Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Kelabur stor hund

Recommended Posts

Passer større hunder, bittelitt knapt for Damir (60kg). Pga bilens bagasjerom har den ganske forskjellige mål da den skrår både foran og bak, men de største målene er 95 brei, 107 lang og 70 høy. Er spesiallaget til BMW f11. Har sølekant for mindre skitt i bilen, bråker ikke og er lite brukt. Tenkte ca 1500. Det står i vestfold, kan leveres langs E18 fra Horten til Porsgrunn i ukedager. 

Screenshot_20180923_120045.thumb.jpg.46d36759ee3a8c2953230e9fd012e181.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Har du prøvd å høre med seleverkstedet? Mulig de kan sy en på mål som passer. 
  • Spisshunder er ikke så sære så mye som selvstendige. De er avlet for å være selvstendige og jobbe på egenhånd med ulike oppgaver (ofte vakt, derav lyden særlig på de små). De er lite opptatt av hva fører/eier gjør eller vil de skal gjøre, og kan være vanskelige å trene og belønne med godbiter, for eksempel. Shiba er en urhund, og de fleste urhunder er kanskje enda mindre opptatt av eier enn andre. I motsetning har du retrievere, gjeterhunder og spanieler som er avlet for å jobbe sammen med fører. Det er ekstremt stor forskjell på å trene en av disse kontra en av de selvstendige rasene (jeg har en av hver). Noen av de gjør nesten automatisk ting som å holde seg i nærheten og komme på innkalling (men ikke nødvendigvis altså, det krever vanligvis en del arbeid det også). Ulike raser har ulike trekk og egenskaper, og i tillegg til det som passer hundeholdet dere vil ha så er det greit å finne en type man trives med. Jeg orker ikke hunder som dilter i hælene på meg hele tida (ganske typisk spanieler), men vil også gjerne ha en hund som er litt interessert i meg uten at jeg må jobbe meg i hjel for oppmerksomhet. Satt på spissen. Jeg anbefaler dere å ta en tur på noen av de store stevnene og utstillingene (når det blir tilgjengelig igjen), og se og hilse på ulike hundetyper og se hva dere liker. Forresten, kanskje bearded collie kunne være noe? @SusanneL?
  • Den første lundehunden min (hannhund) passer perfekt inn i kravene deres. Han elska vinteren og kulde, hadde relativt lite lyd, var en ypperlig familiehund og bestevenn for alle barna i slekta, var en super turhund og var egentlig med på alt fra fjellturer til byturer eller bare en slapp dag eller tre på sofaen. 
   Den bør ha eget liggeunderlag + sovepose hvis man skal sove ute på vinter da, spesielt siden de er små (han var 8 kg og 38 cm høy) og dermed kjøles ned kjapt om de blir liggende på kaldt underlag  

   Lundehundtispa jeg hadde derimot. Hun frøys fra august til mai (hun var vel ikke helt rasetypisk der, hun var liten for rasen også. Normalt er tispene rundt 6 kg, men hun lå på rundt 4-5 kg), lå under dyna mi hele året og var påkledd fra høst til tidlig vår om vi var i ro utendørs. Men igjen, om en frossenpinn hadde fått ligge inni soveposen inntil magen, så er det greit. De elsker nærhet sånn sett. Hun var også eksepsjonelt høylydt og bjeffa på hver minste lyd.

   Men det er en ypperlig, liten, hendig, allsidig, snill og enkel hund som er med på alt du måtte ønske. Og de elsker barn, lundehund og barn passer perfekt! Og de er vanvittige fjellhunder, kommer seg fram hvor enn, det er jo klatring de er bygget for.

   De har noe problematikk da, ser du allerede vet om tarmsykdommen (intestinal lymfangiektasi). Sett dere grundig inn i den om dere går for lundehund. Det er en hel del man må tenke på, spesielt rundt kosthold. Lundehunder må ha fettfattig kost!  
   Noen sliter også med pelstap (mister store flekker med hår over hele kroppen), så det kan jo være problematisk vinterstid. Jeg personlig har aldri opplevd hverken IL eller pelstap, men hannen min slet med magen hele livet.

   Separasjonsangst må du være obs på, det er en del lundehunder med det. En del sliter også med å bli husren, men jeg ser for meg det vil være noe lettere for dere når dere har tilgang på hage. Jeg personlig har hatt to lundehunder der hannen markerte inne hele livet og tispa ble aldri husren.
   Og noen sliter med nervøsitet, både mot folk, men også lydredsler. Ingen av mine rene lunehunder har hatt dette problemet!

   Du kan jo også vurdere å ta en titt på lundehundprosjektet, der det nå blandes inn andre raser for å øke den genetiske variasjonen. Jeg har to fra prosjektet selv. en som er førstegenerasjons buhund/lundehund og så har jeg sønnen hans. Begge er 10,5 kg, 40 cm. 
   De krever noe mer enn en lundehund, men ikke uoverkommelig mye. Og de tåler rolige dager!


   Bare vær obs på at det er usannsynlig å få en lundehund som ikke har noe lyd  De er spisshunder og varslere og bruker stemmen for det det er verdt. Noen mer enn andre, men tause er de ikke.

   Edit: En lundehund hadde passet veldig godt inn i livet deres da, bare så det er sagt! De er familiehunder som trives best med folk og å få være med på det som skjer  
  • ja, har lest om lundehund og tarmproblematikken, 1 av 10 hunder rammes, i den artikkelen jeg leste.   Satt akkurat å leste om springer spaniel, ser veldig fine ut, ja, litt mye pels er det jo. Pelsstell er helt greitt det 🙂  På hvilken måte er spisshunder (og shiba) sære?    tusen takk for at du tar deg tid til å svare altså 🙂
  • Tervueren varierer ganske mye i størrelsen. Shiba kan være et fint alternativ med tanke på tur, sove ute osv. De går i den gruppen jeg nevnte med spisshunder, og er kanskje sære selv til spisshund å være, og ikke lette å få god innkalling på. Men de er også forholdsvis enkle hunder å ha, hvis man ikke forventer lassie. Enkelte har vel sagt at det er litt som å ha katt i hundeform. @Sanne her inne har greie på lundehund, den har noe helseproblemer men jeg kan fint tenke meg at det kunne være et godt alternativ. Om dere orker litt pelsstell så kan jo kanskje springer spaniel også være noe, men de må kles på om vinteren, både for å tåle kulden og for å ikke få snøklumper i pelsen. Til gjengjeld er de arbeidsglade og førerorienterte, holder seg gjerne i nærheten.
 • Nylig opprettede emner

×