Jump to content
Hundesonen.no

Reise bust mot yngre hunder

Recommended Posts

Hei, jeg har et spørsmål ang. korrigering. Vår engelske setter tispe på 2,5år har det siste halvåret begynt å reise bust (nakkehårene) og kraftig bjeffing/høyreist front parti når hun møter yngre hunder. Dette gjelder spesielt andre typer jakthunder. Hun er vanligvis veldig underdanig men denne adferden liker jeg ikke. Hun går som oftest løs med meg. Jeg tar tak i henne og korrigerer men ønsker å høre i forumet her om andre har liknende erfaringer og hva dere evt gjør? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Veldig ofte er den typen reaksjon et tegn på usikkerhet. Bjeffing er et avstandssøkende signal (prøver å få det de bjeffer på til å gå vekk/unna). Det å straffe/korrigere hunden da kan gjøre hunden enda mer ukomfortabel i situasjonen og forverre problemet.

Siden hun går løs regner jeg med at du har god kontakt og innkalling på henne. Når dere møter andre hunder, prøv å være ute før hun reagerer, kall henne inn, og belønn med godbiter eller lek (det hun liker best). Litt avhengig av hvor ille det er og hvor vanskelig det er kan du godt belønne henne jevnt mens dere passerer de andre hundene. På den måten lærer hun at hun ikke trenger å forholde seg til de andre hundene, de forsvinner av seg selv, og dessuten så lønner det seg å holde seg inntil deg når det er andre hunder i nærheten, for da er det godis å få. Etter passeringen, "løs ut" spenningen med noen triks, løpe litt, eller noe sånt. Anspenthet bygger seg ofte opp for hvert møte med andre hunder, og det kan smelle til slutt om ikke det gjøres noe med problemet.

Videre kan du prøve å omgåes flere andre hunder i hverdagen, hvis dere ikke allerede gjør det. Da gjerne tur med hundene i bånd, eller hundetrening der hundene jobber i nærheten av hverandre men uten nærkontakt. Målet er at hun får masse positive erfaringer med å være i nærheten av andre hunder, uten å måtte passe på at de ikke kommer for nær.

Hvis dere er noe sammen med andre hunder løse, i lek, besøk osv., så pass på at hun får ha komfortsonen sin i fred, at lek og herjing ikke går over styr osv. Det kan ofte se morsomt ut når hunder leker sammen, men det er ikke alltid at alle egentlig er med på leken.

Det er et ganske vanlig problem som mange får i ulike varianter. Jeg har selv to hunder som nå som oftest går og ser på meg når vi møter andre hunder.

Lykke til!

Edited by simira
 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ohyes, jeg skal love deg at de hundene ikke er langt unna å bli spikra opp på veggen iblant. Tror det går helt fint med Maren i byen jeg. Hun er null stresset med en slik hund, og har erfaring og teknikk nok til å lese hunden og være i forkant, og justere avstand etter behov. Håper jeg.  
  • Atlas har vært hos veterinær for sin 16-ukers vaksine! Fikk masse ros over hvor trygg og flink han var på bordet. Han lå bare å slappet av mens bordet gikk opp og ned Vi fikk beskjed om å holde litt øye med tannen i underkjeven, siden den rører ved tannkjøttet i overkjeven. Mest sannsynlig vil det rette seg ved tannfelling, men viktig å følge med når han har fått nye tenner uansett
  • Ja det høres logisk ut! Har ingen erfaring med en slik type hund, men det ser ikke lett ut. Vet ikke hvordan jeg hadde taklet det selv, men hadde mest sannsynlig blitt frustrert her også. Ikke nødvendigvis på hunden, men på den totale situasjon. Det beste for Iris hadde vel kanskje vært å reist et sted der ingen andre går og få en pause fra det. Men plutselig treffer en folk der også😅 Spent på neste episode med Maren som tar med Iris! 
  • Det er veldig vanlig på denne typen trening. Selv om treningen går bra så stiger stressnivået litt hver gang hunden blir utsatt for triggeren. Og eier blir litt mer stressa hver gang det ikke går bra. Til slutt koker det over for begge. Tenk deg at du sliter med å sette deg inn i et tema før eksamen for eksempel. Du leser og jobber og jobber i flere dager, og til slutt eksploderer hodet og du bare må spise en bøtte med is, løpe en mil, eller gjøre noe helt annet. Jeg tipper de har jobbet med treningen hver eneste dag, og ikke hatt noe særlig fri fra å jobbe med triggere og fokus. Supert at Maren tar henne med, så Iris får litt trening med noen som er trygg på metodene. Jeg tror det går veldig bra. Og at eierene får en pause fra arbeidet og problemene, det er veldig godt med en slik hund, og verdifullt å få en ny start når hun kommer tilbake. Been there, done that (bortsett fra at ingen av mine har vært hos profesjonelle trenere, bare avlastingspass ).
  • Nå har jeg sett episode 4 og kjenner meg skikkelig igjen med eirne til Iris. Det kan gå bra litt, og så virker det som om man ikke har gjort en skit for å trene i det hele tatt. Rullegardina bare glir ned igjen. 

   Så måtte jeg le litt av Maren når hun henter Iris på slutten av episoden for jeg så noen hundehår på klærne hennes. Ja, sånn er det her også. De blir liksom med over alt 😂
 • Nylig opprettede emner

×