Gå til innhold
Hundesonen.no

Valp til sommeren - praktiske spørsmål

Recommended Posts

Hei :ahappy:

I sommer blir det valp på meg også, en bichon havanais. Det er ganske mange år siden forrige valpetid. Jeg hadde ei nydelig havanais tispe som dessverre måtte avlives juni i fjord :icon_cry:
Et liv uten hund er ikke noe liv, så jeg gleder meg veldig! Har funnet en god oppdretter med friske foreldre, reg. i NKK og helseattester på plass. 

Planen er: 
3 uker ferie når valpen kommer, før jeg må tilbake på jobb. Søsteren min passer valpen under sin sommerferie på 3 uker, så søster nr2 med ferie på 3 uker også til slutt min mor :-) 
Jeg er så heldig at begge søstrene mine er studenter med mye selvstudie som kan være hjemme hos meg mens jeg må på jobb. Jobben min er lagt opp slik at jeg jobber 100% men kan jobbe hjemmefra. Høres dette ok ut? Hele familien min er godt vant med hund, så det blir nok av kjærlighet og leking, samt dotrening. :heart:

Så kommer spørsmålet mitt. Hvordan få en hund som ikke er fullstendig avhengig av at noen er hjemme til en hver tid? Hun vil aldri måtte være alene en hel arbeidsdag da samboeren min for det meste jobber natt og er hjemme på dagtid. Det er en annen liten hund som bor hos oss fra før (ikke min, men samboer sin.) MEN det at hun kan klare å være alene 2-3 timer er noe jeg ønsker om man vil ut å spise en kveld, dra på kino, til legen osv. 
Hvordan gjør dere dette dere som er hjemme med hunden hele dagen? Går det bra om dere drar på butikken? Eller et sted hunden ikke kan være med, som f.eks til legen? Og er det bedre for hunden å være alene når den har selskap av en til? 

Er så klar at jeg allerede har begynt å handle inn småting som seng, tannbørste, børster, valpesele, leker osv. Tenker valpen kan arve en del når den blir større, men er jo gøy med litt nytt også! :D

 


 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tenker at dette kommer litt av seg selv? Vår valp var aldri alene siden jeg og samboer jobbet motsatt av hverandre, men vi trente da uansett :) gå ut med søpla, hente posten og sånne enkle ting i starten. Etter hvert dro jeg bare for å handle og gjøre sånne småærend som tok kanskje 20-30 min, og satset på at det gikk greit. Og det gjorde det jo. Hun fikk forøvrig fryst kong med leverpostei hver gang vi gikk. Nå er vel havanais en rase som er utsatt for separasjonsangst, så jeg syns det høres fornuftig at at valpen kommer til å være så lite alene. det er bedre å ta det i hundens tempo, enn å bare ha 3 ukers ferie så får den klare seg selv. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg er hjemmeværende, sånn at hos meg vil en hund aldri være noe særlig mye alene. Det er likevel noe jeg velger å legge like stor vekt på som om jeg skulle ha jobbet. Både fordi jeg gjerne vil ha muligheten til å dra bort uten hunden, og at jeg tenker at det må være fryktelig slitsomt for en hund å ha seperasjonsangst/være redd for å være alene. 
Så mitt råd er og trene på å være hjemme alene når valpen er trygg i sitt nye hjem. Begynn forsiktig og øk tiden etterhvert som dere ser at valpen takler det. Høres veldig bra ut den planen om at noen skal passe den og at dere kan ta hjemme-alene-treningen i valpen sitt tempo :) 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg studerer, og hadde et semester fri da jeg fikk valp. Hun ble allikevel alenetrent, så selv om hun er lite alene er det ikke noe problem med 6-7 timer ved behov (noe som heldigvis ikke skjer så ofte).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Så fint å høre :) 

Da skal jeg være flink med hjemme alene treningen til tross for at den kanskje ikke blir så mye alene. Er helt enig i at det må være forferdelig for en hund å ha seperasjonsangst! Uff. Så det må unngåes så langt det lar seg gjøre. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive×