Jump to content
Hundesonen.no

Recommended Posts

Hei. Jeg er en hundevandt kvinne, med stor interesse for å gi omplasserings dyr et trygt og verdig liv. Har hatt 2 hunder, 3 katter og 2 kaniner tidligere. April 2019 tok jeg imot et fantastisk individ på 6 år ved navn Tyson. Han er en omplasseringshund med to tidligere eiere. Fikk veldig lite informasjon om fortiden men fikk vite at dyrebeskyttelsen måtte gripe inn fra det første hjemmet. Grunnen til hjem nr 2 måtte omplassere han videre var tid. Det var det dem sa. Etter en kort stund etter å latt han bli bedre kjent med meg og sitt nye hjem. Han virket veldig utrygg på enkelte episoder i hverdagen. Fra en tid eller annen så klarte jeg, ikke med vilje å miste ting som f.eks. en sigarett, papir eller penner osv. Da begynte han å krype sammen og skjelve, så forsto veldig raskt at han har opplevd mye som ikke har hvert bra. Så tok 'baby steps' sakte og rolig, for at han skulle føle seg trygg. Det tok en stund (3-4 måneder). Vi har hvert på mange eventyr sammen; Båtturer, fisketurer, teltturer, toppturer, kajakkturer og ikke minst nærturer. Han elsker å ligge i telt. Og elsker også å komme smugene opp i fanget for å få kos.  Han er som dvergpinschere flest; Hater kulde og fuktighet 😅 har brukt denne vinteren på å trene Tyson nye triks og finpusse lydigheten for å knytte båndet enda bedre. Etter 348 dager er han tryggere og viser ingen tegn til frykt eller usikkerhet. 

Vi bor på fjellet, og det er masse muligheter for å snuse og utforske området rundt huset. Det er kjempe stas. Jeg som eier har interesse for astronomi, kunst, hunden min og friluftsliv. 

DSCF4206.JPG

DSCF3699.JPG

IMG_14221-01.jpeg

P7010235.JPG

DSCF2657.JPG

Edited by Kath88
 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det var en fin historie å lese i disse koronatider. Velkommen til sonen til både deg og flotte Tyson!

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Velkommen! Jeg syns alltid det er så godt å se omplasseringsdyr som får gode hjem 😊

 • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
11 timer siden, Shokata skrev:

Velkommen :)
Kjekt å se at du har tatt til deg en dp ❤️ 
 

Takk. Var på utkikk etter en ny bestevenn lenge for å fylle opp tomrommet. Jeg hadde ingen peiling eller noe kunnskap om rasen, omplasseringen skjedde så fort. Så det var en utfordring i starten på mange måter. Men har hatt utfordrende dyr før. 😅 Angrer ikke et sekund. Er kjempe fasinerende å se hvor lærevillig han er. 😍 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutter siden, Wilhelmina skrev:

Velkommen! Og så fine turbilder, kjenner jeg lengter litt ekstra etter barmark nå :wub:

Takk, Bildene som er tatt er i 'bakgården' utenom båtbilde.nå i disse tider så kjenner jeg at jeg er takknemlig for å bo på fjellet. Er rundt -9°c her nå.. 😱 så Tyson synes det er helt forferdelig 😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • God juni så langt. Nå kommer det regnvær, go det skal bli nydelig- vi trenger det sårt. I dag hadde vi nosework trening, kjempegøy men vi har mye utfordringer fremover... Fremover så blir det masse turer og gøye aktiviteter, går snart ut i ferie... det er tidlig.. Hva har dere for planer i sommer da?
  • Det er veldig mange alternativer til fôring nå, og masseprodusert hundemat er ikke bare tørrfôr eller amerikanske giganter. Det er et hav av merker både på tørt, vått og rått fôr med varierende innhold og produksjonsland. Selv har jeg brukt Robur de siste årene og er fornøyd med det. Holder meg til fôr med høyt kjøtt/proteininnhold (helst vilt, fisk og storfe), lite fyllstoff, og produsert i Skandinavia. Jeg kjøper aldri fôr på veterinæranbefaling (selv om jeg i samtale med fysio og veterinær har valgt et fôr med laks og glucosamintilskudd nå pga. alder), og har heller ikke opplevd noe press derfra, med ett unntak i løpet av 14 års hundehold. Halvfôrer også på VOM, med litt variasjon av våtfôr (primært Bozita) innimellom. Om man vil lage selv så er vel BARF en saklig modell å følge (om man søker tror jeg det er noen gamle tråder på det her), men det er mer jobb enn jeg gidder når man har såppas mange gode alternativer. Ja, det er nok noe problematisk samarbeid mellom veterinærer og fôrindustrien, og det er vel ikke mange år siden Eukanuba og RC ble avslørt for uholdbare forhold på en forsøkslab. Men i det store og hele så tror jeg ikke tørrfôr er skadelig for hundene, mer enn å fôre de med alskens restemat (og ikke minst, menneskers kosthold har endret seg drastisk siden hundene begynte å dilte etter steinaldermenneskene). Her er det som det nevnes over også en genetisk komponent som er minst like viktig.
  • Hundene mine liker godbitene, men vil ikke ha tørrforet. 
  • Noen her som har erfaringer med Fish4Dogs? Ser etter et for med fisk i, da hunden min er veldig glad i fisk.
  • Her er hun. Min lille Tuija 😍 Helt utrolig fin valp, som tager livet i strek arm. Gleder meg til mange år med hende!
 • Nylig opprettede emner

×