Jump to content
Hundesonen.no

Mamma til Oskar

Medlemmer
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About Mamma til Oskar

 • Rank
  Nykommer

Profile Information

 • Hunderase
  Mittelspitz

Recent Profile Visitors

2383 profile views
 1. Når Oskar slapper av, ser det ofte slik ut! Han tar sofaen som om han er kongen av heimen, og er ikke flau i det hele tatt over blålilla nykastrerte baller. Litt kortere tur i dag grunnet operasjon fredag, og sammen med resten av familien nyter han søndagsettermiddagen?
 2. Oskar har blitt kastrert i dag! Et bevisst valg fra vår side, og en god erfaring vi har med en tidligere hannhund. Oskar sov halve formiddagen, som etter en god og tilfredsstillende rus vil jeg tro.... Deretter har det vært full fart med lek. I dag har jeg lært at en Mittelspitz ikke lar seg skremme av kastrering og full narkose?
 3. Oskar og jeg har hviledag! Må innrømme at endorfinene skriker etter tur i dag også, men selv jeg ( som er sånn middels opptatt av bevegelse og friluft) skjønner at både Oskar og jeg trenger hvile innimellom. Dermed ble det brødbaking, og litt forberedende opplegg til neste ukes undervisning i stedet. Som lærer er jeg heldig! Mye jobb i perioder, men også mange og lange ferier. Det nyter Oskar godt av! I morgen har jeg planlagt tur med ei venninne, og tror ( rettere sagt håper) at pølsebiter kan være en god belønning når Oskar IKKE skal bjeffe på folk og fe! Jeg har ihvertfall trua?
 4. Jeg har tatt med meg et par tips fra programmet, og er glad for det. Det viktigste er vel å prøve ut det som funker for hver enkelt. Jeg kommer til å følge serien videre?
 5. En fantastisk dag å gå tur på? 8 km på glatte Hadelandsveier sammen med Oskar og ei god venninne. Eneste skår i gleden var at Oskar bjeffet på folk, og løp etter biler sånn som han ofte pleier. Men, jeg fylte treningsjakka med masse godbiter og hadde strategien klar i hodet... NB. Jeg skal love dere at det er vanskeligere i praksis?Uansett, jeg stjal med meg et tips fra programmet fra Bølle til... som gikk på TV i går kveld. Hver gang det kom en bil og Oskar bjeffet med påfølgende jaging, sa jeg nei med høy stemme. Deretter godbit med et høyt BRA. Dette gikk sånn halvveis greit i begynnelsen a
 6. Oskar 10 måneder og jeg trener! Litt hver dag. I tillegg går vi lange turer flere ganger i uka. Noen ganger er jeg kjempeglad i Oskar mens andre ganger har jeg lyst til å levere han på nærmeste kennel. Oskar har et lydvolum som nesten får glass til å sprekke, og på turer er det flaut å møte folk. Da bjeffer han som om døden var nær... Jeg, som hundeeier til en omplasseringshund med lite oppdragelse holder godt tak i båndet, nikker rødmende en unnskyldning når vi møter småbarnsforeldre på søndagstur. Legg gjerne igjen en kommentar eller 10 om det finnes gode råd der ute i hundeeierverdenen? Nå
 7. Vi har en Mittelspitz, 10 mnd hann med samme problem, dvs han bjeffer på alt og alle, og løper etter biler. Han ble omplassert til oss for 4 uker sider siden. Vi trener nå i tettbebygd strøk, langs trafikkerte veier osv. Jeg bruker godbiter som belønning. Han må sitte på kommando når en bil nærmer seg. Deretter godbit og masse ros når biler eller folk passerer. Jeg tar gjerne imot flere tips!
 8. ...men dette er vel egentlig kattestilling? Oskar sitter ofte sånn! Han følger med på det som skjer, og jeg lover - det er lite som skjer her på tjukkeste bondelandet. Kanskje det er derfor han sitter sånn lenge og vel, i påvente av en bil, traktor eller naboen som har våget seg ut på glattisen. Uansett, her er den første dagen i det nye året rolig! Jeg, mamma til Oskar sitter fortsatt i pysj? og strikker. Hverdagen kommer tidsnok!! Ha en fin dag fra oss her på Gran?
 9. Nyttårsaften gikk fint! Oskar 10 måneder fikk et kraftig kyllingbein i går kveld rett før midnatt, og det var såpass stas at raketter og annet styr kun opplevdes som bakgrunnsstøy. Like viktig var det nok at vi satt rolige i sofaen og beskuet årets fyrverkeri derfra. Jeg hadde fryktet en livredd hund, men opplevde en trygg Oskar som koste seg med tyggebein! Hurra for en bra første nyttårsfeiring?
 10. Mamma til Oskar

  Oskar?

  I dag har vi gått 8 km langs isbelagte Hadelandsveier. Med piggsko til godt over tusenlappen, og med hundegodt i lomma la vi ut på tur. Håpet er at Oskar skal oppleve sin første nyttårsfeiring som grei nok! Da er det en fordel at han er bitte litt sliten... Vi, Oskars mamma og pappa har passert 50 år og er lite opptatt av masse gjester og stormende jubel på nyttårsaften. Raketter har vi ikke kjøpt på mange år! Derfor går vi inn i det nye året med god atmosfære sammen med svigermor. Ta godt vare på alle pelsdyr når kvelden drar mot midnatt og vi går inn i det nye året. Godt nytt år??
 11. Hei. Vi har akkurat blitt eiere av en omplasseringshund, Mittelspitz hann, 10 mnd. De forrige eierne har slitt med bjeffing på alt og alle... i tillegg til løping etter biler. Jeg er friluftsmenneske, og kommer til å være mye på tur både langs veier og på fjellet. Trenger tips til sosialisering m.m. Vi har mange års erfaring med Shetland sheepdog, så er ikke ukjent i forhold til å eie en hund. Et siste spørsmål: hvor stor kapasitet har denne rasen på tur, skitur, på fjellet osv.?På forhånd, takk for svar?
 12. Hei. Jeg er mammaen til Oskar! Oskar er en Mittelspits på 10 måneder som ble omplassert til oss for ca. 3 uker siden. Vi har mange spørsmål, men er veldig fornøyd med vår nye firbente venn. Vi går på tur daglig, og hele familien lever et aktivt liv.
×
×
 • Create New...