Jump to content
Hundesonen.no

Hund som angriper hund

Recommended Posts

Hei, jeg føler meg tappet for krefter å oppgitt. Er det noen hær som har tips og råd?
Jeg har en Kleinspitz på 4år som nå (igjen) har blitt angrepet av en annen hund. En hund som har angrepet han flere ganger tidligere.
Vi er hos svigermor som bor en del timer unna, så vi må overnatte og gjør dette en helg annenhver måned. Vi har et barn som elsker å møte sin bestemor så det er ganske viktig å komme på besøk hit. De gangene vi kommer så tar vi selvfølgelig familiemedlemmet vårt med da han ikke skal/kan være alene hjemme en hel helg, å vi ikke har noen til å passe han. 
Vær eneste gang vi kommer hit å kjører opp i innkjørselen så begynner han å lage ulyder (typ, jeg liker ikke å være hær) Svigermors hund er en Jack Russel Terier på 7-9år (er litt usikker) som ikke liker  hunden vår og visa versa. 

Om vi er ute å leker så har vi vår i bånd så de ikke går oppå hverandre. Allikavel så terger de hverandre i den forstand at vår (P) går rundt og etter han å knurrer. (Ikke sint, men helt klart usikkert!)
Nr.1: hvorfor går han etter han når han er usikker?

Er vi inne så kan de også gå oppå hverandre, men da er det mer deres hund som konstant følger etter å «passer på», reiser bust og er utrivelig mot P. 
Nå i kveld som mange ganger før så klikker den andre hunden og flyger i strupen på vår, helt uten forvarsel. P lå å såv i mellom/under beina på meg og ene sønnen til svigermor kom ned trappen. Pang sa det! Rett oppi P som lå å sov! Jeg er så lei! Vi dro de fra hverandre å P blir jo selvfølgelig utrolig redd, han skjelver og finner ikke ro.

Dette skjer hver gang vi er hær på et eller annet tidspunkt. Enda så prøver vi å holde de fra hverandre. Altså P låne såv i MELLOM føttene mine. Ikke mitt på gulvet, eller prøvde å ta han som kom ned trappa. Jeg er helt oppgitt. 

Jeg sier ikke at hunden min alltid er uskyldig da han også kan gå etter den andre hunden, eller løpe etter den samme ballen. Men han har aldri angrepet den eller noen andre hunder! 

Som følger av dette så er P utrolig skeptisk til andre hunder da han har blitt angrepet av denne hunden i siden han var liten. 

Som sakt så gjør vi alt vi kan for å holde de adskilt, det eneste som gjenstår er å sette hunden vår i vindfanget eller i bur, men det er ingen løsning da vi er hær fra fredag til lørdag. 

  • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din går etter fordi han vil jage bort den han er redd for. Når dere vet dette, og at hundene ikke går overens, så må dere gjøre noe for å hindre at det skjer, og ikke bare at hunden deres ikke blir angrepet, men at han kan føle seg trygg.

Ute bør begge hundene være i bånd og holdes på god avstand fra hverandre så de begge kan føle seg trygge for hverandre. Ikke la deres (eller den andre for den del) gå etter den andre. Det samme inne. Hvis dere ikke kan skille de av ved hjelp av kompostgrinder, dørgrinder o.l. så må dere ha de i bånd eller forskjellige rom.

Jeg ville kanskje vurdert å finne en hundepasser til disse helgene. Det finnes flere apper (Nabohjelp, Pawshake, Rover, Doogy) som hjelper deg å finne hundepasser i nærheten, eventuelt vurdere kennel.

Som eiere er det deres ansvar å sørge for at hunden deres føler seg trygg, og når dere vet at dette skjer må dere tilrettelegge slik at dere hindrer det!

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dere kan nok aldri ha dem løse sammen når det først har gått så langt. Eller det krever nok iallfall veldig mye jobb og at dere alltid følge veldig godt med, og stopper det på det minste tegn til at noe negativt skal skje.  Dere kan jo eventuelt bytte på å ha en løs i stua og en på et eget rom? Eller bytte på å ha en i bur i værste fall. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis dere skal bruke bur så pass for all del at den hunden som ikke er i bur ikke har muligheten til å komme bort til buret. Når begge hundene i utgangspunktet er utrygge så vil det være et mareritt for dem å være fanget i et bur når den andre kommer bort. Og bruk størst mulig bur som dere har plass til.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×