Gå til innhold
Hundesonen.no

Leaderboard

Populært Innhold

Showing content with the highest reputation on 05/17/2022 i alle kategorier

  1. Da det viste seg at jeg ville få en valp med blå øyne, begynte jeg å søke rundt på nett for å se om det var noen åpenbare ulemper med hunder med blå øyne. Jeg kunne ikke finne noe særlig informasjon som tilsa at hunder med blå øyne klarer seg så mye dårligere enn de med brune, men at de kunne være mer lyssensitive. Jeg har selv blå øyne, så det kjenner jeg til. Ut det fant jeg igrunnen mer informasjon knyttet til dette med dobbel merle og helserisiko knyttet til dette. Da jeg fikk Switch, var det en annen BC eier som kommenterte at Switch myset en del i solen, og at det kunne være lurt med solbriller til han etter hvert. Jeg har etterhvert lagt merke til at han har noen utfordringer knyttet til lys/mørke (disse var tydeligst da han var valp) med at han f.eks. ikke så sving i tunnelen hvis det var sterk sol ute, så da løp han rett i veggen. Jeg oppdaget også at hvis jeg hadde oransj kjegle på rødt underlag, så kunne han ikke se kjeglen. Det oppdaget jeg helt tilfeldig på et kurs jeg gikk. Da jeg bytta ut kjegla med en gul en, så var det ingen problem. Jeg bestemte meg derfor for å kjøpe solbriller til han når han ble ish utvokst, og jeg var utrolig spent på tilvenningen! Switch synes det meste av håndtering er unødvendig og han mener veldig fort at jeg tvinger og da går han helt i lås. Så fokus på håndtering har vi hatt hele tiden. Første gang jeg tok fram brillene, så han på de som om det var et tortur redskap og nektet å komme i nærheten av de. Jeg tenkte at dette kom til å ta tid ? Med litt shaping og ren sladretrening så kunne han snuse på de, og med litt mer forsiktig tilvenning der han hele tiden hadde anledning til å trekke seg unna, så gikk det faktisk ganske fort. Fra han aksepterte at brille ble klipset på, trente vi ca. en uke med korte økter hver dag med brillene på inne (med klart glass i), deretter en kort 15 min tur i nabolaget og etter det har vi brukt de ved behov. Nå går han løs på fjelltur med de på og gjør ingen mine til å ta de av. Det virker ikke som han merker at de er på lenger. Et pluss er at han får en del oppmerksomhet av type "har aldri sett en hund med solbriller før" og han ser ganske stilig ut om jeg får si det selv. Fra dagens fjelltur:
    2 points
  2. Tusen takk for ett supert svar. Jeg er også ufør og jeg må velge etter lommeboka og derfor kan jeg ikke være med på mange. Må luke de ut. Og å kun stille i Norge for å slippe lange reiseutgifter og hotellopphold. Derfor jeg synes det er vanskelig å velge hvilke utstillinger jeg skal velge og hvilke utstillinger jeg må hoppe over pga. Økonomi.
    1 point
  3. Jeg gir sjeldent måltider til valp. Det meste av valpens mat blir brukt til aktivisering gjennom dagen. Jeg har derfor heller ikke vært spesielt nøye på mengde, men har en viss ide og gir etter hold. Valpene er ofte såpass aktive og vokser så fort at jeg har personlig ikke hatt noen problem med at jeg har gitt for mye. Men skulle det skje (sikkert større utfordringer på valper av små raser), så er det bare å kutte ned litt. Jeg gir som regel vom i kong som fryses og serves som aktivisering når jeg selv vil ha fred, eller som hjelp til å roe ned en overtrøtt og hektisk valp. Gjerne flere ganger i løpet av dagen. Tørrfôr brukes til trening og godbitsøk, samt belønning for å høre etter og stoppe uønsket atferd.
    1 point
  4. Kunne det være aktuelt å få bygget et kelabur på mål som enten passer i nedsenket bagasjerom eller i setet? Hvis det buret som @Rocket linket til ikke er akutelt.
    1 point
  5. Nei, det er veldig få godkjente bur. Du må tenke på det som 2 kategorier: hjemmebur og bilbur. Sistnevnte krever en helt annen oppbygging og materialer, og det koster mye mer. Men å bruke hjemmebur i bil er litt som å bruke sofapute i stedet for barnesete. Det er strenge regler for sikring av last nettopp fordi bilen ikke kan beskytte oss mot løse gjenstander. Et bilbur er ikke godt nok til å sikre deg fra lasten dersom det ikke holder hunden på plass, så bilburets jobb er å beskytte hunden, deg og dine passasjerer. Her er oppsummering av forskjellige typer bur i NAF testen. Stoffbur (2 typer): Tekstilmaterialet i buret gjør det lite motstandsdyktig og buret ble ødelagt i kollisjonstesten. Sammenleggbart metallbur (2 typer): Konstruksjonen med metalltråd og med gulv av metallplate gir høy risiko for skade på hunden ved kollisjon. Plastbur (2 typer): Bakveggen i buret åpnet seg og hunden ble ikke værende i buret. Når det gjelder de andre så var det et tydelig kvalitetssprik. Et par av dem mistet bakveggen og hunden ble ikke værende i buret, mens et par av dem var så solide at buret omtrent ikke tok skade.
    1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...