Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Stresset hund på tur

Recommended Posts

Bl.hund,bla border collie og schæfer,2 år. Flott og trygg familiehund inne. Lettrernt,lojal,lydig på innkalling. Kan gå løs med alle hunder. Utfordring er følgende:Når vi går tur,kan hunden ikke være med om vi er mer enn et familiemedlem, kanskje to. Hun piper,hyler,bjeffer og går rundt oss,i beina våre dersom vi feks er to voksne eller en voksen og to barn. Dette fører til at vi ikke kan ha hunden med på tur feks i fjellet,med barna etc. Hun er også  veldig utrygg  når hun møter andre hunder når hun er i bånd,bjeffer og hyler ,all trening  med godbit og fokus på eier har vært helt mislykket.

mitt spørsmål er følgende:Er dette pga gjeterinstinkt?Er det håp om at vi kan få hjelp til hunden sånn at hun en dag kan ? Jeg var forberedt på en hun som trenger mye stimuli,men var ikke forberedt på at jeg ikke kan ha henne med meg ut i på tur. 

Noen erfaringer?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dette med å gå tur sammen med andre er nok gjeterinstinktet. Det kan nok jobbes med, om dere ikke blir helt kvitt det.

Passering av andre hunder kan være forskjellige ting, det er vanskelig å si uten å ha sett hunden.

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en flink adferdskonsulent som kan hjelpe dere med et opplegg, dette kan være ganske krevende med en slik hund. Bruk gjerne NAS (Norsk Adferdsgruppe for Selskapsdyr) for å finne noen i nærheten av deg.

Sørg også for at hunden får nok hodearbeid i form av søk, triks, lydighetsarbeid mm. Du har en blanding av arbeidshunder, og bare tur er langt fra nok.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har ikke jeg samme problemet, men jeg har gjeterhund, og hun er mye roligere på tur hvis hun får ha med noe å bære på. Det kan også hende at det hjelper litt å putte på en kløv for da kommer hunden ofte i et litt annet «modus». Men ja, oppsøk adferdskonsulent eller en flink trener 😊 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Noen med erfaring av trening av trekkhunder her?  Har to alaska husky, den ene er en veldig "mild" og liten tispe, så her har jeg forsåvidt trengt lite kommandoer osv når hun trekker på ski og sykkel, da hu er lett og stoppe og har god kontakt med meg.  Har nå fått husky nr 2 i hus, som kun er brukt i spann, men har ikke vært lederhund så han kan lite kommandoer, så og si ingen, og han er sykt sterk, så her trengs det gode innlærte kommandoer om ting ikke skal gå rett til skogs antar jeg! 🤭 Målet mitt er jo å trene de begge individuelt til de har lært seg visse kommandoer som er viktig i forhold til trekk, sånn at jeg til slutt kan la de kan gå foran meg sammen på ski/kickbike. Kan jo ikke så mye om dette selv, men jeg antar at stopp, høyre og venstre er de viktigste kommandoene?  Noen flere kommandoer dere vet om som dere anbefelaer å lære inn? Og hvordan lære inn stopp, høyre og venstre?  Vi har jo trekksele og strikkånd, men bør hundene festes sammen på et vis om de skal løpe ved siden av hverandre? Hva bruker dere da i såfall? 😊 
  • Ja det gjør du sikkert 🙂 Ja det har du sikkert rett i, jeg kjenner faktisk bare 1 vanlig springer. 
  • Takk for svaret. Kan jeg spørre hva det var for deg som ble feil med Golden?
  • Ja, jeg er hjemme hver dag, og kan tilby mye selskap og hjernetrim I blant blir jeg nødt til å kunne sitte i fred og arbeide litt, men det går vel stort sett fint med en hund som ikke er helt vill? Samboeren har hatt, og jobber med, schæfere, så han er mye mer vant enn meg. Jeg er veldig lærevillig, men har ikke mye erfaring. Da hunden skal være en del hjemme med meg og gå rolige turer med meg, er det kanskje viktigst at den trives med litt ro?  Samboer er kresen og vil egentlig helst ha schæfer, men jeg har trumfet gjennom at den krever for mye for oss. Han er veldig opptatt av at det må være en hund med litt størrelse, og synes finsk lapphund er for liten, og han var visst ikke så interessert i Springer spaniel. Er det noen av de andre nevnte som kan fungere, tror du? Hovawart beskrives jo som en rolig hund som trenger like mye (og på noen nettsider, litt mindre) aktivitet enn en Golden. At den er litt mindre leken. Synes den er så nydelig.
    
  • Beklager hvis svaret ble langt, men jeg tenkte det var bedre enn et kort et
 • Nylig opprettede emner

×