Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

NKK Rogaland

Recommended Posts

Noen flere som har resultater?

Freja fikk Exl, Ck 2 BTK og res. Cacib med en streng dommer som kun ga ut 2 Ck i rasen  :ahappy: dette ble muligens Frejas siste utstilling på en god stund, så skal søster Bianca ta over om noen måneder

 

21273445_2065097953515945_9131732475524345327_o.jpg

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi fikk flat rød, men kjempe fin kritikk ^^
"fem, en aning lang i kroppen, ok maske, korr ansatt ører, velformet øyner, nok edelhet i hodet, aning fremskutt i front, max vinklet bak, korr overlinje og kryss, prima benstamme, bev rasetypisk fra siden - en aning ustabilt i front, utm temp, kunne hatt litt varmere farge!

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fineste Fjellbrisen min fikk ENDELIG stor-CERTet på NKK Rogaland så jeg er veldig fornøyd :D 

(Bildet er fra idag)
21430260_10154874485357108_1863213321953

Snøfrost Kjølige Fjellbris
Excellent. 2 beste tispe med CERT og res-CACIB :)
Hun har nå alle certene for N UCH, men må ha en trekkhundprøve da den ble innført som krav til N UCH fra 1. januar 2017. 
I mitt hode har hun vært en champion siden hun ble født, denne hunden er litt ekstra spesiell for meg, selv om man ikke skal ha favoritter :icon_redface:


Snøfrost Ymer den digre Orca fikk Excellent, noe jeg også er fornøyd med. Han faller slettes ikke i smak hos alle dommere, og excellent er bra :)

21557489_10154874490267108_6024295955708
 

Snøfrost Ville Aniakchak, som eies av en annen enn meg fikk også Excellent og en fin kritikk. Dessverre tullet hun en del i ringen som dommer fikk nok ikke sett alle kvalitetene hennes. Om det hadde gitt CK eller ikke er uvisst. 

(bildet er frekkt lånt fra eiers fb)
21371279_10211620725646421_9998782637902

 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Storm ble stilt under tvil i dag - han ser ut som et takras for tiden med pels som er i verste røytefasen.  Det finnes ikke underull på gutten.  Så jeg tenkte at det her har jeg virkelig ikke lyst til å vise fram :icon_redface:

Men jeg skulle nå likevel til Orre for svigerdatteren min har en staffefrøken som skulle stilles og da ble jo Storm med på lasset. Fortsatt under tvil på om jeg ville gå inn i ringen med ham; særlig når jeg hørte noen på utsiden av ringen si noe om at dommeren pirket på pelsen til noen av hundene.  Alene stabijhoun var han også.

Men så tenkte jeg at skitt au; hunden er jo mer enn bare pels og en god dommer vil kunne bedømme bikkja sjølv om pelsen (den manglende) nok ville ødelegge og trekke noe ned på helhetsinntrykket.  
Storm mangler det siste CACIB-et for å utløse CIE, men når jeg så hvordan pelsen begynte å falle av i mengder de siste ukene så slo jeg det håpet fra meg :ahappy:
20914479_10155407176871970_6973628853559246281_n.jpg.174d34b053d445b051de45e1647efb1d.jpg

Inn i ringen med oss og jeg hørte masse fine ord som utmerket type, velkroppet, velvinklet og meget bra hode og til slutt noen veldig diplomatiske ord som "for dagen ikke beste pelskondisjon; noe tørr pels"  (ja tar du på bikkja så faller han fra hverandre tenkte jeg).  

Og tror du ikke at dommeren gav ham full pakke da??  CK, CACIB og BIR :blink::blink:  Jeg trodde jeg skulle svime av; dette var totalt uventa.

Dermed ble dagen en smule lenger enn jeg hadde sett for meg; gruppefinalen ville jeg jo ha med meg selv om stabijen sjelden hevder seg der.  Satt og leste gjennom resultatlistene på mobilen og så at det kun var 6 av 12 raser i gruppe 7 som hadde blitt BIR og skulle i gruppa.  Så da ville det jo faktisk være en teoretisk mulighet for plassering.

Og jaggu deg så ble han plassert som BIG 4:bananas:

Jeg må fortsatt klype meg i armen av dagens resultater; jeg er såååå glad for at jeg valgte å stille nakenhunden min likevel!!

IMG_1897.JPG.2ea6b7b06d828169c1ac9e070dc7f414.JPG

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flat rød med fin kritikk hos oss på seeko.

Han tulla i ringen så fikk ikke vist ham ordentlig frem. 

Bir ble tispe over 5 uker drektig til alles overraskelse. Vi fant også ut at hun ikke hadde låv å stilles da hun var for langt på vei så klage er sendt inn.

Screenshot_20170910-183814.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Først vil jeg bare si at Yoloomg’s innspill er bra! 🙂 Kommer med noen tilleggskommentarer. 
     At hunden går bort til besøkende først (litt usikker på om det er det du mener?) er ikke uvanlig . Hvis hunden alltid ‘velger’ å gå til andre enn dere, kan det bety at han er usikker på dere. 
     At hunden knurrer er bra. Det er mye verre med hunder som hopper over advarsels/ si ifra biten og går direkte over på angrep. Straffer man hunden for knurring, legger man opp til at den før eller siden gir opp å prøve å si i fra at dette liker jeg ikke/ vil ikke/ gå bort og biter for å bli forstått. Kort sagt man bør IKKE straffe en hund for at den knurrer!  Blir man selv / andre senere bitt, har man kun seg selv å takke.  Mine knurrer stadig hvis jeg flytter dem fra en stol der de ligger. Helt normalt,  jeg ville heller ikke like å bli tvangsflyttet på. Jeg løfter/ flytter hunden rolig bort og reagerer ikke på noen måte på at den knurrer.  Husk at hunder leser både kroppsspråk og sinnstemninger veldig bra, ergo bør du faktisk ikke være sint /irritert når hunden knurrer ved flytting fra stol f.eks. Legg vekk tanken på at hunden er ‘bortskjemt’ , trassig eller aggressiv, den prøver bare å gi utrykk for misnøye på den måten den kan. 
     Barn skal ALDRI få lov å løpe etter hunder( særdeles ikke små hunder) , eller ‘fikle’ ( litt usikker på hva du legger i begrepet?) Det er veldig viktig at man lærer barna at hunden skal respekteres. Trekker hunden seg unna , ligger i ro en plass eller knurrer, så SKAL hunden få være i fred. Små hunder er oftere usikre på barn enn større, rett og slett fordi de enten har dårlige erfaringer med barn eller blir usikre på barns uforutsigbare oppførsel. Når det er sagt, det kan fungere utmerket med små hunder og barn men det betinger at foreldrene er sitt ansvar bevisst og sørger for at hunden blir respektert.   Kjefting, straff og burbruk gir ikke noe godt grunnlag for et godt forhold.. I mange tilfeller forstår rett og slett ikke hunden hvorfor det kjeftes/straffes og hunder forstår slett ikke bur som oppdragelsesmetode. Det eneste du oppnår er at hunden blir usikker på deg og det er selvsagt ikke noe grunnlag for tillit fra hundens side. 
     At hunden er uinteressert i deg når det skjer noe interessant er helt normalt. Tenk deg at du er i byen med en venninne. Hun snakker om  hva hun har gjordt i dag. Du følger med helt til det skjer ett eller annet uvanlig ikke langt unna dere. Overser du det og følger med på hva hun snakker om? 
     Alle levende vesener er egoistiske i den forstand at de selvsagt er mest opptatt av hva som gavner dem selv. ( unntak finnes i bl.a noen insektsamfunn) Noe annet ville ikke være logisk.. 🙂 Hunden har ingen grunn til å være ‘takknemmelig’ ovenfor dere. Regner med at han ikke kom til dere av egen fri vilje? 
     Hunder kan ikke ‘ha det for godt’ dette er et utdatert syn som dessverre henger igjen hos mange. Man får ikke en  bra hund av å oppdra den strengt og med mye nei og fy.. 
  • Må han være der? Om dere ikke har mulighet til å hente ham hjem før, be de sørge for at barnet lar hunden være i fred! Jo mer han blir utsatt for ubehagelige erfaringer med barn, jo mer øker risikoen for at han forsvarer seg og før eller senere biter. Og da er det ikke barnet som får skylda... Hvordan de behandler ham er ikke så veldig viktig, så lenge han har det bra der. Hunder skjønner forskjell på regler ulike steder. Hos oss har hundene for eksempel lov å være i sofaen, men ikke hos mine foreldre. Men det ER viktig at de også forstår hvilke grenser han har og at han må få føle seg trygg. Litt avhengig av barnets alder kan rom deles av med kompostgrinder mellom hund og barn, eller at barnet rett og slett får beskjed om at hunden er off limits. Når han og dere har blitt tryggere på hverandre kan dere jobbe med tilvenning til barn, men jeg ville jobbet med utryggheten hans og tilliten mellom dere først og fremst. I det store og hele bør dere unngå de situasjonene der han knurrer. Han bør ikke koses/hilses på når han holdes fast, hilsing skjer på gulvet (evt. sofa/benk om han har lov til det). Unngå å ta ham fysisk bort fra steder han ikke skal være, lær inn en ned-kommando eller god innkalling, og bruk det. I de situasjonene du ikke forventer at han skal knurre men han gjør det, så må du prøve å se hva han opplever som ubehagelig. Etterhvert vil du lære deg å unngå situasjonene før det går så langt at han knurrer - da har han sannsynligvis vært ukomfortabel en stund allerede. Det at han blander kommandoer kan ha flere årsaker. For det første er ordene sitt, ligg og rygg ganske like. Prøv å lære inn øvelsene på nytt, med kommandoene sitt, dekk og bakover? Legg gjerne på håndtegn også, så han skjønner konteksten litt bedre, ihvertfall en stund.
  • @Moderator; er det mulig å flytte de innleggene som handler om kryssningsprosjektet over i en egen tråd? :)
  • Skjønner! Nå er han hos svigers, og de har et barn. Der er han til søndag. Får ikke kontrollert så mye om hva som skjer der (selv om vi har sagt fra før om hvordan vi vil ha det). De tenderer nok å se på ham som et menneskebarn og behandler han deretter. Tror dere ikke det vil gå greit? Når det gjelder knurring, hvordan kan jeg reparere dette? Tips til metoder? Min hund blander ofte begrepene sitt, ligg og rygg, skjønner ikke hvordan det er mulig  
  • Jeg vil anbefale et kurs i hundespråk, rett og slett. Når dere greier å lese hunden og se når han er utrygg kan dere gjøre noe med det, og slik vokser tilliten. Det er deres jobb å gjøre at han føler seg trygg og glad. Hvis det har vært mye kjefting, masing og timeout så kan det påvirke forholdet. Et tillitsforhold mellom dere må bygges opp gjennom samarbeid, og at dere tilrettelegger for at han skal føle seg trygg. Det betyr ikke å bære ham til enhver tid, men å gi ham plass, og avstand til barn og andre ting han er ukomfortabel med. Og så vil jeg på det sterkeste anbefale dere å lese boken "Hverdagslydighet fra valp til voksen" av Arne Aarrestad - eller enda bedre om dere bor i Rogaland, gå et kurs med Siddis hundeskole.
 • Nylig opprettede emner

×