Gå til innhold
Hundesonen.no

Bnovak

Medlemmer
  • Innholdsteller

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Hunderase
    Aussie

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

Bnovak's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Denne tråden var ment som både for nysgjerrigheten sin del og for å få råd, kan jo være noen har lært noe nyttig/morsomt til sin 6 mnd. Som jeg ikke har tenkt på for eksempel og komme med tips som du gjør @simira, så var ikke ute etter noen "fasit", bare morsomt å sammenligne likheter/ulikheter. Tusen takk for råd og tips, tar det definitivt med videre ?
  2. Hvordan mener du en 6 måneder gammel valp skal være/kunne og hvordan er/var din 6 måneder valp? Tenker da i møte med folk, andre hunder, alene hjemme trening, hverdagslydighet, triks o.l. Her er vår aussie valp på 6 mnd. I grove trekk: 1. Altfor glad i folk og mister alle hemninger når noen vil hilse på han, både ukjente og kjente. Hvis noen begynner å herje litt med han så begynner han å bite i hender og blir generelt over ivrig (hopper/bjeffer). 2. Hverdagslydighet så kan han sitt, ligg, vent, gå fot og kom. Svært selektiv hørsel, gjør ikke ligg, gå fot eller kom med mindre han vet at vi har godbiter. Tilkalling sitter stort sett når vi er hjemme, men ikke når vi er i skogen med distrasjoner. Han trekker mye i båndet, men det plager ikke meg noe spesielt da jeg er oppvokst med hundesledekjøring. 3. Han er veldig glad i alle andre hunder (foreløpig), blir redd om de bjeffer på lang avstand/før de har møttes og er ofte "underdanig" i lek. Han vil dog helst hilse på alle, ser han en på lang avstand piper han mye og prøver å trekke dit. 4. Har til nå ikke vært hjemme alene, har han med på jobb. Han har vært alene i eget rom opptil 1 time, men ikke med oss ute av huset. 5. Får fortsatt ofte raptuser hvor han blir helt gal og biter i klær/hender/føtter og har gått etter ansikt. Prøver vi å ignorere eller si nei bjeffer og hopper han. Vanskelig å ignorere når han er ca 18 kilo ? Føler jo på at valpelisensen begynner å utgå og lurer på om dette er normal adferd for en 6 måneder valp? ?
  3. Den er såpass stor ja ? her veier kattene henholdsvis 5 kilo og 3,5 kilo (den på 3,5 kilo er "dverg") ? i går kveld ble det dessverre ublidt møte, valpen kom seg ut av grinda og løp etter kattene ?‍♀️ Og de er fortsatt ikke noe nærmere med å "akseptere" valpen enda. Åpnet katteluka i morges så de kan gå ut igjen, merker at de har kjedet seg ? Får trøste meg med at det har bare vært litt over en måned og må smøre oss med tålmodighet?‍♀️
  4. Skikkelig tøffing den katten der! Den ene katten vår har løpt bort til valpen, snust i noen sekunder og løpt bort. Ellers er det stirrekonkurranse på god avstand gjennom grinda ?
  5. Takk for at du deler erfaringen din med dette, det er godt å vite at det er flere i samme båt ? Tørr dessverre ikke å sette kattematen utendørs, har vært observert rever i området rundt hjemmet vårt ?
  6. Hunden er på stua med grind, kattene får normalt sett gå uforstyrret inn/ut katteluka som er ved inngangen annet enn når vi "møtes i døra". Så med andre ord ferdes de stort sett uforstyrret. De fikk i starten kun lukte hverandre (hadde håndkle med hundens lukt og vice versa i hvert deres område). Deretter har vi bært valpen forbi kattene slik at de ser han, og etterhvert har de fått møte hverandre. Valpen ble/blir ivrig/vilter selv om vi prøvde å distrahere, men mesteparten av gangene klarer han å holde seg rolig. I en av de første dagene klarte dessverre samboer å være uheldig med at valpen løp etter kattene før han rakk å reagere.
  7. Hei! Vi fikk oss valp for rett over 3 uker siden, og har fra før 2 hannkatter som er 5 år gamle. Den ene katten tørr å gå inn/ut av huset som vanlig og spiser/drikker normalt. Drister seg nokså nærme/forbi valpen for å få kos fra matmor/matfar. Den andre katten derimot, han flyttet utendørs den første uka og turte ikke komme inn for å spise eller drikke en gang. Han gikk såpass ned i vekt at vi valgte å hente han inn og stenge begge kattene inne i huset. Vi hadde de da inne i cirka 6 dager før vi åpnet katteluka igjen. Deretter ble det samme regla, så vi stengte de inne i huset igjen i går kveld. Noen som har erfaring med å få valp og katt til å gå overens? Vil jo ikke at katten skal flytte ut og slutte å komme hjem for å spise. Tror dere at det er mest gunstig å stenge de inne i huset så katten(e) kan observere valpen enda lengre? Kattene har selvfølgelig en egen etasje samt eget rom hvor maten deres står på og flere hyller/klorestativ i høyden så de kan hoppe opp. Det er trossalt gått 21 dager og den ene katten viser ikke NOEN tegn til å venne seg på valpen. Vet det har vært laget tråd om dette tidligere, men ser ikke at noen skriver noe om hvordan det har gått i ettertid så kjenner "mammahjertet" er bekymret ?
×
×
  • Opprett ny...