Gå til innhold
Hundesonen.no

Cymr

Medlemmer
  • Innholdsteller

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Cymr

  1. Så... hvordan må man trene/spise for å få en slik kropp?
  2. Var litt usikker på hvor jeg skulle poste tråden og hvilken overskrift jeg skulle bruke, men håper det ble rett... Tenker å kjøpe meg min første hund om noen år, og har selvfølgelig lest gjennom "Ett eneste råd til en ny hundeeirer"-tråden Råd som "Få deg en hunderase som passer det livet du kan tilby hunden" og "Kjøp en hund som passer til livsstilen du faktisk har, ikke regn med at du automatisk blir sprekere om du får deg en mer krevende rase." har fått meg til å tenke. Jeg liker å gå tur og det blir gjerne ett par lengre fjellturer i løpet av en måned. Men det er også måneder der jeg prioriterer annerledes og det ikke blir noen turer i det hele, i ukedagene går jeg sjeldent tur. Men jeg tenker at når jeg har en hund vil jeg gjerne prioritere annerledes, bli mer "motivert", og ikke ha noen problemer med å gi den 1-2 timer tur i løpet av en dag. Blir det feil å tenke slik? Og når det kommer til trening kunne jeg gjerne tenke meg å trene både LP, agility og spor, og muligens også trene mot at hunden skal bli godkjent redningshund, og ser for meg å trene i alle fall ett par dager i uken. Jeg har aldri trent en hund, men ser for meg at det er noe jeg kan like. Blir det feil å tenke slik? Og burde jeg også ta i betraktning at det er mulig at jeg finner ut at det å trene hund ikke er noe for meg når jeg velger rase? Tar gjerne mot alle tanker og meninger
  3. De man kan velge mellom når man sender inn påmeldingsskjema som frivillig Sekretariat, start, re-start osv.
  4. http://www.finnmarkslopet.no/page.jsp?ref=about-us&lang=no Kunne tenkt meg å være frivillig ett år, men lurer på om man må kunne noe fra før? Og hva går egentlig de forskjellige oppgavene man kan velge mellom ut på?
  5. Jeg jogger eller går som regel i fjellet. Målet er å bli mykere
  6. Nei, har varme, men blir ikke så veldig varmt Kanskje jeg heller skulle prøve å tørke klærne foran peisen.
  7. Cymr

    Lill og Lars

    Gratulerer så mye!
  8. Før har jeg brukt å ha klesstativet i nærheten av varmepumpen, og klærne tørket i løpet av en dag. Nå tørker jeg klærne på badet (har ikke varmepumpe), men de tørker jo ikke før 3-4 dager. Er det noe jeg kan gjøre for at de skal tørke fortere?
  9. Hvordan burde man egentlig trene for å få sterkere kjernemusklatur? Og hvordan burde man strekke ut etter at man har trent?
  10. Gavekortkode: q6k3r9n4x3 Verdi: kr 70,- Utløper om 2 dager.
  11. Åja, så enkelt, altså Tusen takk!
  12. Jeg hadde planer om å lære meg å hekle for en stund siden og kjøpte inn både tråd og heklenål, men fikk ikke til å hekle. Jeg tenker det kan være fordi tråden og heklenålen ikke passer sammen? Så mitt spørsmål er da: Hvordan vet man om de passer sammen?
  13. Jo, tusen takk for svar Har ikke noen konkrete spørsmål for øyeblikket, men kommer definitivt tilbake til deg dersom jeg skulle komme på noen.
  14. Har begynt å tenke litt på hvilken rase som kunne passet meg og det jeg ønsker. Det jeg ønsker er en: * Mellomstor - stor hund. * med god pels, gjerne langhåret, som ikke krever så alt for mye pelsstell. Hunden bør også: * være miljøsterk * lettlært * kunne gå løs, gjerne holde seg i nærheten * og gjerne også være av en rase med lite sykdom Hunden vil få ca. 2 timer tur hver dag (gjerne lengre i helgene), jeg tenker også å kløve og snørekjøre med hunden. De hundesportene jeg synes virker mest interessante er lydighet, (NBF) spor og rundering, og agility. Om jeg kommer til å konkurrere i noen av disse grenene, eller om jeg ønsker å nå langt kan jeg ikke svare på, men jeg har i alle fall tenkt å prøve de ut De rasene jeg har sett på så langt, og jeg tenker kan passe er: Australian shepherd Hollandsk gjeterhund Hvit gjeterhund Belgisk fårehund Schäfer Border collie Toller Golden Collie Flatcoated retriever Pyreneisk gjeterhund Tips til andre raser som kan passe? Tanker om de nevnte rasene? (erfaringer, hvorvidt de passer, om det er noe spesielt jeg burde tenke over etc.) Tips til oppdrettere? Evnt andre tips eller tanker?
  15. Blir alltid bedt om å kjøpe og ta med eventyrbrus, i alle fall Edit: Reker og krabbe, også. Mye billigere her, visstnok.
  16. Hva gjorde du for å få det skarpere?
  17. Har sett litt på MH til noen valpekull, og hos en rase har jeg sett at resultatene varierer en del. (F.eks: 5 valper i kullet, alle med forskjellig resultat på skudd) Hva gjør at ett valpekull kan få så forskjellig resultat? Og er dette en rase man burde tenke seg om før man kjøper i og med at resultatene på noen momenter i MH er så varierende, eller?
  18. Kom over forumet da jeg søkte etter mer informasjon, da jeg tenker på å skaffe meg hund om noen år. Dette vil bli min første hund, og foreløpig har jeg ikke så veldig mye kunnskap utover det jeg har lest på nett og i bøker. I den tiden jeg har lest på forumet har jeg fått med meg at man burde være nøye med valg av linjer og oppdretter, se på helse og MH, at man helst burde vite hvilken hundesport man vil satse på før man velger rase. Også at man burde møte så mange individer av rasen som mulig, og gjerne også spørre og grave om de man liker best. Hva er egentlig en ”linje” innenfor en hunderase? Ser at i Sverige ligger resultatene fra MH i ”Hunddata”, finnes det noe slikt i Norge? I andre land som det kunne være aktuelt og importere valp fra, blir det gjennomført MH-test eller lignende på hundene der også? Jeg kjenner ingen innenfor hundemiljøet, vil det være greit for ”folk flest” som trener at en som ikke kjenner noen som deltar på treningene kommer for å se på? Når man ”spørr og graver” om en hund, hvilke spørsmål burde man stille? Når man ser etter oppdretter, hva er viktig å tenke over?
×
×
  • Opprett ny...