Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

NKK Rogaland

Recommended Posts

Noen flere som har resultater?

Freja fikk Exl, Ck 2 BTK og res. Cacib med en streng dommer som kun ga ut 2 Ck i rasen  :ahappy: dette ble muligens Frejas siste utstilling på en god stund, så skal søster Bianca ta over om noen måneder

 

21273445_2065097953515945_9131732475524345327_o.jpg

 • Like 7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi fikk flat rød, men kjempe fin kritikk ^^
"fem, en aning lang i kroppen, ok maske, korr ansatt ører, velformet øyner, nok edelhet i hodet, aning fremskutt i front, max vinklet bak, korr overlinje og kryss, prima benstamme, bev rasetypisk fra siden - en aning ustabilt i front, utm temp, kunne hatt litt varmere farge!

 • Like 6

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fineste Fjellbrisen min fikk ENDELIG stor-CERTet på NKK Rogaland så jeg er veldig fornøyd :D 

(Bildet er fra idag)
21430260_10154874485357108_1863213321953

Snøfrost Kjølige Fjellbris
Excellent. 2 beste tispe med CERT og res-CACIB :)
Hun har nå alle certene for N UCH, men må ha en trekkhundprøve da den ble innført som krav til N UCH fra 1. januar 2017. 
I mitt hode har hun vært en champion siden hun ble født, denne hunden er litt ekstra spesiell for meg, selv om man ikke skal ha favoritter :icon_redface:


Snøfrost Ymer den digre Orca fikk Excellent, noe jeg også er fornøyd med. Han faller slettes ikke i smak hos alle dommere, og excellent er bra :)

21557489_10154874490267108_6024295955708
 

Snøfrost Ville Aniakchak, som eies av en annen enn meg fikk også Excellent og en fin kritikk. Dessverre tullet hun en del i ringen som dommer fikk nok ikke sett alle kvalitetene hennes. Om det hadde gitt CK eller ikke er uvisst. 

(bildet er frekkt lånt fra eiers fb)
21371279_10211620725646421_9998782637902

 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites

Storm ble stilt under tvil i dag - han ser ut som et takras for tiden med pels som er i verste røytefasen.  Det finnes ikke underull på gutten.  Så jeg tenkte at det her har jeg virkelig ikke lyst til å vise fram :icon_redface:

Men jeg skulle nå likevel til Orre for svigerdatteren min har en staffefrøken som skulle stilles og da ble jo Storm med på lasset. Fortsatt under tvil på om jeg ville gå inn i ringen med ham; særlig når jeg hørte noen på utsiden av ringen si noe om at dommeren pirket på pelsen til noen av hundene.  Alene stabijhoun var han også.

Men så tenkte jeg at skitt au; hunden er jo mer enn bare pels og en god dommer vil kunne bedømme bikkja sjølv om pelsen (den manglende) nok ville ødelegge og trekke noe ned på helhetsinntrykket.  
Storm mangler det siste CACIB-et for å utløse CIE, men når jeg så hvordan pelsen begynte å falle av i mengder de siste ukene så slo jeg det håpet fra meg :ahappy:
20914479_10155407176871970_6973628853559246281_n.jpg.174d34b053d445b051de45e1647efb1d.jpg

Inn i ringen med oss og jeg hørte masse fine ord som utmerket type, velkroppet, velvinklet og meget bra hode og til slutt noen veldig diplomatiske ord som "for dagen ikke beste pelskondisjon; noe tørr pels"  (ja tar du på bikkja så faller han fra hverandre tenkte jeg).  

Og tror du ikke at dommeren gav ham full pakke da??  CK, CACIB og BIR :blink::blink:  Jeg trodde jeg skulle svime av; dette var totalt uventa.

Dermed ble dagen en smule lenger enn jeg hadde sett for meg; gruppefinalen ville jeg jo ha med meg selv om stabijen sjelden hevder seg der.  Satt og leste gjennom resultatlistene på mobilen og så at det kun var 6 av 12 raser i gruppe 7 som hadde blitt BIR og skulle i gruppa.  Så da ville det jo faktisk være en teoretisk mulighet for plassering.

Og jaggu deg så ble han plassert som BIG 4:bananas:

Jeg må fortsatt klype meg i armen av dagens resultater; jeg er såååå glad for at jeg valgte å stille nakenhunden min likevel!!

IMG_1897.JPG.2ea6b7b06d828169c1ac9e070dc7f414.JPG

 • Like 10

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flat rød med fin kritikk hos oss på seeko.

Han tulla i ringen så fikk ikke vist ham ordentlig frem. 

Bir ble tispe over 5 uker drektig til alles overraskelse. Vi fant også ut at hun ikke hadde låv å stilles da hun var for langt på vei så klage er sendt inn.

