Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Valpetissing

Recommended Posts

Jeg trenger litt råd/veiledning vedrørende uønsket tissing innendørs. Jeg har en 13 uker gammel labrador og han er forsåvidt husren. Men hvis jeg går på do og han ikke er opptatt gnaging/søvn vil han tisse et eller annet sted i leiligheten. Han er alene i leiligheten uten problemer, men går jeg inn på badet skjer dette nesten hver gang. Han vil veldig gjerne inn der pga toalettpapir og skittentøyskurv, men det får han ikke lov til. Kan dette være trass? Klarer ikke helt å plassere hvorfor. Kan ikke se at det er seperasjonsangst. Siden han klarer helt fint å være alene når jeg er på butikken etc. Noen som har noen tanker eller tips?

Ps har lagt merke til at han tisser hyppig og lite, men noen ganger mye. Dvs han kan tisse 1-6 ganger på 1 time ute uten drikke. Kan det være uvi? Jeg mistenker han tisser litt for ros og godbit. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikke trass iallefall. Men når du forlater han hjemme alene så regner jeg med du har luftet først? Mens du lufter kanskje ikke valpen rett før du går på do hver gang? Isåfall har du kanskje den avgjørende faktoren der. 

Det kan selvsagt være uvi, men klarer han å holde seg lenge da? På natten? Eller om du er ute og valpen hjemme alene?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Han holder seg om natta. Og problemet med baderomsdøra skjer etter lufting også. Kan være etter morgenturen. Jeg går i dusjen og er borte 15 min hvor jeg tråkker i en damm når jeg kommer ut. Grunnen til at jeg poster det her er for det virker så uforståelig. Med tanke på at pga lufting burde han ikke tisse da og han klarer å være alene ellers. Og ikke minst det er et forholdsvis nytt problem 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Om det er nytt så kan det være greit å få sjekket for uvi bare for å utelukke det. Ellers er det jo vanskelig når de tisser så ofte, for da kan jo et kvarter være nok. Du kan jo teste å gi hunden noe tyggegreier som varer litt eller en aktivitetsleke av noe slag for å se om det hjelper. Handler jo som regel om å få brutt (u)vaner og lage nye vaner og forventninger. 😊 eventuelt prøv å begrense plassen hans med en grind eller noe å se om det hjelper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan jo være at valpen av en eller annen grunn blir urolig når du er på badet - kanskje fordi det er utilgjengelig territorie? 

Min valp var slik at den en periode godt kunne holde seg i timesvis så lenge den var trøtt, rolig og sov, men som også kunne tisse flere ganger i løpet av en time hvis hun var urolig. 

Et tips kan være å øve valpen på å være «hjemme alene» når du går inn på badet. At den skal legge seg og være rolig, og at den ikke skal tråkke nervøst rundt. Øv mye på ro og gi den kanskje en bestemt plass der den skal være, som en grind eller i et rom. 

Og for øvrig så var vår valp langt fra husren i en alder av 13 uker, selv om hun kunne holde seg litt lengre da enn før. At de lærer seg å gi beskjed om å få gå ut, betyr ikke at de klarer det i alle situasjoner. Vår valp hadde uhell inne frem til hun var kanskje 6 måneder, hvis hun var veldig stressa for noe. Så det er ikke sikkert det er noe å gjøre med uhellene på en stund, men etterhvert som valpen din blir eldre vil den jo også klare å kontrollere tissingen sin selv om den blir stressa eller usikker.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Takk for tips. Det skjedde igjen idag. Var ute en times tur etter frokost. Dyret fikk en hudpinne å tygge på og jeg forsvant inn i dusjen. Det var en dam rett utenfor døra når jeg kom ut 10 min etterpå. Tenker jeg fjerner alt moro der inne og lar ham slippe inn der. Kanskje det blir mindre interessant i fremtiden og døra kan lukkes uten problem.  

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Takk. Skulle gjerne ha visst litt før jeg reiser dit, skal sjekke nkk. 
  • For min del har jeg ikke helse til bruks lenger, så derfor er kortisen ypperlig for meg 😍 Absolutt noe jeg vil anbefale!  I Blue merlen vi har er det trykk, og power, selfølgelig ikke like mye som i schaferen, men det er der og jeg får det jeg trenger, i f. Eks Cleo er det ikke like mye, kommer nok også litt an på individet. Men oppdrettere vetjo gjerne hva de skal se etter, og går jo litt etter hva du som eier ønsker. 😊   Jeg er all in på kortisen, og synes de er fantastiske hunder, de kan brukes, er med på det du kaster de med på, om det er spor, rundering, lydighet, fjelltur, og mine ligger gjerne flatt på sofaen om det er det som skal til.    Om du er nordpå må du gjerne komme innom oss på en kaffekopp og hilse på oss @Ravensburger 😊 Ellers finnes det grupper på Facebook, med masse flotte folk "Korthårscollie Norge" 😁
  • Jeg tenker puddel, eller kanskje dsg kan passe. Borderen har MYE jaktinstinkt og kan være en håndfull å jobbe med. Jeg har ikke inntrykk av at de er noe mykere enn schnauzerene, og det er hunder som bør brukes aktivt tenker jeg, om ikke nødvendigvis til jakt. Jacken, som du skriver, er ganske mye hund, og har mye dårlig mentalitet. Dsg kan røyte en del, korte hår som setter seg overalt. Jaktlysten varierer. Det er jo en hund som i utgangspunktet skal holde seg på/nær gården, og jeg opplever at de fleste gjør det. Men det finnes unntak som ville forsvunnet i skogen i timesvis om de fikk anledning. De er også ganske aktive som unghund, men ikke noe verre enn de andre alternativene du nevner, tenker jeg. Puddel er lettlærte og trivelige hunder som jeg har fått veldig sansen for de siste årene. Den største ulempen der er nok pelsen, som både krever stell, og kan dra med seg en del skitt og søle. Jeg tenkte faktisk litt på cocker spaniel, men pelsen der vil jo også dra med seg en del. Eller corgi. Men det kommer litt an på smak, og jeg har inntrykk av at du/dere liker terriertypen?
  • Tynne, fingerløse vanter i merinoull fra XXL, og pulsvarmer (eller tykkere fingerløse vanter) i ull utenpå. Ull blir ikke kaldt når det blir vått. Tube med skinkeost, eller biter av smør, funker som slikkegodbiter. Og så lek, såklart.
 • Nylig opprettede emner

×