Jump to content
Hundesonen.no

Valpen min på 6 mnd blir ikke husrein!

Recommended Posts

Heisann, jeg har en liten pomeranian gutt på 6 mnd som nekter og bli husrein! Han går på do etter vi har vert på tur, noen ganger gjør han fra seg ute på en fast plass, men har også en fast plass inne i huset på ett teppe i stuen! Han ligger i bur på natten, det har gått veldig fint, har aldri vert nødt og stå opp på natten og ta han ut, men går alltid tidlig på morningen, men inatt så la vi oss ganske sent, var ute med han og han gjore fra seg på begge båter, og 3 timer etterpå så våknet jeg av at han tisset i buret, jeg er så oppgitt å lei... vet ikke hva jeg skal gjøre lengre..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det mulig å fjerne teppet, ihvertfall for en liten stund? Min brukte også lang tid på å bli helt husrein, men det kommer tilslutt hvis du klarer å være utholdende ! Passer du på at han alltid tisser før dere går inn igjen eller hender det at dere går ut også inn før han har tisset? Ville prøvd å holde ut ute selv i dårlig vær slik at han ikke får holdt seg for å gå inne hvis det er mulig.

Hvis han sover i lukket bur på natten og tisset i det tenker jeg at det tyder på at han virkelig virkelig måtte tisse i natt, det er vel ikke så vanlig at de tisser der de sover slik jeg har skjønt det? Men jeg skjønte det slik at han pleier å klare å holde seg på natten, så dette kan vel ha vært mer et engangstilfelle enn en vane? Av og til så kan vel også disse små våkne med et akutt behov for å gå på do

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om han plutselig begynner å tisse inne på natta, uten å ha gjort det før så er det kanskje lurt å sjekke hos veterinær. Tenker på uvi. 

Ellers så er det renslighetstrening som om han var 8uker gammel valp. Ut etter soving, mat, lek. Vent til han går på do. Og følg godt med inne, regner med du nå etterhvert begynner å kjenne igjen tegnene før han må på do? 

Prøv å avgrense så han ikke får tilgang til det teppe han tisser på inne. Og pass på at det er skikkelig vasket, for om han kjenner lukten fra tidligere så tror han gjerne at det er der doen er. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomeranian er jo en av rasene som sliter mye med renslighet, endel blir aldri renslig dessverre, andre bruker veldig lang tid på det, her bør du nok smøre deg med en god dose tålmodighet. Jeg ville fjernet teppet han tisser på inne/ikke la han ha tilgang til det og ellers fortsette med renslighetstrening som normalt. Ikke gå inn før han har tisset! Og om tissinga på natten vedvarer så ville jeg tatt en tur til veterinær, kan være noe galt om han plutselig begynner å tisse i buret  om natta/tisser hyppigere enn før.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Haha! Mye bra fra @borderenher. Men hvordan i huleste har de to gutta, som ringte 40(!?)  steder for å spørre om hundemat, unngått å få med seg at sele er litt mer skånsomt enn halsbånd? 😂
  • Mål for Charlie: Holde motivasjonen hans oppe, og kroppen hans frisk. Ikke sikkert det blir regodkjenning på oss i 2021.  Mål for Bajas: Bygge god relasjon, jobbe mot appellen og få til en god melding. 
  • I lunsj-pausen i dag (har hjemmekontor) gikk jeg en liten tur med Junior. Og så traff vi naboen og tenkte vi skulle gå tur sammen. Men  hunden til naboen virker ikke 😵 Den vil ikke gå på tur. Først må de dra han ut av døra, og så prøver de å dra han videre på tur (+ lokking og luring da). Men nix, den stopper og der står han. Og siden dette er en hund som veier mellom 30-40 kg så er det ikke bare bare å løfte den med seg. Denne hunden er helt "Anton". 😝 Jeg kommer aldri til å forstå meg på folk som syns at hunder som ikke vil bevege seg er så fantastiske/drømmehunder. (Nå syns ikke naboen at hunden sin er drømmehund. (selv om de er skrekkelig glad i den) For de kjøpte hund for å ha en turvenn, som de også skal kunne gå fjellturer med, men det ser jo ikke lovende ut...)
  • Med mitt bruk så varer de fra en halv til en hel vinter-sesong før kjettingen ryker. Vet ikke helt hvorfor da jeg ikke er verdens største person men tror det kommer av at jeg noen ganger må bremse gjengen foran i kobbelet. Grunnen til at den grove varianten ikke sitter så godt på foten er fordi jeg har små føtter og kjettingen er for grov til å ligge godt rundt skoen. Meeen, jeg er veldig fornøyd med dem og har tilgode å komme hjem uten brodder på. Har ikke tall på hvor mange andre merker som bare sklir av skoen...dem ligger vel rundt i skauen her et sted
  • Elsker både piggskoa, og broddene mine... funker ikke uten. Nå bare gleder jeg meg til løpetida er over.
 • Nylig opprettede emner

×