Screenshot_20170910-183814.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Hei. 
   Jeg har en snart 2 år gammel dverg dachs, som til vanlig er en rolig og kosete hund. Men vi opplever noen ganger på tur at han jager og blir stresset når det kommer joggere og syklister forbi. Det har i de fleste situasjoner latt seg kontrollere, da han er liten og lett å holde igjen. Jeg ser og at han har bedret seg noe med trening på dette og jeg får kontakt med han når jeg er oppmerksom på eventuelle «hindringer.» Men , vi har dessverre opplevd at han har klart å løpe etter en jogger en gang, og da bet han denne stakkars joggeren. Dette var en god stund siden, og vi tenkte at dette var valpefakter som vi kunne trene bort. (Det var en vekker og vi tok ikke lett på det). I det siste går det stort sett greit på tur i band, og han tar som regel kontakt med meg når vi møter andre på tur, men noen ganger vil han bort og hilse. Her en dag var vi ute ved et friluftsområde og han gikk i langline. Det var bare oss der, og vi var nesten klar til å gå, da det kom en dame forbi. Da var hunden i litt voldsom lek sammen med eldste barnet vårt. Hun gikk forbi og nedenfor stien for å hente noe. Jeg klarte å tråkke på båndet og holde han igjen, slik at han ikke løp ned til henne. Når hun gikk opp igjen, gikk hun litt nærmere enn jeg forventet, og hunden rykket til. Han tok henne igjen og bet henne i ankelen. Vet ikke om det var så hardt, og i følge henne selv gikk det bra, men hun påpekte at han bet. Men dette satt det jo en støkk i oss og vi blir bekymret. Er det noen som har lignende problem? Er dette noe som går an å trene bort, eller må hunden avlives? Han er stort sett rolig i andre settinger, som hos veterinær og lignende. 
  • Vet at det er noen som trener agility med sine italienere, du kan jo sjekke ut f.eks kennelcurvy på Instagram. Litt usikker på hvor typisk for rasen min er,  vi har bare gått ett helgekurs   Min er generelt lett å motivere med godbiter, men har litt kort tålmodighet så hun kan bli frustrert hvis hun ikke skjønner greia med én gang og begynner å klage eller finner på andre ting å tilby istedet. For eksempel syntes hun tunnellen var ok i begynnelsen men da vanskelighetsgraden økte og den ble veldig lang og med vinkel så hun ikke kunne se hvor den endte så tilbød hun istedet å stille seg oppå den  Andre hindre som møne, osv. var kult, egentlig alt hun kunne komme seg oppå. Ellers er det en utfordring at hun er en frysepinn som ikke liker å løpe når hun er kald. Hun lå i bur med dundyne og saueskinn i pausene, men måtte ha godt med klær på også i øktene (kurset var tidlig på våren så var nokså kaldt i treningshallen). Tror nok vi hadde hatt enda mer utbytte om kurset gikk på sommerhalvåret samt om det var en kveld i uken istedetfor to hele dager i løpet av en helg for hun virket sliten og lei på søndagen 😛  Så er det nok litt individuelt hvor lettmotiverte de er, om de gidder å terpe på ting, om de vil trene når det er kaldt og/eller surt vær, osv. Men de er jo veldig raske og spretne når de vil da   Også litt usikkert hvilken størrelsesklasse de havner i kanskje, FCI standard er 32-38cm for begge kjønn men mange italienere er høyere.
  • Hmm... Da er det mulig jeg misforstår deg. Jeg forsto det slik at når hunden setter seg ned, så drar du fram godbit for å lokke ham? Han setter seg ned fordi han vet at da går hånden din i lommen (eller noe slikt) etter godbit slik at du kan lokke ham - var min forståelse. Hvis det er det som skjer, så belønner du faktisk uønsket adferd. Tror ikke det er noen god idé å slepe hunden etter seg - da blir det mange negative assosiasjoner til det å gå i bånd. Og kanskje til deg. Skal du gå i fra ham så må det være uten bånd eller i langline. Med det håpet at han egentlig vil være med deg og at han da kommer løpende etter...  Skjønner heller ikke hvorfor du ikke gir ham godbit for å gå?? Det bør du absolutt gjøre.
  • Han får sjelden godbit for å gå. Gitt ham 2 ganger av 20 episoder. Vet at jeg ikke skal belønne uønsket adferd. Det er bare at han stritter imot. Man kan se trekksporene etter ham og har faktisk trukket ham over 10m. Det virket virkelig ikke riktig. Og det hadde ikke noe ønsket effekt. De få gangene med suksess er bæring som fungerer alle ganger. Begynne å løpe uten å nappe ham med ca 50% suksessrate. Hive pinne eller lokke med det kanskje 25%. Så prøver litt forskjellige, men det skal jo ikke være sånn. Vil helst finne en måte som får ham til å stoppe med dette. Eller kan det bare være en fase som man må gå igjennom? Ungdoms trass eller noe lignende?
  • Når han går fem meter og setter seg igjen, så har han nok skjønt tegninga at han da får godbit igjen. Du belønner altså at han setter seg ned. Så du må gjøre det på en annen måte. Ikke lokke («setter jeg meg så drar han fram godbiten!»), men belønne når hunden kommer for egen maskin. Det er mulig du må øve inn det at han skal komme for egen maskin først i form av en innkalling. Evt bare gå videre - hvis omgivelsene tillater det. Etterhvert kanskje belønne når hunden kommer OG dere har gått litt, så lengre osv. Og også belønne når han faktisk går med deg ellers - altså før han setter seg ned. Kanskje gjøre det ekstra spennende ved å kaste godbiten litt framover eller noe slikt. Mulig du kan bruke - for en liten periode - det at han går litt etter du har løftet ham for å få han til å gå slik at dere kommer i gang.
 • Nylig opprettede emner

×