Gå til innhold
Hundesonen.no

Mynde med kløv

Recommended Posts

Er det noen her som har erfaring med eller som har forsøkt å kløve med mynde? 

Itilfelle hva slags mynde, hvor mye vekt og hvor lenge? 

Var hunden komfortabel med å bære (forutsetter selvsagt at hunden er blitt gradvis trent opp) ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har 2 whippeter jeg kløver med. Tror de bærer typ 3-4kg på alt fra 2 dager til 1mnd. Hvis vi har korte etapper, så kan de fint bære 5kg

De elsker det når jeg finner frem kløvene deres, så de er nok komfortable med det vi bruker Togo kløven til dem


Sent from my iPhone using Tapatalk

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
20 minutter siden, Carro92 skrev:

Jeg har 2 whippeter jeg kløver med. Tror de bærer typ 3-4kg på alt fra 2 dager til 1mnd. Hvis vi har korte etapper, så kan de fint bære 5kg emoji4.png

De elsker det når jeg finner frem kløvene deres, så de er nok komfortable med det emoji4.png vi bruker Togo kløven til dem


Sent from my iPhone using Tapatalk

Takk for svar, gøy å høre at de liker det! 

Whippet er jo ikke så veldig ulik str til den jeg vurderer å forsøke å ha med på kløvtur, det er en silken windhound.

Jeg er også veldig godt fornøyd med Togo kløven til mine egne hunder 🙂

 • Like 1

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Akkurat nå, Lene_S skrev:

Hvis min chihuahua kan bære kløv, så kan vel en mynde også :P

Alle hunder kan gå med en kløv, men langt fra alle liker det over tid og når det blir tungt. Og skal man ha med en hund på lengre fjellturer og er avhengig av at hunden kan bære litt, så er det viktig (ihvertfall for meg) at hunden trives med kløv på ryggen og har litt arbeidslyst og utholdenhet. Det er ikke gøy å gå på fjellet med en hund som helst ikke vil ha på kløven, henger bak og legger seg ved første anledning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Jeg har kløv til min whippet. Han har ingen problemer med å gå med kløven, bryr seg like lite om den som om han går med sele.

Jeg bruker bare kløven som supplement til mosjon, så har aldri hatt den veldig tung. Men det hadde ikke vært et problem å trene han opp til å gå med tyngre kløv til lengre turer.

Fordi jeg bare bare bruker kløven som supplement så har jeg valgt ruffwear sin kløv. Skulle jeg hatt kløv til lengre turer så hadde jeg kjøpt en fra seleverkstedet.

20170328_132822.thumb.jpg.ea2fe2bc1de300a60dc952d898077a74.jpg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg har også kløven til Ruffwear, den sitter godt på myndekroppen. Som nevnt er ikke bagen så stor da, og den kan ikke løsnes fra selen (tror den jeg har heter Approach Pack). Hun syns den er grei å ha på, men har ikke kommet så mye opp i vekt som de over her da :P . Har vel hatt 1,5 kg totalt inkludert vekten til kløven på min, hun er 11kg. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Forumet fortsetter under annonsen

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive • Nye innlegg

  • åååå. Frost x Akira sønn ♡
  • uke 29: 16/7 -  @Kristin_nord 17/7 18/7 19/7 20/7 21/7 22/7 uke 30: 23/7 24/7 25/7 26/7 27/7 28/7 29/7
  • @Malamuten og @Nimbus: Hei og takk for svar! Før jeg går i fra han får han alltid en god runde med tur samt hjernetrim i variert lengde og form. Fryst kong pleier å være en hit, men denne karen vil ikke en gang spise mat (det beste han vet: v&h) så prøvde med noe som varer kortere men som han blir lettere «opptatt» av. Nå har jeg fryst en kong til imorgen å satser på den ikke blir urørt:-)  Nei sånn sett ikke noe stort problem. Naboene er varslet om litt uling og imorgen jobber jeg 7-3 mens alle andre også er på jobb så det er jo praktisk. Ble egentlig mest bekymret fordi dette skjer ikke når jeg er hjemme (selv om han piper og stirrer mye ut vinduet) - tenkte derfor om det hadde noe med å være alene hjemme. Men siden han sover størsteparten av tiden og uler noen ganger i løpet av alene økten, så regner jeg med at det er relatert til løpetid - eller? Vil bare ikke føle at jeg er alene om den tanken dersom det finnes andre årsaker. Han er 2 år i August, så han er en versting på alle områder for tiden! 
  • Enig med @Malamuten - det høres løpetidsrelatert ut, og kanskje heller ikke som et altfor stort problem? Bittelitt uling, men først og fremst soving - da tenker jeg at han protesterer mer enn han stresser, ihvertfall. Tipper det går over av seg selv. Men, som Malamuten skriver kan du du teste ut å trimme før du drar, hvis du vil, du kan eventuelt også gi noe snacks som tar lengre tid å spise enn en dentastix (fryst kong, f.eks., gjemme noen godbiter og/eller strø frokosten rundt omkring - hvis du gir tørrfôr!). Hvis ikke ferien er over i morgen tidlig kan du prøve med noen halvdagsøkter før ferien er omme òg? Så slipper du å gå rett fra et par timer til 8-9, da får han en litt mykere overgang.
  • Vil tippe løpetid, evt hormoner som klusser litt om det er en ung voksen? Uansett høres det jo ikke problematisk ut så ikke noe å tenke på antagelig? Om noe så hadde jeg bare forsøkt med en god trimøkt før jeg forlot hunden(i håp om at den da sover istedet for å tenke så mye på andre ting) i feks en uke, bare for å forsøke å brytevanen/forhindre at det blir en uvane også fortsatt som før etterpå. 
 • Nylig opprettede emner

×