Gå til innhold
Hundesonen.no

Tilly

Medlemmer
  • Innholdsteller

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Tilly's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Collaborator
  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

13

Nettsamfunnsomdømme

  1. Har du studert tidligere? Altså om du har rutiner når det kommer til studier, og vet ca. hvor mye tid du har til overs. Er det et nytt studie/ny by hvor du er avhengig av å bygge et nettverk? Med valp/hund kan det bli vanskelig når du vil være med på sosiale ting i tillegg til studier tidligere på dagen. Har du råd til å ha hund? Hvis du må ha deltidsjobb i tillegg til fulltidsstudie blir det lite tid til deg selv og en hund. Hvilken rase kunne du tenke deg? Noen raser krever minst 2 timer aktivisering om dagen, mens andre klarer seg med en time. Å ha en understimulert hund når man er sliten og lei er ikke gøy for noen! Jeg fikk hund når jeg startet på masterstudiet mitt. Han er ca. 2 år nå, og jeg synes det har gått ganske fint. Det var fremdeles kun Zoom forelesninger da han var valp, så jeg trengte ikke forlate han for flere timer før han var 4-5 måneder. I tillegg er jo masterstudier mest selvstendig arbeid. Han er en rase som synes en 1.5 tur i tillegg til å løpe fritt et par ganger i uken er ganske perfekt (noen ganger trenger han mer, andre ganger mindre). Jeg har samboer som er hjemme med hunden hvis jeg er borte hele dagen og han hjelper også å betale. For meg har det vært ganske fint å ha tilgang på bil når han var valp med tanke på å møte andre for sosialisering, valpekurs og lignende, men som voksen også for å oppleve mange forskjellige steder uten å stresse med buss. Som student er man mer fleksibel og bestemmer mye av hverdagen selv. Det er ganske fint når sola skinner og man kan dra hjem tidlig for å utnytte finværet sammen med hunden, eller hvis hunden er syk og man helst vil følge med på den mesteparten av dagen. Hadde jeg ikke hatt samboer, bil og allerede vært en "rutinert" student ville jeg ventet med hund. Eventuelt passet hunder gjennom Rover, vært avlastningshjem for noens hund eller adopert en godt voksen hund med forbehold om at man kan tilbringe mye tid sammen de første månedene.
  2. Jeg er samme alder som deg og fikk min første egne hund for snart to år siden. Valgte en mellomstor hund og selv om jeg ikke direkte angrer, vil nok neste hund være en liten pga. de er ofte er lettere å håndtere, billigere i drift, kan være med på flyet osv. Jeg var også godt vant til hund, i min egen forstand, før jeg fikk min egen. Vær forberedt på at det kan være ekstremt slitsomt å ha valp (jeg var alene om det, så det tok også på). Ofte gleder man seg så mye at man tenker at alt skal gå bra. Jeg gikk gjennom noe som ofte blir omtalt som "puppy blues" som varte i flere måneder, om ikke hele det første året. Noen ting jeg ville gjort annerledes: 1. Melde meg inn i rasegrupper på fb og snakke med de som er godt kjent med rasen og stille masse spørsmål. Fortelle hva jeg forventer av en hund, og hva hunden kan forvente av meg. 2. Bruke tid på å finne og være kritisk til oppdrettere. Om mulig, møte foreldrene til valpen (spør masse spørsmål om atferd, personlighet, om de er redd/reservert for noe, om de varsler etc.) og snakke med eiere av tidligere kull. 3. Stå mer opp for valpen, si klart nei til folk/folk med hunder som skal hilse når vi trener. 4. Unngå hundepark og tilfeldige hilsinger og heller avtale treff med valper/hunder hvor vi har snakket om lekestil/personlighet på forhånd (mange facebook grupper for dette). Vi var tidlig på valpekurs og hverdagslydighetskurs som jeg er veldig glad for.
  3. Tilly

    Rådvill

    Anbefaler trygg hund-klubben, du kan google den. De har fokus på selvtillitsbygging gjennom lek, utforsking og mentale aktiviteter, samarbeid mellom hund og eier og mye mer
  4. Du kan sjekke ut Norwich/norfolk terrier!
  5. Kanskje mellompuddel eller dvergpuddel?
  6. Slikking hjelper på stress, så det kan være stresslikking. Kanskje beroligende aktiviteter som lickimat, kong, toppl, snusematte eller eventuelt tyggebein (tygging og snusing hjelper også hvis det er stress) kan hjelpe å få det ut på en bedre måte ?
  7. Tilly

    Knurring

    Ville tatt kontakt med en hundetrener som bruker positive metoder ?
  8. Personlig tror jeg det ville vært annerledes hvis de fysisk skadet valpen din, selv om det nok var skremmende for henne. Jeg ville ha arrangert ukentlige møter med voksne, trygge hunder og lek med andre valper. Hadde en terrier som ble angrepet som valp (en stor hund tok hele han i munnen og ristet), men han ble likevel en flott hund som voksen (hannhunder mislikte han da - som kan være min feil mtp. sosialisering, men alle tisper og valper var fantastisk!). Hunden jeg har nå på 8 mnd ble løpt ned av en labrador som liten valp og han hyyylte, men nå er de gode venner. Det er en kjedelig situasjon, men ikke ta det alt for tungt ? Det kan hende det går litt nedover før det går oppover i treningen igjen, men mange positive erfaringer fremover er nok viktig!
  9. Liker trixie sin "turn around" leke og level 2 og oppover hjernetrimleker fra Nina Ottosson (var ikke vits å kjøpe de enkleste som jeg gjorde, valpen fant ut alt for fort hvordan de løses). Musti har en stor og billig snusematte fra Little&bigger. Kong, toppl og lickimats er også veldig fine å ha (mange måter å bruke de på, søk for eksempel på youtube).
  10. Tilly

    Terrier

    Vokste opp med en liten terrier som var flink til å være i nærheten med mindre det var noe veldig spennende (eneste gangen jeg kan huske han sprang sin vei var når han så en elg, men han kom raskt tilbake). Han fanget aldri gnagere selv om vi gikk mye i skogen med han. Med trening og en god innkalling tror jeg det går veldig fint ?
  11. Tilly

    Hva er normalt?

    Valpen er i en fryktperiode akkurat i den perioden den vanligvis forlater det første hjemmet sitt. Vår var akkurat som du beskriver de første ukene, og etter en stund sprang han mot andre hunder og fremmede for å hilse. Ta med masse godbiter og hold avstand nå mens den er litt usikker. Sosialisering kan ha motvirkende effekt hvis valpen blir overveldet og redd.
  12. Hei! Lurer på hva dere gjør som mental aktivisering med hundene deres og hvor lenge dere holder på. Har hørt at alle hunder burde få minimum 15 minutter mental aktivisering hver dag, men helst en del mer. Vi har flere aktiviseringsleker fra Nina Ottosson og Trixie, men må ærlig si at jeg synes de er ganske dyre, spesielt etter hunden har funnet løsningen og tømmer leken på ett minutt. Har laget en del hjernetrim med pappesker, doruller, håndklær osv., men synes også disse blir tømt ganske raskt. Vi trener også på å gå fint i bånd/passering og hverdagslydighet daglig. Synes det er vanskelig å finne den fine balansen og vil gjerne høre hvordan dere gjør det, eventuelt om noen har gode tips ?
  13. "Owning a dog is a privilege, not a human right."
  14. Jeg har hatt hunder rundt meg hele livet og har opplevd å ha valp i hus da jeg var yngre, men jeg synes likevel det var et stort steg å få egen hund! I tillegg til tidligere erfaring har jeg lest mye og sett mange videoer om hundetrening. Følte meg som en nybegynner igjen når jeg fikk min egen valp i hus ? Meldte meg på valpekurs relativt tidlig som var veldig hjelpsomt! Så lenge man har tid, tålmodighet og er klar for å ta til seg mye ansvar er man nok på god vei tenker jeg.
  15. Tilly

    Hundebæsj

    Valpen vår bokstavelig talt scannet bakken etter tyggis en god periode etter vi tok klyser rett ut av munnen hans flere ganger etter å ha lest det var giftig for hunder. Tror nok han så på det som en slags lek av hvem av oss som fant tyggisen først ? Etter å ha lest igjen og funnet ut at det ikke er så farlig hvis han får det i seg (spesielt når de er "ferdigtygget") har jeg bare latt han være eller bytter med en godbit, og nå bryr han seg ikke om klysene lengre.
×
×
  • Opprett ny...