Jump to content
Hundesonen.no

Mine to katter blir ikke venner :/ Hjelp!

Recommended Posts

Jeg lurte på om noen her inne har noe peil på hvor mye tålmodighet jeg bør smøre meg med i forhold til dette at to katter skal bli venner? Den ene katten fikk jeg i 2014 november som 12uker gammel. Senere ble han kastrert. Nå i begynnelsen av januar anskaffet jeg meg en Abyssiner-blanding som er hunnkatt og kastrert også. Hun hadde akkurat blitt 1år gammel. Hun er ikke vandt med katter fra før av. Men enda så er de ikke venner. De kan ikke være i samme rom inne, og ute flyr alltid den ene på den andre. Begge virker like sinte og de jager hverandre avgårde. Nå bor jeg i et relativt stort hus på landet, men i april skal jeg flytte til en mindre leilighet på 50kvm og der vil det være umulig å la de ikke være i samme rom samtidig siden det er snakk om så liten plass. De har vær sine spiseplasser, soveplasser og begge bruker naturen som kattetoalett nå. Abyssineren hadde tissekasse inne i begynnelsen som bare hun brukte, før hun kunne bli tilvendt å gå ut.

Men spørsmålet er hvordan tror dere dette vil gå? Det er første gang jeg har to katter samtidig, og jeg har tatt alle forhåndsregler om info rundt dette som jeg har funnet på nett for å gjøre overgangen fin for begge. Men det er ingen bedring i sikte, og jeg er så usikker på hvordan det vil bli for dem når de må dele den lille leiligheten sammen. Da blir det umulig å holde dem separerte inne :/ 

Tar alt av råd i mot eller andre løsninger! :)

Hilsen rådløs... -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dessverre er det slik at ikke alle katter blir venner noen gang, og det beste man kan håpe på er at de etterhvert tålererer hverandre. Jeg har ikke så mye tips å gi deg, men jeg anbefaler deg å se på f.eks "My cat from hell" http://jacksongalaxy.com/ (Øverst, gå til Learn og velg kategorien du ønsker, masse videoer) Der vil du få mange, mange gode tips. Jeg vet han har minst 1 episode med en slik situasjon du er i. Der den ene katten stort sett bor under en seng for å gjemme seg for den andre katten i huset. 

En av de viktigste tingene er jo gjerne å ha masse fluktmuligheter for kattene overalt, for det er ofte når de føler seg fanget og flukt ikke er mulig at de angriper den andre. Kattetrær og hyller f.eks. Iom du har utekatter så får de jo en del mosjon derifra, men uansett lurt å leke med dem inne også, kanskje det kan føre dem litt mer sammen samt få ut eventuell overskuddsenergi? 
 

 

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Takk for svar Rocket :) Hmm ja synes det er vanskelig, for jeg har hatt Abyssiner-blanding før og hun var bestevenn med min bror sin katt. Kattene bodde i samme nabolag og de ble tidlig bestevenner og sov sammen hele tiden. Var aldri noe problem så jeg hadde et håp på at det skulle gå like smertefritt med denne også ;) Men katter er jo forskjellige selvfølgelig. