Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Fjernet klokaspel på ulveklo. Infeksjon?

Recommended Posts

På mandag så hadde hunden min et uhell og fikk knekt halve ulvekloa på tur der halvparten sto ut i 90 graders vinkel, bestillte time til veterinær og fikk time dagen etter på tirsdag. Rett før jeg dro så så jeg at han hadde fått av resten av kloa selv, men bestemte meg for å ta han med så de kunne undersøke han. De besluttet å fjerne klokapselen slik at det var mindre sjanse for infeksjon, han ble bandasjert opp og jeg fikk beskejd om å la det være på i 24 timer.

Dagen etter så fjernet jeg bandasjen og han viste tegn på smerter når jeg kom borti området, og skulle absolutt slikke på det, fikk dessverre ikke forhindret at han var borti noen ganger, men fikk kjøpt en skjerm som han har hatt på hele tiden, men så til min store fortvilelse at han hadde klart å få den av og lå og slikket på området da jeg kom inn på rommet han var på, så aner ikke hvor lenge han klarte det. Skylte litt med saltvann (slike øyedroper) som han virkelig hatet...

Det er nå på dag 3/4 og selvsagt er det helg så får ikke ringt veterinæren i helgen, men synes "lomma" ser infisert ut da den er større (området er barbert). Fikk kun med smertestillende som han skal gå på en uke, men det virker som det gjør litt vondt (halter ikke, og er forholdsvis normal, men viser stor interesse for den blottede nerva og "lomma" rundt)

Er det noen som har erfaring med dette og kan fortelle meg om dette er en betennelse eller ei?

94440184_10163477976080094_4375823139133718528_n.thumb.jpg.49fdcaa2752e9c42dd49982aa21e544e.jpg 94234941_10163477976490094_6176377084357640192_n.thumb.jpg.6060dd7cf6c192ff8f20329e651efc5c.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har hatt dette problemet et par-tre ganger. Min erfaring er at om jeg sprayer på litt middel mot infeksjon et par ganger om dagen, sørger for at kloa får masse luft, er rein og ikke er fuktig, og at hunden slikker minst mulig på det, så gror det fort av seg selv. Det er vondt, så sørg for å gi smertestillende. Da vil han mest sannsynlig bry seg mindre om det når det er mindre vondt. Er det infeksjon så lukter det vondt og blir litt sånn gulaktig.  

 • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar! Hvordan type infeksjonsmiddel brukte du? Jeg har forsøkt med litt saltvannoppløsning beregnet for linser bare for å få skylt det, men han blir helt vill med en gang jeg nærmer meg noe, bortsett fra bandasje. Så nå bandasjerte jeg det med en våtserviett med klorhexidin jeg fant i førstehjelpskrinet her som jeg la mot lomma og kloa og lar det være der bittelit før jeg tar det av igjen. En spray høres ut som en mye enklere oppgave 😅 Han får smertestillende og er vel på 5 dagen av 7. Ser det er litt puss der, men har ikke blitt forverret siden fredag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Spray er kjempe enkelt! 😊 Da slipper man å være så mye borti der og.  Greit at det får vært mest mulig i fred. Tror det er denne jeg har. 
 

Bare sørg for at det er rent og tørt så mye som mulig  😊

3193E67C-ED55-4A52-8975-8F05BC2343DC.thumb.png.65c12b50855ad04511f221cf59ce69f1.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Separasjonsangst kan oppstå hos alle raser, men noen raser er vel mer plaget med det enn andre. Hvordan det er med dsg vet jeg ikke, men det kan sikkert andre si noe om. Det som slår meg er om dere har kommet til rett oppdretter. Det høres ut som oppdretteren mener hundene hen avler må forventes å ikke tåle å være alene hjemme en arbeidsdag. Da bør hen for det første slutte å avle på de individene og for det andre ikke vurdere å selge til noen som har en normal arbeidshverdag. Tenker nå jeg. Har dere hørt hva andre oppdrettere av rasen sier? Har dere spurt den aktuelle oppdretteren helt spesifikt om hva hun tenker om at hunden må - som de fleste hunder tross alt må - være alene hjemme på dagtid? Eller kan det ha vært noe hun sa litt sånn i forbifarten uten å tenke seg helt om (noe lignende sies om mange raser - de fleste klarer likevel greit å være hjemme når flokken er på jobb).
  • Personlig foretrekker jeg halvautomatikk når jeg bruker speilrefleks. Enten blenderprioritert (oftest benevnt med en «A») eller lukkerprioritert automatikk. Du bestemmer altså hvilken blender eller hvilken lukkertid du ønsker, kameraet fikser resten.  Blenderprioritert bruker jeg når jeg ønsker å styre dybdeskarpheten, lukkerprioritert ved mye bevegelse. I praksis er jeg mest opptatt av å styre dybdeskarpheten, så jeg forsøker det først ved å bruke blenderprioritert ved den blenderen som gir meg ønsket dybdeskarphet og ser om jeg får rask nok lukkertid til å fryse bevegelser dersom det er aktuelt. Ellers støtter jeg å skyte i RAW-format, da kan man redde både overeksponerte og undereksponerte bilder mye bedre i etterkant. Angående ISO så kan den gjerne stå på auto, men man må være klar over at dersom kombinasjonen av andre faktorer (blender, lukker og mengde lys) gjør at ISO må skrus opp, så kan man ende opp med bilder med mye støy i. Så hold et øye med den. Nyere kamera gir vel ofte bra resultater opp til 800, kanskje 1600 for dyrere modeller (og 3200 for de aller beste full frame-kameraene) - eldre kan begynne å produsere mye støy allerede ved 400 og i alle fall 800. For generell redigering kan jeg tipse om GIMP - helt gratis Photoshop-wannabe. Noen synes det er litt tungvindt, men det har blitt bedre i det siste og er dessuten mye snakk om vane. Det finnes en uhorvelig mengde med tutorials for GIMP på nettet uansett hva du måtte ønske å gjøre.
  • Det viktigste med en hund som ikke står i ro er lukkertia
  • Haha! Bra du slapp unna den, da 😂 Mm, har møtt en som er veldig kul, men må nok møte flere ja 😊 Hvert fall hvis følelsen varer, for jeg pendler veldig mellom ganske forskjellige raser for tida. Bra jeg ikke trenger å bestemme meg raskt 😂
  • Du burde prøve å treffe en mudi da. For å se om det er en rase du kan like. Vi kan alle skryte våre raser opp i skyene, men det beste er å faktisk treffe et individ (eller flere).
   Jeg fant en veldig sjelden rase som jeg vurderte sterkt å kjøpe. Leste masse fint om rasen. Det endte med at en treningsvenninne reiste til utlandet og kjøpte en. Så da fikk jeg treffe en i virkeligheten. Heldigvis, for nå vet jeg med sikkerhet at det var ingen rase for meg 😅👍 (det var ikke en mudi altså) 
 • Nylig opprettede emner

×