Jump to content
Hundesonen.no

Utstillingsbånd til border collie?

Recommended Posts

Lurer på om noen her kan peke meg i riktig retning i fht hva slags utstillingsbpnd som er vanligst å bruke på BC? Altså hvilke variant på halsbånddelen. (Retrieverbånd, med snake-kjede, halvstrup, fast halsbånd)? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg er ikke utstillingsmenneske og har ikke utstillingshund, men da jeg stilte bctispa mi på Dogs4All i fjor brukte hun et helt tynt sølvfarget kjettinghalsbånd (festet kobbelet i begge ringene slik at det ikke strupet) og et tynt sort kobbel. 

9F58E27E-2650-40FA-8730-5349AF7BD310.thumb.jpeg.289503cf647789df9c8a36acf1c9bf34.jpeg

ECBF8B7A-AFB6-412A-B42A-7273C90A5F8E.thumb.jpeg.9fcbc3921d8e2c4be01da4dc7f478679.jpeg

https://www.musti.no/show-dog-halskjede-krom-2-mm?42058

https://www.musti.no/show-dog-show-lead-med-silverfargat-las-svart?60399

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt off-topic, men siden vi snakker om BC og utstilling (og det andre innlegget jeg fant om dette var fra 08 og arkivert 😅)

Er det sånn at BC må ha gjeterhundprøve for å gå (evt kun høyere klasser) på utstilling? Ser ut som raseklubben "Norsk Sau og Geit" (herregud 😂) jobber for det i hvert fall?

Har en BC valp på 6 mnd og har lyst til å ta et kurs, ta han med på valpeshow, og så forhåpentligvis ordentlig utstilling etter hvert. Jeg er helt fersk men tror det kan være en morsom aktivitet for oss. Og så har jeg visst en "utstillings-bc" hvor ingen i slekta hans er brukt på sau 🧐

 

Edit: jeg søkte litt for å se bilder av BCer på utstilling, og det er jo såvidt man ser kobbelet med all den pelsen, haha. Tror man kan gå for ganske vanlig utstillingsbånd, som er litt diskret/passer til hundens farger?

Edited by Opie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er såvidt jeg vet ingen formelle føringer på bånd, men det anbefales å bruke et diskret bånd som vises minst mulig og ikke tar oppmerksomhet bort fra utseendet til hunden. Grunnen til at det ofte brukes tynne helstrup er at de synes ganske lite. Nå ville jeg ikke brukt helstrup, men det finnes mange fine og gode såkale halti-bånd eller halvstrup.

Fra utstillingsreglementet til NKK (et av de første treffene på border collie utstilling på google):

" Det kreves at hunden minst 2 forskjellige år har oppnåddminst 90 poeng pågjeterhundprøve før den kan meldes på. "

Utstilling er i utgangspunktet et avlsverktøy, en godkjenning/bedømmelse før hunden skal brukes i avl. Dermed er det kanskje ikke så rart at man stiller krav til bruksraser, samtidig er det vel kun BC som har et krav for å stille. Noen flere raser har krav for å få championat tror jeg. På godt og vondt er utstilling i mye større grad blitt en slags sport/hobby ganske urelatert til avlsarbeid, og jeg tipper det er et tidsspørsmål før kravet til bc forsvinner.

Men valpeshow kan du vel uansett delta på, det er uoffisielt. Og jeg kan vanskelig se for meg at de vil kreve godkjent gjeterprøve fra en valp...

 

Edited by simira

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Ja, jeg leste også det, og at et annet sted at det også kun er et krav for BC for å få championat. Og på raseklubben står det bare at de jobber for at det skal bli et krav 😅

Men jeg spurte oppdretter som svarte:

De kan kun stilles på NKK internasjonale. Ikke NKK nordiske! Og ikke nasjonale.
Er kun Sverige i hele verden som har krav om gjeterprøve før avl.

Share this post


Link to post
Share on other sites
På 9/7/2020 at 12:44 PM, Opie skrev:

Ja, jeg leste også det, og at et annet sted at det også kun er et krav for BC for å få championat. Og på raseklubben står det bare at de jobber for at det skal bli et krav 😅

Men jeg spurte oppdretter som svarte:

De kan kun stilles på NKK internasjonale. Ikke NKK nordiske! Og ikke nasjonale.
Er kun Sverige i hele verden som har krav om gjeterprøve før avl.

Det er kun NKK sine internasjonale utstillinger man kan stille bc på uten gjeterhundprøve x2 ja. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hawbucks   Spennende! Skal søke opp disse! Alltid kjekt å vite om flere! Enig, genpoolen er liten i utgangspunktet og jeg håper de åpner stambøkene og heller innfører en dna test som eventuelt blir skrevet inn så man kan sjekke ut hvor nært beslektet de er med eventuelle avlspartnere om ikke stammen bak er kjent. Eventuelt et X register slik som det er gjort på lundehunden. Noe må gjøres med flere raser.   
  • Basert på ditt inntrykk: Hvilke raser (godkjente) føler du det jevnt over generelt er flest seriøse eiere av, og omvendt? (Eiere som har satt seg inn i rasens behov og valgt den basert på egenskaper og er oppdatert på kunnskap om hund/trening, vs de som ikke tar hundeholdet så seriøst og/eller har valgt rase basert på feil grunnlagt etc.)
  • Det er jo vanskelig å ikke støtte et slikt mål, men jeg er spent på hva som kommer ut på andre enden. Først har man innsnevret genpoolen ved å selektere på et gitt utseende. Dernest bruker man den populasjonen til å selektere noe som ikke lengre er typisk og innsnevrer genpoolen kraftig enda en gang. Skal det lykkes må vel noen genetikere sitte med en overordnet plan for dette og evt planlegge for innkryssing av andre raser om kabalen ikke går opp.
  • Jeg følger selv Honey Marsh i Tyskland, de avler også FB med lengre snuteparti. Nederland har innført forbud mot avl på for korte snuteparti på alle gjeldende raser nå, så der vil man vel snart se en endring på bl.a frallen. 
  • Hos meg er det ikke om jeg skal ha ny hund, men når. Føler ikke hund som en begrensning, men som en berikelse. Våre hunder er med på alt av reiser som ikke er jobbrelaterte. Og når de må bli hjemme, har jeg folk som flytter inn her. På sikt er planen å ha 2 hunder, ikke 4. Med litt overlapping underveis vil jeg tro. Mine er nå 14,13,10 og 9 år gamle, så vi får jo en naturlig avgang på sikt. Har DSG, Shiba og Boston terrier nå. Neste hund blir nok en boston, eventuelt en DSG. Tipper det kan bli boston og DSG den dagen vi sitter med 2. Shiba er utelukket pga pelsen. Men også rasens selvstendighet. Min er ikke så opptatt av å henge med oss, han er mye ute og koser seg med friheten hundeluke gir. Veldig glad i oss, men også glad i alenetid. Det blir veldig tydelig når man har boston og DSG som er supersosiale og veldig opptatt av oss. Jeg vil gjerne ha hunder som er litt  til stede. 
 • Nylig opprettede emner

×