Jump to content
Hundesonen.no

Hund som angriper hund

Recommended Posts

Hei, jeg føler meg tappet for krefter å oppgitt. Er det noen hær som har tips og råd?
Jeg har en Kleinspitz på 4år som nå (igjen) har blitt angrepet av en annen hund. En hund som har angrepet han flere ganger tidligere.
Vi er hos svigermor som bor en del timer unna, så vi må overnatte og gjør dette en helg annenhver måned. Vi har et barn som elsker å møte sin bestemor så det er ganske viktig å komme på besøk hit. De gangene vi kommer så tar vi selvfølgelig familiemedlemmet vårt med da han ikke skal/kan være alene hjemme en hel helg, å vi ikke har noen til å passe han. 
Vær eneste gang vi kommer hit å kjører opp i innkjørselen så begynner han å lage ulyder (typ, jeg liker ikke å være hær) Svigermors hund er en Jack Russel Terier på 7-9år (er litt usikker) som ikke liker  hunden vår og visa versa. 

Om vi er ute å leker så har vi vår i bånd så de ikke går oppå hverandre. Allikavel så terger de hverandre i den forstand at vår (P) går rundt og etter han å knurrer. (Ikke sint, men helt klart usikkert!)
Nr.1: hvorfor går han etter han når han er usikker?

Er vi inne så kan de også gå oppå hverandre, men da er det mer deres hund som konstant følger etter å «passer på», reiser bust og er utrivelig mot P. 
Nå i kveld som mange ganger før så klikker den andre hunden og flyger i strupen på vår, helt uten forvarsel. P lå å såv i mellom/under beina på meg og ene sønnen til svigermor kom ned trappen. Pang sa det! Rett oppi P som lå å sov! Jeg er så lei! Vi dro de fra hverandre å P blir jo selvfølgelig utrolig redd, han skjelver og finner ikke ro.

Dette skjer hver gang vi er hær på et eller annet tidspunkt. Enda så prøver vi å holde de fra hverandre. Altså P låne såv i MELLOM føttene mine. Ikke mitt på gulvet, eller prøvde å ta han som kom ned trappa. Jeg er helt oppgitt. 

Jeg sier ikke at hunden min alltid er uskyldig da han også kan gå etter den andre hunden, eller løpe etter den samme ballen. Men han har aldri angrepet den eller noen andre hunder! 

Som følger av dette så er P utrolig skeptisk til andre hunder da han har blitt angrepet av denne hunden i siden han var liten. 

Som sakt så gjør vi alt vi kan for å holde de adskilt, det eneste som gjenstår er å sette hunden vår i vindfanget eller i bur, men det er ingen løsning da vi er hær fra fredag til lørdag. 

 • Sad 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din går etter fordi han vil jage bort den han er redd for. Når dere vet dette, og at hundene ikke går overens, så må dere gjøre noe for å hindre at det skjer, og ikke bare at hunden deres ikke blir angrepet, men at han kan føle seg trygg.

Ute bør begge hundene være i bånd og holdes på god avstand fra hverandre så de begge kan føle seg trygge for hverandre. Ikke la deres (eller den andre for den del) gå etter den andre. Det samme inne. Hvis dere ikke kan skille de av ved hjelp av kompostgrinder, dørgrinder o.l. så må dere ha de i bånd eller forskjellige rom.

Jeg ville kanskje vurdert å finne en hundepasser til disse helgene. Det finnes flere apper (Nabohjelp, Pawshake, Rover, Doogy) som hjelper deg å finne hundepasser i nærheten, eventuelt vurdere kennel.

Som eiere er det deres ansvar å sørge for at hunden deres føler seg trygg, og når dere vet at dette skjer må dere tilrettelegge slik at dere hindrer det!

 • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dere kan nok aldri ha dem løse sammen når det først har gått så langt. Eller det krever nok iallfall veldig mye jobb og at dere alltid følge veldig godt med, og stopper det på det minste tegn til at noe negativt skal skje.  Dere kan jo eventuelt bytte på å ha en løs i stua og en på et eget rom? Eller bytte på å ha en i bur i værste fall. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis dere skal bruke bur så pass for all del at den hunden som ikke er i bur ikke har muligheten til å komme bort til buret. Når begge hundene i utgangspunktet er utrygge så vil det være et mareritt for dem å være fanget i et bur når den andre kommer bort. Og bruk størst mulig bur som dere har plass til.

