Jump to content
Hundesonen.no

Havalapp

Medlemmer
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Havalapp

 1. Dei svenske lapphund hannene eg kjenner har ikkje løpetid 365 dager i året, men er rolege og avbalanserte. Det samme er tispene.
 2. Lapphundtisper er ofte mindre enn hannene ja. Eg ville forhøyrt meg med styret i raseklubben og spurt kva oppdrettere som avler på mindre hunder. Eg veit at Kennel Dompel Dimpel har hatt ein del mindre tisper. Eg sjøl har to tisper, eine veier 17 kg og den andre veier 18 kg, 45 og 49 cm høge. Har også ein hannhund som på 8 mnd som kjem til å bli ganske stor; 50 cm og 21,5 kg per no.
 3. Har dobbeltbur frå Kela som måler ca 105 cm i breidda, delt på 2, ca 80 i djupna, 60 høgde. Har lapphunder, mellomstore tisper.
 4. Eg ville nok fokusert mykje på rotrening og rolege aktiviteter med hunden. Få inn rutiner. Eg har ein følelse av at ein del finske lapphunder får nokre linjer kan vere litt stressa som unghunder. Begge mine er/var det, men eldste har no utvikla seg til å vere ein super hund, rolig og fin. Ellers fokuser mykje på kontakttrening i møtesituasjon med andre hunder. Veit om fleire som har problemer med det.
 5. For dei som ikkje veit, så regnes finsk lapphund som allergivennlig. Den røyter, men mangler et allergen som border collie avgir. Dvs at samboeren din kan reagere på BC, men ikkje på FL. Test ut allergien på rasene før dåkke kjøper. Lån gjerne ein lapphund over ein periode.
 6. Svensk lapphund er enklere å trene enn finsk, har eg inntrykk av, men det er meir hund i svensk enn i finsk. Har også inntrykk av at den svenske er meir eierkjær enn den finske som godt kan ta seg en tur på egenhånd og kanskje har litt enkelt for å lukke ørene. Dog syns eg finsk lapphund er ein herlig rase, og eg kunne aldri tenke meg ein betre rase. Mange bjeffer ein god del, men det er en vakthund, og en bjeffende gjeterhund, så det ligger i innstinkta deira at dei skal bjeffe. Svensk lapphund er vel og ørlite mindre enn den finske. Trur og den finske er meir hardfør og tåler be
 7. Havalapp

  Gjeterhund

  Finsk lapphund sjølvsagt!
 8. Klipp den når du vil det finnes klær du kan kle på den om du er redd den skal fryse.
 9. Stå og dekk kan mine, men ikkje med låste bein, så det var det å få beina låst eg lurte på. Takk, skal forsøke dette
 10. Korleis går ein fram for å trene inn stå og dekk med låste bein?
 11. Tusen takk! https://www.ravelry.com/patterns/library/villmarksgenseren
 12. Driver stadig å tenker på fine navn til framtidige hunder. Skal muligens ha et kull på yngste tispa mi dersom ho viser seg å vere bra, og då må eg jo ha superfancy finske navn til ein finsk rase! Ho heiter Päivi, skulle eigentleg heite Taiga, og det angrer eg litt på, då eg syns Taiga har ein litt større betydning enn Päivi (som er ein form for Päivä som betyr dag, Taiga betyr boreal barskog som er eit belte som strekker seg over heile den nordlegaste delen av verden).
 13. Hei! Du som hadde Snapchat til hundesonen i går mandag 11/12 - har du oppskrift til den fine strikkagensaren med hundepoter på som du kunne tenke deg å dele med meg? :-)
 14. - Eg foretrekker pels med rikelig mengde med lange dekkhår og god tjukk underull fordi dette ser eg på som praktisk - isolerer mot kulde på vinteren og mot varme på sommeren. Er pelsen skikkelig slik den skal vere, så setter den seg heller ikkje fast i kvist og kvast, og får heller ikkje snøballer om vinteren. - Finsk lapphund, og andre spisshunder har pelstypen eg liker best. Ser også så himla flott ut med pene pelsmanker og halvlange faner på beina. - Syns også Havanaisen min har supergod pels, men den er dog klipt. Blei lei av pelsstell, så eg klipte han ned for å forenkle pelsste
 15. Trur ikkje du treng å bekymre deg då Oppdrettaren er kjempeflink!
 16. Ikkje en krevende rase, men dei seier fint i frå om dei ikkje er fornøgde. Foreldre har mykje å seie. Kva oppdretter skal dåkke ha frå?
 17. Forsøk å bruke bellyband/bleie på hunden ei stund?
 18. Finsk Lapphund, heilt klart!? Og heldige meg er eier av to!
 19. Her er mine snupper ? Den røde er frå Lappekoia, og den svarte er frå Vintervidda
 20. Rase: Finsk Lapphund AD: 0/0 HD: C/B
 21. Nei, har ikkje Mallalasse hund. Oppdretter til mi eldste brukte hannhund derfrå på tispa si. Søkte litt no i sta, dei skriver den oppført med .com, men sida er visst med .no, men lite innhold då. Såg dei dreiv visst med utstilling. Er visst berre eg som tuller litt...;)
 22. Driver dei fortsatt kennel? Faren til mi eldste er frå Mallalasse. Forsøkte å finne info om kennelen, men finner svært lite ? Linken til heimesida deira fungerer ikkje heller.
 23. Var det deg eg snakka med på PM? Oppdretterne i Vintervidda er jo veldig opptatt, så mange hunder dei har og så mye utstillinger dei reiser på. Så får dei nok maaaange henvendelser daglig vil eg tru. Yngste mi er frå Vintervidda, og eldste er frå Lappekoia. Veit og at lappekoia nylig har parret eine tispa si med en hannhund frå Vintervidda.
×
×
 • Create New...