang. Da får ikke hunden anledning til å gjøre feil.

Få undersøkt en avføringsprøve hos din veterinær så du kan utelukke at den har invollsparasitter!

Kanskje skal du endre fôringen? Får hunden det den trenger av vitaminer, mineraler og energi? Ved å gi et valpefôr av høykvalitet, eller sette deg grundig inn i hundens næringsbehov og lage maten selv vil du oppnå dette.

Tenk gjennom aktivisering av hunden - får den tilstrekkelig mental aktivisering? Fysisk aktivitet - er det optimalt, ikke for mye eller for lite?

Hva med stress (for mye og for lite aktivitet er en stressfaktor, men det kan være flere)?

Husk at all fokus på atferden kan være med på å forsterke den - det som startet som en uvane kan lett bli forsterket og etablert hvis man kjefter på hunden, eller gjør noe annet med hunden når den spiser avføring!

En god hjelp for å bli kvitt uvanen sammen med evt. arbeid i forhold til grunnårsak er å gi begge hundene hermetisk ananas, det gjør avføringen mindre attraktiv å spise.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bono er nå 9 uker og har enda ikke blitt stueren, men det er ikke problemet.

Han eter sin egen bæsj, med en gang har har bæsjet og jeg ikke har lagt merke til det sluker han det i seg.

Hvorfor gjør han dette?? Syns dette er kjempe ekkelt, men jeg greier ikke å få han til å slutte med det. Hvordan kan jeg gjøre det??

Eg ville ringt til dyrlegen å spurt om dette. Det kan hende hunden har mangel på ett eller annet.

Veldig ekkelt ihvertfall :blush:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive


  • Nye innlegg

    • Et oppstillingsbilde.  Tempo 3 måneder. 8,7 kg og 36 cm høy.   
    • Få hunder krever pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken, spørsmålet er mengden klipping og børsting. Med kravene dere har ville jeg vurdert en voksen omplasseringshund, der dere vet litt mer hva dere får. En valp er mye jobb, både å lære inn renslighet, hverdagslydigheten og det å lære inn å være alene hjemme. Ingen hunder er født trent til å være alene, og det kan ta mye tid. Selv med en omplasseringshund må dere regne med å bruke noen uker på tilvenning til å være alene hjemme en hel arbeidsdag i nytt hjem. Med valp må dere regne med å være hjemme de første 4 ukene eller så, og videre ha mulighet for tilpasning, ha med valp på jobb, korte dager eller hjelp fra andre, for å gradvis tilvenne lange dager alene hjemme. Vår forrige hund kunne ikke være alene en arbeidsdag før han var 6 måneder. I tillegg til daglig tur må dere huske at hunden må også ut innimellom for å gjøre fra seg, morgen og kveld. Den skal fôres, stelles, oppdras, og selvfølgelig ha kos og kvalitetstid. Det går mye tid på å ha hund utenom de 1-2 timene med tur. De fleste hunder setter også pris på mental stimulering i form av søk, triksetrening eller lignende. Jeg tenker umiddelbart at en collie kunne passet dere, enten kort- eller langhår. De krever litt børsting, røyter en del, men er relativt enkle hunder som ikke krever veldig mye. Men jeg vil også forslå at dere låner/passer en hund en ukes tid eller to, for å se om dette er et liv dere kan tenke dere. Det er ofte koslig med tanken på å ha en hund til selskap, men få er klar over hvor mye tid og fokus det faktisk tar i hverdagen.    
    • Jeg og min samboer ønsker oss veldig en pelskledd venn i vårt selskap, vi har følt oss klare til å skaffe oss en hund det siste halvåret. Vi har noen ønskelige krav når det kommer til hundens personlighet og atferd, men vi syntes det er vanskelig å finne den mest perfekte rasen for oss. Blant de kravene vi har er: - lite bjeffing. Dette er en grunn ved at vi bor i leilighet og ikke vil være til sjenanse for de andre beboerene.  - ikke en alt for aktiv hund. Vi har ikke hatt vår egen hund før, og er bekymret for om vi får gitt nok fysisk stimuli for rasen. Vi vil rett og slett ha en hund vi ikke er bundet til å måtte gå mer enn 2 timer om dagen med, fordi vi er usikre på vårt eget energinivå i denne sammenhengen.  - ikke et krav om å være mye ute i hagen. Vi bor i borettslag uten egen hage, men vi har et fellesområde med hage som vi kan benytte.  - vi trenger en hund som kan være alene hjemme. Vi er begge i 100% stilling i jobb på dagtid og hunden må være hjemme i opptil 8 timer alene på hverdagene. (utenom jobb er vi stort sett alltid hjemme). Som personer er vi veldig avslappet og rolige og ser etter en selskapshund som kan bli vår venn i hverdagen. Vi er ikke spesielt aktive av oss nå, men vi håper vi kan bli det med en hund i hus. Vi tar gjerne hunden med oss hvis vi skal bort, for å være mest mulig med hunden. Vi er i en familiekjær familie som vi er mye sammen med og ønsker å ha med oss hunden på besøk. Vi har ikke barn nå men vi ønsker oss det i fremtiden.    vi bor i en leilighet på 70 kvadratmeter på et boligfelt utenfor sentrum, med muligheter for både bading og skogsturer med voffsen.  selvom utseende på hunden ikke skal bestemme hvilken rase man skal velge så har vi noen ønsker til utseende. Vi ønsker en hund med en god pels å kose med, men som ikke krever noe særlig mer en pelsstell mer enn 2-3 ganger i uken. Vi har mest lyst på en hund mellom 7-25 kilo +/- som kan trives i leilighet.   vi har lenge vært inne på tanken på en golden retriver, men er usikker med tanke på aktivitetsnivået og størrelsen.
    • Jeg har heller ikke lov å gjerde inne utenfor, så jeg har en hau kompostgrinder stående som jeg drar ut og bruker som gjerde når jeg vil. Funker gull og ikke noen som kan si noe på det. 😊 Dog er egen hage et must når jeg en gang flytter, firte på det kravet her fordi jeg fikk så mye annet jeg ville ha og jeg kan gjøre som jeg gjør nå med grindene. 
    • Foreslår som Simira, langline. Da jeg bodde i Trondheim hadde jeg heller inne inngjerdet hage. Den lydige hunden gikk løs, den ikke så lydige var i langline. Haha, nei, si det. Man blir vandt med det etterhvert. Men det er mange ganger hvor jeg teller etasjene for å motivere meg  I tillegg har jeg drømt om å på en eller annen måte kunne gå rett ut fra 4.etasje og ned på gress. Vi koser oss ekstra mye når vi er på hytten hvor vi kan ta to skritt fra soverommet, også er vi ute.
  • Nylig opprettede emner

×
×
  • Opprett ny...