Gå til innhold
Hundesonen.no

bie

Medlemmer
  • Innholdsteller

    158
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    8

bie last won the day on 7. Februar 2023

bie had the most liked content!

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

bie's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Very Popular Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

153

Nettsamfunnsomdømme

  1. Jøss, hor tunge hunder har du? Vi har slitt ut både er kort og et langt sånt på kort tid.
  2. Vi har slitt ut vårt tredje strikkbånd på 6 mnd og jeg trenger å finne noe som holder. Hunden min er ikke større enn 26kg, men strikken mister så fort «spretten» sin. De vi har prøvd er Jegerens kjørestrikk, Nonstop bungee leash og Seleverkstedet Rush jouring Line for store hunder. Alle er blitt slappe og altfor tøyelige veldig fort. Er MR-kobbel eneste løsning? Jeg har prøvd et sånt før men synes det er så mye greier på det, mange ledd og dilldall og tungt. Hva bruker dere andre med store sterke hunder? Vi bruker det til ski, sykkel og løping.
  3. Jeg hadde også sett an i et par dager i situasjonen du beskriver over. Det skjedde noe lignende med hunden min i sommer, han skulle hoppe opp på en steinmur i ganske stor fart, satset ikke høyt nok og fikk seg en skikkelig kræsj. Hylte i kræsjen og haltet etterpå og det virket ganske dramatisk med en gang, men det gikk fint over av seg selv og han ble undersøkt litt ekstra nøye neste gang vi var hos veterinæren. Det betyr ikke at jeg ikke bryr meg om at han har det vondt, men at jeg etterhvert har innsett at man ikke må løpe ned døra til veterinæren for hver minste ting (som jeg definitivt gjorde mine første par år som hundeeier)
  4. Dessverre ingen erfaring, så mulig dette ikke tilfører noen verdi, men jeg er på jakt etter en lignende løsning og har funnet grinder fra https://jeppe.com/grindar/ som ser fine ut. Litt mindre "greier" enn på Trixie sin hvertfall. Men spørs jo hva man vil ha selvsagt.
  5. Jeg testet det for noen år siden når jeg jobbet i en dyrebutikk som solgte det. Ikke særlig fornøyd, mye avføring og mye korn i fôret. Testet det aldri lenge nok til at det fikk noe utslag på pelsen. Det er billigserien til Brit, som et alternativ til den dyrere Brit Care-serien. De fleste som kjøpte det i butikken jeg jobbet i var storforbukere og kjøpte det fordi det var et billig alternativ når man hadde hunder som spiste mye. Som sagt er dette noen år siden og det kan jo hende det har blitt bedre siden den gang, da
  6. Det hørtes da ut som et veldig kjipt hundehold, ble nesten fornærmet her over at du tror vi alle holder hunder på den måten ? ? Som mange andre skriver får de fleste hunder utfolde seg i mye større grad enn det, både fysisk og psykisk. F.eks har ikke min hund gått i bånd på over 1 mnd, bare løs. Vi bor veldig landlig til for øyeblikket, så det er ikke normalen at det er SÅ fritt altså, men alle i min omgangskrets med hunder oppsøker jevnlig områder hunden får løpe fritt og bare være hund ?
  7. Varmebehandlede bein er jo ikke ulovlig å gi til hunder, men kan være uheldig. Det selges mye i dyrebutikker man ikke burde gi til hunden, hilsen tidligere dyrebutikkansatt . Min egen hund er veldig forsiktig med munnen når han tygger og kunne nok fint ha fått noe sånt uten at det hadde vært veldig farlig fordi han bare hadde gnaget av det som var løst og gått lei når det bare var bein igjen. En annen hund vi har i familien hadde jeg ikke gitt noe sånt til under noen omstendigheter for han hadde tygget til han fikk løs beinsplinter og sikkert knekt tenna i prosessen. Så da blir det jo litt opp til oss eierne å se an hva som er trygt å gi til hundene våre. For ordens skyld: jeg ville heller ikke ha gitt det til hunden min, altså. Vi holder oss også til rått eller tørket snacks.
  8. Det er jo vanskelig å vite før man har prøvd, men sjansene for at det går bra er ofte større om man tar det gradvis - er mitt inntrykk hvertfall. Så man må jo bare kjenne litt på det, tror ingen på internett kan fortelle deg om han takler det eller ikke, det er forskjellig fra hund til hund. Jeg følte meg ganske sikker på at min hund taklet 3 timer når han la seg til å sove når jeg dro hjemmefra og sov i 2,5 timer til jeg kom hjem igjen. Da tenkte jeg at 30 min til ikke hadde så mye å si. Jeg gjorde det slik at vi satte mål ut ifra alderen hans etter at vi hadde kommet opp til 3 timer. Han var alene hjemme 4 timer når han var 4 mnd, gikk opp til 5 timer når han ble 5 mnd osv helt opp til en hel arbeidsdag. Det fungerte veldig fint for oss.
