Jump to content
Hundesonen.no

Valpen min på 6 mnd blir ikke husrein!

Recommended Posts

Heisann, jeg har en liten pomeranian gutt på 6 mnd som nekter og bli husrein! Han går på do etter vi har vert på tur, noen ganger gjør han fra seg ute på en fast plass, men har også en fast plass inne i huset på ett teppe i stuen! Han ligger i bur på natten, det har gått veldig fint, har aldri vert nødt og stå opp på natten og ta han ut, men går alltid tidlig på morningen, men inatt så la vi oss ganske sent, var ute med han og han gjore fra seg på begge båter, og 3 timer etterpå så våknet jeg av at han tisset i buret, jeg er så oppgitt å lei... vet ikke hva jeg skal gjøre lengre..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er det mulig å fjerne teppet, ihvertfall for en liten stund? Min brukte også lang tid på å bli helt husrein, men det kommer tilslutt hvis du klarer å være utholdende ! Passer du på at han alltid tisser før dere går inn igjen eller hender det at dere går ut også inn før han har tisset? Ville prøvd å holde ut ute selv i dårlig vær slik at han ikke får holdt seg for å gå inne hvis det er mulig.

Hvis han sover i lukket bur på natten og tisset i det tenker jeg at det tyder på at han virkelig virkelig måtte tisse i natt, det er vel ikke så vanlig at de tisser der de sover slik jeg har skjønt det? Men jeg skjønte det slik at han pleier å klare å holde seg på natten, så dette kan vel ha vært mer et engangstilfelle enn en vane? Av og til så kan vel også disse små våkne med et akutt behov for å gå på do

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om han plutselig begynner å tisse inne på natta, uten å ha gjort det før så er det kanskje lurt å sjekke hos veterinær. Tenker på uvi. 

Ellers så er det renslighetstrening som om han var 8uker gammel valp. Ut etter soving, mat, lek. Vent til han går på do. Og følg godt med inne, regner med du nå etterhvert begynner å kjenne igjen tegnene før han må på do? 

Prøv å avgrense så han ikke får tilgang til det teppe han tisser på inne. Og pass på at det er skikkelig vasket, for om han kjenner lukten fra tidligere så tror han gjerne at det er der doen er. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pomeranian er jo en av rasene som sliter mye med renslighet, endel blir aldri renslig dessverre, andre bruker veldig lang tid på det, her bør du nok smøre deg med en god dose tålmodighet. Jeg ville fjernet teppet han tisser på inne/ikke la han ha tilgang til det og ellers fortsette med renslighetstrening som normalt. Ikke gå inn før han har tisset! Og om tissinga på natten vedvarer så ville jeg tatt en tur til veterinær, kan være noe galt om han plutselig begynner å tisse i buret  om natta/tisser hyppigere enn før.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har Neato Botvac D7, og er superfornøyd. Det var toppmodellen fra Neato da jeg kjøpte den, men det er noen år siden så prisen er mye triveligere nå  Hunden min har hatt en helt ekstrem røyteperiode i vår, og det takler roboten uten problem. Oppsamlingkammeret (eller hva det nå egentlig heter) er riktignok ikke veldig stort (men det er det kanskje ikke på noen robotstøvsugere?) , og må tømmes ganske ofte.
  • Separasjonsangst kan oppstå hos alle raser, men noen raser er vel mer plaget med det enn andre. Hvordan det er med dsg vet jeg ikke, men det kan sikkert andre si noe om. Det som slår meg er om dere har kommet til rett oppdretter. Det høres ut som oppdretteren mener hundene hen avler må forventes å ikke tåle å være alene hjemme en arbeidsdag. Da bør hen for det første slutte å avle på de individene og for det andre ikke vurdere å selge til noen som har en normal arbeidshverdag. Tenker nå jeg. Har dere hørt hva andre oppdrettere av rasen sier? Har dere spurt den aktuelle oppdretteren helt spesifikt om hva hun tenker om at hunden må - som de fleste hunder tross alt må - være alene hjemme på dagtid? Eller kan det ha vært noe hun sa litt sånn i forbifarten uten å tenke seg helt om (noe lignende sies om mange raser - de fleste klarer likevel greit å være hjemme når flokken er på jobb).
  • Personlig foretrekker jeg halvautomatikk når jeg bruker speilrefleks. Enten blenderprioritert (oftest benevnt med en «A») eller lukkerprioritert automatikk. Du bestemmer altså hvilken blender eller hvilken lukkertid du ønsker, kameraet fikser resten.  Blenderprioritert bruker jeg når jeg ønsker å styre dybdeskarpheten, lukkerprioritert ved mye bevegelse. I praksis er jeg mest opptatt av å styre dybdeskarpheten, så jeg forsøker det først ved å bruke blenderprioritert ved den blenderen som gir meg ønsket dybdeskarphet og ser om jeg får rask nok lukkertid til å fryse bevegelser dersom det er aktuelt. Ellers støtter jeg å skyte i RAW-format, da kan man redde både overeksponerte og undereksponerte bilder mye bedre i etterkant. Angående ISO så kan den gjerne stå på auto, men man må være klar over at dersom kombinasjonen av andre faktorer (blender, lukker og mengde lys) gjør at ISO må skrus opp, så kan man ende opp med bilder med mye støy i. Så hold et øye med den. Nyere kamera gir vel ofte bra resultater opp til 800, kanskje 1600 for dyrere modeller (og 3200 for de aller beste full frame-kameraene) - eldre kan begynne å produsere mye støy allerede ved 400 og i alle fall 800. For generell redigering kan jeg tipse om GIMP - helt gratis Photoshop-wannabe. Noen synes det er litt tungvindt, men det har blitt bedre i det siste og er dessuten mye snakk om vane. Det finnes en uhorvelig mengde med tutorials for GIMP på nettet uansett hva du måtte ønske å gjøre.
  • Det viktigste med en hund som ikke står i ro er lukkertia
  • Haha! Bra du slapp unna den, da 😂 Mm, har møtt en som er veldig kul, men må nok møte flere ja 😊 Hvert fall hvis følelsen varer, for jeg pendler veldig mellom ganske forskjellige raser for tida. Bra jeg ikke trenger å bestemme meg raskt 😂
 • Nylig opprettede emner

×