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • @Pajko Man gjør så godt man kan med de forutsetningene man har. Men du spurte om du aktivt burde gå inn for det, og jeg mener ja. 😊
  • Kanskje jeg misforstod da.  Jeg gjør mit absolut beste for at hun skal med ut og opleve alt jeg kan komme i tanke om, men eneste jeg har litt svært ved er at finne valpe på hendes egen alder hun kan leke med. Utover hendes bror, som vi skal møtes med litt senere i dag. Nu har hun jo kun boet her en uke, men so far vi har hilst på to snille tisper af vidt forskellige raser og set på to andre hunder ute på tur, vi har været i barnehagen og mødt de store barn, vi har været på strand fyldt med leke unger og masse folk, vi har været på stranden alene og lekt i vannkanten, vi har hatt gjester af begge køn flere gange, vi har snakket med små barn i parken, vi har set på lastebiler og traktorer, set på sauer og vært i skogen og mye mer.  Jeg prøver at gjøre ting litt i hendes tempo, så ikke hun blir overstimuleret, men samtidig får med sig det hun skal.  Men jeg bor på en liten plass og kan ikke skaffe lekekammerater af forskellige raser på hendes egen alder. (Håper dog veldig der dukker noen opp). 
  • @Wilhelmina@Pajko Det dere beskriver er ikke det jeg mente i det hele tatt, og ikke det jeg har lest. Å hilse på alt av fremmede hunder og folk på tur er det vel ingen som kan hund som anbefaler. Og jeg har da presisert at positive møter er veldig viktig, så fokus på å finne trygge, voksne hunder samt valper helst i ca samme alder.  Den malen jeg leste virker også fullt overkommelig, men er jo heller ikke noe man må følge slavisk, det gjorde ikke jeg heller, men det med at valpen bl.a skal møte møte mange forskjellige hunder/valper, se «alt» av forskjellige folk (f.eks etpar utflukter til sentrum om man ikke selv bor et sted man møter dette til daglig), og utsettes for en del forskjellige underlag de første ukene tror jeg bare er lurt. Uten at man må stresse med det, mye av dette kommer tross alt helt naturlig.  Den første hunden jeg hadde, tenkte vi ikke på det med sosialisering av forskjellige hunder, han hadde en-to faste hundevenner, denne jeg har nå som valp har vært utsatt for mange (og skjermet fra negative opplevelser den første tiden, altså ink bare for voldsomme hunder etc), og det har lønnet seg her, han er svært god til å lese andre hunders språk, leker veldig bra etc, noe min forrige overhodet ikke gjorde. Min første var også redd/veldig skeptisk til alle brachy raser og lydene deres, sikkert mye pga han aldri møtte noen slike som valp.  Man gjør jo som man vil og kan, men jeg synes personlig ikke det høres lurt ut langsiktig å ikke gå inn for at valpen møter mange forskjellige hunder og får gode opplevelser med det. 
  • Hvor mye og hva slags aktivitet får han ellers?  Det er jo en blanding av aktive raser dere har fått dere, labradoren kan jo være en liten håndfull som unghund, især hannene. Ikke at det er noen trøst akkurat. 😅  Hva gjør dere når han maser/er urolig på kvelden? Dvs. hvilken respons får han på det?
  • Vår 11 mnd gamle Australsk Cobberdog er veldig urolig, stresset og masete på kvelden. Han var det også som valp, frem til 5 mnd. Roligere frem til 8-9 mnd, og nå i puberteten har det gått seg skikkelig på igjen. Kveldene blir veldig krevende, og noe vi nå gruer oss til. Legging og nattesøvn, som alltid har gått greit, har også blitt vanskeligere. Han bruker nå 15-20 min m piping/bjeffing før han blir rolig på soveplassen sin. Men dette «står vi i».  
   Men kveldene, når vi ønsker å sitte rolig i sofaen og slappe av, er altså utrolig krevende. Vi både håper og tror det går over, men det kan ta noe tid er jeg redd. Han har ikke finnet en fast Roplass på teppe el seng. Spretter bare opp og vil til oss. Kan invitere til bite i jakke-erme-lek på mannen min. Vilter. Vi har nå prøvd ulike varianter av når vi går kvelds-tur og lengde på turen, med tyggebein og uten tyggebein osv. Ingen forskjell virker det som. Når han var valp jobbet jeg litt med å holde han litt fast i fanget, og belønnet m godbit og brukte rooolig-ordet. Det virket i noe grad da. Kanskje gjeninnføre det? Han er forøvrig en fin kar ellers. Veldig rolig og fin hund på dagtid. Veterinær mener han er en skikkelig smarting. 
   Ønsker innspill på å få han rolig på kveldstid. Nedtrapping til legging. 
    
 • Nylig opprettede emner

×