Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Utstilling

Recommended Posts

Hva betyr CACIB og nordisk cert? Sånn som det var på Bø i helgen? Hvor mange trenger man? Hvis man får spørsmål igjen trenger man det da?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cacib deles ut på internasjonale utstillinger, nordiske cert deles ut på Nordiske utstillinger - begge deles ut til beste hannhund og beste tispe (og reserve til 2. beste hann/tispe). (Cacib gies ikke ut til veteraner eller juniorer)

For å bli internasjonal champion (for raser uten brukskrav) må man få 4 stk fra minst 3 forskjellige land fra minst 3 forskjellige dommere. For å bli Nordic champion er det tre nordiske cert, tre forskjellige land og tre forskjellige dommere (hvis jeg ikke tar helt feil).

Det er vel kortversjonen av det - fullstendige regelverk finnes på www.nkk.no.

🙂
Susanne

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Hunden min er norsk utstilling champion NUCH. Hun har også ett CACIB og ett nordisk cert.

Må jeg da takke nei hvis jeg blir spurt om CACIB og nordisk cert en annen gang? 

Er det noe mere hunden min kan få i Norge? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verken cacib eller nordiske cert er noe man kan takke nei til - man kan få 100 stykker av dem hvis man vil...  Og annet en vinnertitler så kan hunden din ikke få noen annen champion enn norsk i Norge. Men han blir svensk champion hvis han får ett cert i Sverige, dansk champion med ett cert i Danmark  - og det samme i Finland. (Kommer litt an på om rasen har brukskrav for å få cert i utlandet)
Men for å gjøre forvirringen helt total så har man i "alle år" kunnet søkt om å bli Nordisk champion hvis man er champion i 3 forskjellige nordiske land. Denne nordiske championtittelen skal nå bort, slik at den andre nordiske ch.tittelen som blir stående.
Altså  - en hund som i dag er internasjonal, norsk, svensk, dansk champion (Int N S Dk Ch) kan man nå få endret til Int Nord UCh. Hvis denne hunden så blir Nordic champion (med nordic cert) vil den da bli Int Nord Nordic Ch. Men i fremtiden vil den tittelrekken være: Int N S Dk Nordic Ch.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må man kun ha ett cert for å bli svensk champoin og ett cert for å dansk og ett finsk osv..

siden i Norge så må de ha to små cert og ett stor cert for å bli champion.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Sverige må man ha tre cert for å bli champion, men hvis man allerede er norsk (eller dansk/finsk, etc) champion holder det med ett cert for å bli f.eks. N S Champion. I Norge kan man bli champion med tre store cert, to store og ett litet eller ett stort og to små.. I resten av norden har de ikke forskjell på cert'ene så der spiller det ingen rolle om man får de på spesial, nordisk eller internasjonal utstilling. Bare vi nordmenn som er litt sære sånn (og forsåvidt er tyskland slik også - men tror de skal ha 4 eller 5...).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.×