Jump to content
Hundesonen.no

Løsning i bil

Recommended Posts

Hei

Jeg skal kjøpe ny bil og lurer på hvilken modell jeg skal gå for. Jeg har en stor korthåret vorsteh (31kg), som er med mye rund i bil for trening, tur, konkurranser og div andre korte og lange turer. Derfor er det viktig for meg at han er plassert både trygt og behagelig i bilen. Per i dag har han hatt et 4pets pro bur baki en personbil. Men jeg lurte på om noen har erfaring med hund i pick-up? Redd han skal bli for kald om vinteren og for varm om sommeren pga manglende isolering, og at luftsirkuleringen vil bli dårlig, hva er deres erfaringer med dette? Går det evt an å få plass til et stort hundebur bak forsetene hvis bakseter tas ut? (Har dessverre ikke råd til isolert hundekasse til å sette på pick-upen) 

*Hundens sikkerhet og velbehag er det viktigste

På forhånd, takk for alle svar og innspill

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ingen erfaring selv, men slike hundekasser er nokså vanlig på pickup. https://www.villmarksutstyr.no/produkt/hund/tilbehor/wt-metall-hundekasse-til-pick-up

https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=62851372

Har forstått at de kan isoleres og varmeelement, men hunden mp nok selvsagt ha på godt dekken på vinteren. Disse kassene har jeg sett på flere biler i jakthundmiljøet. Kanskje høre med noen der om erfaringer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har pick-up med kapell, og bikkja i bur i kapellet. Rutene i kapellet er sota, så det blir ikke så varmt som inne i bilen, men det blir ganske varmt inni der om sommeren. Vi har heldigvis mulighet til å åpne rutene litt, så det blir litt gjennomtrekk baki der. Men om man ikke har mulighet til å åpne noen ruter mens man kjører om sommeren, så ville jeg ikke hatt bikkja i kapellet. Om vinteren så bruker jeg ulltepper og dekken. 

Men du finner helt sikkert noen pick-up modeller hvor det er plass til et stort bur bak setene inne i bilen. Og da er der jo ikke noe problem 😊

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Ja er den tanken jeg også har. Er på en måte derfor jeg også har tatt kontakt med en annen oppdretter og, sånn tilfelle det blir f.eks. bare tisper hos den ene oppdretteren, når jeg kun er intr i hannhund. Samtidig er det på dette tidspunktet det klaffer for meg med valp, derav vist interesse hos flere😄
  • kjører med temperaturmåler hos hundene (i varerommet) så jeg kan følge med på temperaturen. Faktisk - med hvit bil, solskjerming på vinduene, åpne vinduer (begge sider) så blir det skyggetemperatur selv midt i solsteika på sommeren (jeg går såklart ikke FRA hundene når bilen står i sola). Har tett vegg mellom førerdel og varerom. Men vi har sjelden mer enn fire hunder i bilen, for vi bruker også henger. 
  • Da jeg kjøpte min Caddy (brukt fra forhandler) så byttet de til gittervegg for meg inkludert i prisen. De hadde tilfeldigvis fått levert en bil med gittervegg samtidig så da byttet de bare om på de ro bilene.   Nå skal jeg snart gå over til Transporter og da er planen å bytte til gittervegg i denne også. Synes at fordelene veier opp for ulempene(jeg synes egentlig ikke at det er noen ulemper med gittervegg 😄). Dessuten er jo gitterveggen så grei å henge ting i. 👍🏻😊 Og en ting til: Hvit/lys bil er kanskje ikke det vakreste, men det er jammen meg mye mindre varmt i bilen om sommeren...
  • Jeg syns det blir ****** varmt baki der uansett jeg. Vanlig ac fremme i Berlingo/partner hjelper liksom ikke stort, ikke åpne vinduer heller. Stod i kø gjennom Riga i sommer, måtte baki og kjenne og det kokte. Lufta fra vinduene trekker liksom bare forbi gitteret, ikke i vinkel inn i lasterommet og ac var ikke bra nok til å få ned temp. Takluke hjelper vel og koster kanskje ikke allverden å montere. 
  • Min er såpass åpen i gitteret at det blir fin temperatur baki også. I tillegg har jeg fått pappa til å bygge opp burene på en plattform, slik at begge burene er helt inntil gitteret, høyt opp, så de får nok av luft. Hundene sitter rett bak hodet mitt liksom, med gitter hele veien øverst på skilleveggen Altså det er ikke et lite "vindu" med gitter, hele den øverste halvdelen av skilleveggen er åpent gitter. 
 • Nylig opprettede emner

×