Jump to content
Hundesonen.no

Allergi/intoleranse eller noe helt annet?

Recommended Posts

Har en tispe på straks 13 måneder som i det siste har reagert veldig på (tror vi) fôret. Hos oppdretter spiste valpene Dr Clauder sensitive laks & ris, som hun også fikk hos oss en stund. Etterhvert gikk vi over til RC Puppy (fra hun var ca 9 måneder), men rundt 1-årsdagen begynte hun å få mye problemer med avføringen. Det var mye løs avføring, men også dager hvor den var passe fast. I tillegg har det også vært utrolig mye slim i avføringen hennes. Virker som om dette gikk litt i bølger, hvor noen dager var bedre enn andre.

 

Vi trodde kanskje hun hadde fått en parasitt pga alt slimet, men veterinær fant ingenting i blodprøver eller avføringsprøver. Nå går hun på RC sitt veterinær/skånefôr og fungerer helt utmerket, men så snart vi prøvde å introdusere litt (ca 30 gram i løpet av en dag) av det gamle RC puppy-fôret hennes var det på'n igjen. Vi er nå i gang med en slags eliminasjonsdiett, hvor jeg litt spontant plukket med meg Eukanuba sitt Sensitive Digestion-fôr fra en dyrebutikk på fredag - hun har fått ca 10 gr av dette til hvert måltid (3 ggr dagen) sammen med skånefôret siden fredag ettermiddag, men i dag tidlig (mandag) var det på'n igjen med slimete og løs bæsj. Hun har ikke fått noe annet enn fôr, ingen godbiter eller denslags.

 

Hun viser ingen andre symptomer, er frisk og rask og glad ellers, og har fortsatt stor matlyst. Vanskelig å si om det har hatt noe å si på pelskvalitet eller om hun klør mer eller mindre enn normalt, da hun er såpass ung og pelsen har forandret seg en del fra hun var valp og i overgangen fra vinter til sommer. Jeg lurer på om andre her har hatt hunder som har gått igjennom noe lignende? Kan dette være allergi? Og hvor starter man med en eliminasjonsdiett i jungelen av fôr?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er selvsagt mulig hunden reagerer på noe i fôret, evt er det også mulig det har vært noe galt med batchen. 

VOM og Dr. Clauders f.eks har flere monoproteinfôr med kun en ingrediens som er fint å bruke i elimineringsdietten.

Red: Fikk først ikke helt med meg at dere prøvde å introdusere et nytt fôr og ikke det samme som tidligere, da kan man jo gå bort ifra det ene jeg skrev. 

Edited by Stjerneskinn

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Stjerneskinn said:

VOM og Dr. Clauders f.eks har flere monoproteinfôr med kun en ingrediens som er fint å bruke i elimineringsdietten.

Takk for svar! Jeg har nå bestilt et par typer fôr med kun én proteinkilde (som hun ikke er vant med fra før), så satser på å finne noe som funker. Jeg ble bare så satt ut av alt slimet da det holdt på som verst her, har aldri hørt om eller opplevd noe lignende før! 😳

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×