Jump to content
Hundesonen.no
Sign in to follow this  

Oppdretter omregistrerer ikke valpene

Recommended Posts

Hei

Trenger litt råd om hvordan jeg skal gå frem videre nå. Valpen min er blitt hele 7 mnd, men fortsatt står oppdretter som eier både i nkk og på dyreidentitet for hele kullet på 6 valper. Jeg har kontaktet henne 3-4 ganger nå, og hver gang svarer hun like hyggelig at dette skal bli ordnet. Sist var i juli, da hun lovet å få sendt alt av papirer osv. Spurte igjen en gang i august, men da svarte hun meg ikke...

Jeg har kontaktet både dyreidentitet og nkk, og fått svar at alt dette må gå via oppdretter. Dyreidentitet ga forøvrig det korteste og sureste svaret tilbake. 

Vurderer snart å reise dit oppdretter bor med skjema fra begge nettsider, og kreve signaturen hennes, men er litt usikker på om dette holder? På nkk leser jeg noe om registreringsbevis, og dette har jo ikke jeg fått. 

Jeg har kontakt med en av de andre valpekjøperne, som også har spurt et par ganger om temaet. De andre vet jeg dessverre ikke hvem er. 

Hva bør jeg gjøre? Tenkte å ringe henne snart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oppdretter har eierbevis og stamtavler. På eierbeviset står en pinkode, og for å omregistrere valpene til nye eiere så må man ha denne pinkoden. Første eierskifte av valpen er gratis, så lenge det skjer før valpen er 6 måneder. Deres er nå eldre, og da må oppdretter betale vanlig omregistrering for valpene. Derfor er det vanskelig å bare dra dit og kreve en underskrift.

Har du sjekket at kullet faktisk er registrert i dogweb?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så kjedelig situasjon! 
Jeg vet om andre som også har vært i denne situasjonen, ekstremt kjedelig. De fikk til slutt ordnet det ved noen trusler om politianmelding og selv betale for hele sulamitten. Men da ble i alle fall papirene til slutt på plass. Valpene var vel nærmere 2 år før det skjedde. De jeg kjenner til var heller ikke registrert og mye kluss med papirer både her og der. 

Håper for din del at det her er snakk om "bare" en omregistrering, det er i det minste litt lettere å få til. Men kjedelig er det like fullt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar. 

Valpene er i både dogweb og dyreidentitet i det minste. Ja, surt at det nå koster å omregistrere. Leste dette selv på NKK da jeg starten tråden i dag tidlig. 

Skal prøve igjen å snakke med oppdretter, og se om jeg finner andre valpekjøpere. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen
Guest Kåre Lise

Politianmeldelse er helt på sin plass. Dette er svindel og ser ut til å være en hobby blant mange oppdrettere. Ingen grunn til at du skal ha noe mer tålmodighet og koseprat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halleluja! Endelig er hunden omregistert :) Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja :P 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Amethyst skrev:

Halleluja! Endelig er hunden omregistert :) Etter å ha snakket med oppdretter sikkert 10 ganger etter jeg skrev her, var det først etter trussel om advokat noe skjedde. Og da var det gjort på et par dager. Og litt på trass fra oppdretter ble hunden registrert på samboer, men ja ja :P 

Hvem sitt navn står på kjøpekontrakten da? Ditt eller begges?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Akkurat nå, Amethyst skrev:

Begges, men er meg hun har hatt mest kontakt med. 

Da ville jeg scannet kjøpekontrakten, sendt den til NKK, og spurt om de ikke kan legge deg inn som eier siden oppdretter tydeligvis har "glemt" det :) 

