Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Herpesvaksine eller ikke?

Recommended Posts

Dere som driver oppdrett, vaksinerer dere tispene mot herpes? Hvorfor/hvorfor ikke?

Er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre, har en tispe som ble paret i går og  som skal pares igjen i morgen.

 

Takknemlig for alle svar! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har planer om herpesvaksine på Gaffa nå når det blir kull, men erfaringsmessig kan det være vanskelig å få tak i. Gaffas oppdretter har hatt 4 kull hvorav det i de fleste tilfellene, inkludert Gaffas valper for to år siden, var omtrent umulig å få tak i herpesvaksine. Kull nummer 2 fikk hun ikke tak i og der ble de fleste valpene enten dødfødt eller døde i løpet av den første tiden... Har hatt flere kull hjemme fra før herpesvaksinens tid og vet det ofte går helt fint uten, men kjennes tryggere med. Om jeg får tak i... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg valge herpesvaksinere min tispe, ettersom tidligere eier hadde mistenkt herpesutbrudd på en av de andre tispene i flokken. Nevnte tispe var halvsøster og oppvokst sammen med min, så tok ingen sjanser :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg gir alltid mine tisper herpesvaksine, men så har jeg også importert mine avlstisper og bruker gjerne hanner i utlandet, og er generelt aktiv i hundemiljøet med tanke på smitte.

Jeg ringer gjerne klinikken min i god tid i forveien og spør om de har herpesvaksine inne (og evt om de da kan holde av) eller om de kan bestille opp. Noen ganger er det helt tomt overalt og da er det rett og slett slik at jeg tar en ringerunde i 2 timers omkrets for jeg tør oppriktig ikke å ikke vaksinere - jeg har ingen valper å miste ❤️

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • @Turb har kelpier 😊 
  • Takk for tagginger! Har lest en del i trådene her (både nye og gamle), men ser mange anbefaler å treffe dem litt utenfor arbeidssituasjon. Kelpien er i øverste enden av skalaen for hvor mye intensitet/arbeidslyst jeg tror passer inn hos oss, men interessant å treffe og se om det er verdt å bruke mer tid på å vurdere rasen eller om det blir mye hund for oss. 
  • @Mariehar Skessa. Lisa (@janson) er ikke her inne lengre, men på forumet på modhund.no, hun er på sin 4. nå. @Whoopsis har kelpie, usikker på hvor i verden hun er for tida. @Wrigglebuttshar en (utenfor Oslo, men ikke så altfor langt). Ellers er det mange tråder på forumet her, men regner med du har funnet dem.  
  • Noen i Oslo-området med kelpie som kunne tenkes å treffes så jeg kan hilse på hund og snakke litt om rasen? 
   En av flere raser jeg er interessert i, men som jeg dessverre ikke kjenner så mye til annet enn på papiret og observert under trening/konkurranse. Ser for meg at de er av den sorten det er kjekt å hilse på for å føle litt på væremåte og intensitet. 
  • Cyster, kanskje?  Har selv hatt cyster på eggstokkene, og det er fryktelig vondt om en sprekker. Sånne ting kan også medføre ubehag ellers også.  Vil ikke veterinæren utrede, og du ønsker svar, så bytt veterinær. Det kan være noe helt annet, men UL er raskt, enkelt og rimelig. Ser ingen grunn til å ikke sjekke 😊
 • Nylig opprettede emner

×