Gå til innhold
Hundesonen.no

ElisabethHH

Medlemmer
  • Innholdsteller

    301
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Kjønn
    Kvinne
  • Bosted
    Akershus
  • Hunderase
    BC og BC/aussie

Nylige profilbesøk

3,133 profilvisninger

ElisabethHH's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Conversation Starter

Recent Badges

582

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hehe, håper egentlig ikke det da. Men alle mine valper har bare blitt flinkere og greiere med tiden egentlig, ikke hatt noen dusteunghund-periode. Håper vi slipper unna det med denne og. Og at valper er klengete og greie å ha løs er jeg vant til, men så bra fokus og kontakt i treningen over ''lengre tid'' har jeg ikke hatt med mine egne, var gøy å se.
  2. Er en blanding av utrolig imponert og supermisunnelig etter kveldstur sammen med ''hundetrening-nybegynner''-samboer og valpis i dag.. Saga, på under tre måneder, kan visst gå bedre fri ved fot enn min to år gamle BC. Tuller ikke, litt rettere og tettere innpå så hadde det vært perfekt i både vanlig og sakte marsj over rimelig lang avstand - og her kommer Linus og jeg og sliter mye mer med fokus og kontakt i den øvelsen.
  3. Oi, ja! Unikt er det nok ikke, men pent da - og jeg har aldri møtt et annet dyr som heter det, så det er nok litt tilfeldig.
  4. Kjempesøt Og så moro, jeg har en Saga født 14. februar (og vi hentet dem samtidig siden jeg var to dager etter hun ble 8 uker).
  5. Altså fredag neste uke? Hva tenker du evt, møte Saga og Linus, eller bare Linus? Saga kan tusle litt på tur, men det går rimelig tregt og hun kan ikke gå så langt, men så er det hun som ''må'' treffe flere hunder og mennesker også da.
  6. Saga var ute en liten tur, traff tilfeldigvis på oppdretter, mor og søster - og vips, så hadde de lekt i halvannen time. Valpene fikk også se korpset spille og gå forbi siden de øvde til 17. mai (som visstnok starter utafor huset vårt sånn ca, yay ). Linus har trent litt triks og fått to timers skogstur. Regner med at det blir litt hverdagslydighet-trening på Saga når hun våkner til snart. Kort kveldstur til slutt før senga.
  7. Hei! Jeg lurer på om det er noen i Follo som er interessert i å treffes for litt lek/tur. Selv holder vi til i Son, og jeg har ikke førerkort, men kan reise et lite stykke evt. Jeg tenker hovedsaklig på å la Saga, en BC/aussie-tispe på 2,5 mnd, treffe andre valper og/eller voksne hunder som er greie med valper. Men jeg kan godt gå lengre tur og, med Linus som er en BC på to år, om noen har lyst til det. Send gjerne PM.
  8. Takk! Det er (nesten) bare herlig - men så er jeg veldig glad i valper da, og synes ikke at biting og tissing og sånt er så farlig. Linus er flink storebror også, utrolig tålmodig og grei, veldig glad for det!
  9. Tusen takk Synes jeg har søte hunder, hehe! Skulle nesten ønske det altså. Er samboer sin, men jeg stjeler henne mye da, så litt min også!
  10. Saga har ikke egen tråd her på forumet, men følte for å dele noen bilder likevel, så da ble det egen tråd for dagens tur til stranda. Linus var også med! Men han er virkelig ikke fotogen om han ikke bes om å sitte stille og se pent på kamera, så det ble mest av Saga (og han ble veeeldig opptatt av å grave... Graver sjeldent, men sand er visst kult). Grave PÅ Saga... Skal alltid herme etter storebror.
  11. Merker at jeg har savnet å ha valp i hus! Greit nok at det er litt slitsomt i blant, og krever litt planlegging, men jeg virkelig elsker valpeperioden likevel. De er jo så små, søte, myke, rare, klossete og utrooolig sjarmerende.
  12. Kjenner jeg kommer til å grue meg litt til å si det, men blanding. BC/aussie, tricolor tispe som er helt herlig. Hva kan jeg si, vi møtte tilfeldigvis et valpekull ute, og han falt helt pladask for henne, så jeg gidder ikke å nekte ettersom hun har veldig hyggelige foreldre (har aldri sett en hund så lik Linus som det moren er, faktisk) og hatt en fin oppvekst.