 • Like 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Dådyr finnes ikke i Norge, iallefall ikke fra naturens side, men antar du mener rådyr. Uansett: båndtvangen er også til for å verne elg, rein, hjort og "andre pattedyr". Og småvilt. Og fugler. Og beitedyr. Jeg har gått i den samme skogen hele livet, og er ganske lommekjent, men jeg har ikke full oversikt over hvilke dyr som finnes der eller nøyaktig hvor de er til en hver tid. Men det er kanskje bare meg.
  • Svaret på dette er jo egentlig ganske enkelt: Ja, en må følge loven. Dessverre. Båndtvangen virker kjipere enn den er, hundene til oss som følger dette har det faktisk helt fint. Det er masse man kan finne på, men det er ikke innafor å slippe hunden i skogen, nei, eller noen andre steder med mindre det er et område med unntak. Det er både ulovlig og lite reflektert, og etter min mening ikke greit i det hele tatt, ikke bitte litt heller. Jeg bor midt i oslo by, og selv her kan løse hunder skremme ekorn, fugler og piggsvin. Vilt finnes over alt, også uten kløver og horn. Det finnes lange bånd, og masse aktiviteter man kan gjøre. Hvis dere går for vannhund vil kanskje hunden like å svømme i langline. Som hundeeier anser jeg det som en ganske viktig plikt å respektere naturen, og båndtvangen er der for en grunn. Hvis det går sau i området er det bare nok en grunn til å følge den. Jeg møter mange hundeeiere med løse hunder som føler seg over loven om båndtvang, og jeg må innrømme at jeg kan bli ganske provosert av det. Jeg har en 3 kilos papillon, som har et ikke-eksisterende jaktinnstinkt og en radius på 20 cm, og selv jeg tar hensyn; Både i byen og i skogen. Hundene du nevner som aktuelle er store nok til å gjøre mye skade, uansett hvor snill og lydig. Så hvordan båndtvang praktiseres: Ha på bånd. 

   Å binde hund utenfor steder burde man jo klare å jobbe rundt. Noe kan skje med hunden, hunden kan bite noen som prøver å hilse - den er generelt utenfor din kontroll. Jeg ville aldri gjort det, med noen hunder jeg har hatt, men jeg bor også nært butikken og tar heller en ekstra tur ut. Ser det gjort stadig vekk, og ringer ikke politiet av den grunn, men se an hunden.
  • Du kan også vurdere en toy puddel.  De kan også godt klare flere timers turer.   Min erfaring med pudler er at de er veldig tilpasningsdyktige.  Blir de vant til et høyt aktivitetsnivå som unge, vil de gjerne ha det som voksne også, fordi forbrenningen tilpasses.  Uansett burde både mennesker og hunder ha minst 20 minutters (rask) tur daglig.
  • Hunden vår går løs kun et par-tre ganger i året (med unntak av på inngjerdet område) fordi jeg ikke stoler på at han kommer om han ser vilt/ekorn/katt etc. Det er nok den delen av hundeholdet vårt jeg aller helst skulle endret på, men vi har foreløpig ikke klart å lære inn en innkalling som gjør at han bryter når han først bikker over i jakt. For å la han få strekke ut i blant har vi et par steder som er gjerdet inn som vi reiser til med relativt jevne mellomrom, også bruker vi en del langline høst, vinter og sensommer. Bruker ikke langline vår/forsommer ettersom det er mye rådyr her vi bor, og med 15 meter å gå på tror jeg hunden veldig fint kunne funnet en kalv litt av stiene - vi ser voksne rådyr med helt ned til 10 meters avstand til oss rett som det er. Jeg ville aldri bundet hunden min utenfor butikk eller annet, fordi jeg ikke har kontroll på hva andre folk/dyr finner på og fordi jeg vet at 40 kg veldig glad hund fort kan tolkes som farlig sett med andre øyne enn mine.  Vi har to biler, én med bur i bagasjerom og én med sele i baksetet. Vi bruker nesten utelukkende bilen med bur når hunden skal med, men har ordnet sele osv. til den andre bilen så vi har mulighet. Da trenger vår hund (40 kg hannhund) ganske mye av baksetet. Har selv sittet sammen med han i baksetet, det gikk helt fint, men jeg ville ikke belaget meg på å ha hunden i sele mellom to så små barn i bil, både for barna og hunden sin del. Ville aldri hatt hund utenfor bur sammen med bagasje i et bagasjerom, uansett. Til mindre hunder kan det hende det finnes burløsninger som passer i en tesla, enten bagasjerom eller i baksetet. 
  • jada jada jada Som sagt tidligere, der det er mulig for at hundene mine kan plage/drepe o.l andre dyr, går de ikke løs. Går vi på beitemarker, fuglereservat osv så går de i bånd. Også om vinteren. I skog der det lever elg og/eller hjort går de heller ikke løs MEN jeg er velsignet med hunder som tasler rundt på stier hvor det ikke hekker fugler. Sikkert fordi det er så mange turgåere der. Dumt å legge egg på stier som blir mye brukt. Slapp av; jeg passer på dem. Men med lydige hunder uten noe særlig jaktinstinkt, så får de mer frihet. Det finnes (spesielt i drabantbyer) områder (grønne lunger) som det ikke lever annet enn små maur. Og kanskje noen mus  
 • Nylig opprettede emner

×