  9. Personlig ville jeg ikke økt så mye på en gang når han er så liten. Ville først prøvd 1,5 så 2, så 2,5 og deretter 3. Det er godt mulig hunden takler 3 timer alene nå, men det er så fort gjort å ødelegge en god fremgang ved å gå for fort frem når de er i den alderen
  10. Jeg har to katter. De er begge ca 3 år og kastrerte. På det forrige stedet vi bodde, i et vanlig nabolag med masse hus, gikk de stort sett på do ute og det kunne gå flere uker mellom hver gang jeg trengte å rense kattedoen. Nå har vi flyttet mye mer landlig, kattene har god plass utendørs og er mye ute, men likevel går de på kattekassa når de må på do, og den må renses flere ganger i uken. Er det noen måte å "oppfordre" de til å gå på do utendørs? Jeg synes det er fint om vi kan beholde kassen innendørs til nødstilfeller, dager med dårlig vær osv, men jeg ønsker ikke at den skal være førstevalget for dobesøk og at de kommer INN for å gå på do når hele skogen er tilgjengelig 10 meter fra døra. Går det seg til, kanskje? Vi har bodd på det nye stedet i ca 2 mnd og det er ikke voldsomt med andre katter rundt heller.
  11. Hvor gammel er den? Alder har mye å si på om det er normalt eller ikke tenker jeg. MÅ den ut, dvs tisser den inne om du ikke lufter den, eller maser den bare fordi den vil ut og har skjønt at det lønner seg å pipe ved døra for å få komme ut i den kule verden utenfor istedenfor å være inne i det kjedelige huset? Min hund holdt seg 8 timer først når han var rundt 8-9 mnd gammel. Mulig at han greide det før det også, men siden vi hadde hjemmekontor pga covid hadde vi alltid mulighet til å gi han en luftetur midt på dagen også frem til det. Nå har jeg ikke peiling på hva som er normalt og ikke, men de hundene jeg har hatt og kjenner har greid å holde seg en arbeidsdag innen de har fylt et år.
  12. Min forrige hund "inhalerte" også maten til hvert måltid. Det opplevdes ikke som noe problem utenom at han fikk en kule i vrangstrupen i ny og ne, men det hostet han fort opp igjen. Vi gikk etterhvert over til råfôr (av andre grunner) og serverte det ofte frossent i KONG eller lignende. Det fungerte også fint. Han jeg har nå tygger hver eneste kule i skåla og det er nesten et større problem i mine øyne ? Kan f.eks ikke bare mate han kjapt før vi skal dra noe sted, for han bruker gode 15 min på å bli ferdig med maten. Så lenge det ikke virker å være noe problem for hunden din å spise på denne måten (og den ikke gjør det fordi den har vondt i munnen) ville jeg sluttet å bekymre meg ?
  13. Jeg var på et helgekurs hos Norsk Hundehvisker i regi av en tidligere arbeidsplass. Jeg har ikke tatt med meg en eneste ting videre fra dette kurset. Det var konstant napping med struphalsbånd og kursets største begivenhet: en gæren schæfer som "lærte" å gå pent i bånd på bare 15 minutter!! (wow..). Jeg satte hunden min i bilen etter den første timen. Ellers har jeg vært på et par jaktrelaterte fuglehundkurs i regi av diverse hvor jeg har hoppet over endel øvelser (presse hunden ned i bakken for å få de til å sovne inntil andre hunder slik at de skal roe seg ned før kurset starter f.eks). Men de kursene har jeg stort sett fått noe ut av bare jeg har tilpasset til mine egne treningsmetoder. Med et skråblikk på godbitposen min fra instruktørene selvsagt ?
  14. Min hund var en liten dritt når han var 6 mnd. Husker ikke i detalj, men husker at han det var veldig slitsom periode ? men! Han var veldig flink til å være hjemme alene og greide 6 timer ved 6 mnd alder. Vi hadde stort sett hjemmekontor på den tiden, så det var vel max en gang pr uke han var så lenge, men det var liksom lyspunktet, at hvertfall DET gikk bra ?
  15. Vi måtte avlive vår forrige hund når han var 4år pga AD. Vi fikk tilbud om ny valp fra oppdretter og jeg har inntrykk av at det er vanlig praksis. Som de andre sier ville jeg sjekket en gang eller to ekstra med oppdretter her. Hvis det er en anerkjent oppdretter burde det jo være i deres interesse å ordne opp her.
×
×
  • Opprett ny...