  13. Nei, nå har visst samboer fått sin første egne hund. Var veldig klar på at denne skal IKKE være mitt ansvar, selv om jeg kan hjelpe til litt... Gleder meg til valp fremover da.
  14. Det er egentlig litt morsomt med Linus. For nesten alle som vet foran og bak på en hund vet hvordan en border collie ser ut, og med unntak av et par kommentarer (har hørt ''åh, så fin, hva slags hund er det?'', hvor så en annen svarer ''en eller annen blanding'' på avstand) er det ingen som gjetter feil. Men, det er to måter folk spør/kommenterer på. Det er; - Åh, så fin! Er det en border collie/er vel en border collie? og - Åh, så fin! Ehm, eeeer det en border collie...? Med sånn litt nervøs, redd-for-å-ha-sagt-noe-dumt-stemme. Sistnevnte er helt klart mest vanlig. Da pleier jeg å svare ja, og legge til at de kan komme i sånn og sånn og sånn farge, selv om svart og hvit er mest vanlig. Og da svarer de, seriøst, alltid ''ahaaa, ble litt usikker, for jeg har aldri sett det før!''. Nei, jeg skjønte det når du spør på den måten. Med whippeten var det alltid whippet eller ''hæææ hva slags hund er det der a (+ gi den mat)''...
  15. Det er veldig mulig å trene hest likt som hund altså. Jeg har én regel jeg slår hardt ned på, og det er at det ikke er lov å gå på meg (farlig). Men trening skal være gøy! Jeg bruker også noe press og ettergift i treningen, men det kan bety så mangt - selv forsøker jeg å lære inn å flytte seg for press på mildest mulig måte (så lite press som mulig og mye ros og øyeblikkelig ettergift etterpå). Men så kommer det viktige, som jeg tror mange glemmer, og det er å generalisere det og jobbe med å nærmest fjerne presset. Som eksempel, jeg bruker sjeldent sjenkel, hvis setet ikke gir god nok beskjed forsøker jeg å skape litt bevegelse ved ankelen (en lett risting, på en måte). Trenger ikke være inntil hesten engang, de merker det godt. Eller om jeg skal flytte forpart, så må jeg kanskje pirke bortpå med pisken i starten, men ganske snart vil det være nok å peke på skulder. Alltid strebe etter å kunne bruke mildest mulige signaler. Bomsal og bomløs sal kan se helt like ut. En bomsal har en fast bom som følger hestens rygg, men ofte med justerbar fremvissel (front). Fordelen med bomsal er at det fordeler trykket rytter gir best over et større område. Bomløse alternativer kan være barbakkpad (som du prøvde, og det er det jeg bruker mest), sal som mangler bom men fordeler trykket noe ved hjelp av putene under salen, og jeg har også hatt fleksibel ultraflex-bom og lærbom (de er også noe bøyelige, og er det jeg synes er det beste alternativet om man skal ha sal). Problemet med tradisjonell bomsal er at de ikke er fleksible what so ever. De aller fleste hester går jo litt opp i vekt, ned i vekt, får økt muskelmasse, mister litt muskler - altså, det skal godt gjøres å ha en helt lik form året rundt. Og så fort en bomsal ikke er perfekt tilpasset vil den nødvendigvis presse feil et sted. Jeg har noen venner/bekjente som jobber innen behandling av hest (massasje, osteopati etc), og alle sier at det mest vanlige problemet de er borti er vondter som følge av sal som ikke passer 100%. Selv fikk jeg saltilpasser til å komme en gang i halvåret, og det var alltid noe som måtte gjøres (og i verste fall selges, om kroppen hadde endret seg nok), så til slutt ga jeg opp. Det betydde jo i praksis at jeg alltid red med en sal som ikke passet i perioder, og å sjekke sal hver måned eller så er jo håpløst (og dritdyrt). Så, problemet er ikke salen i seg selv, men at så utrolig mange rir med saler som ikke passer helt. Og det er ubehagelig/vondt. Heldigvis har det kommet et stykke på dette området, før var det mange hester som ikke hadde egne saler, saltilpassing var det ikke så mange som brydde seg med, osv. For mitt bruk holder barbakkpad i massevis, men jeg rir ikke så mye ettersom jeg ikke mener det er så bra heller (men det blir en annen diskusjon), og jeg er nøye på å ikke ri hester som jeg er for tung til osv.
×
×
  • Opprett ny...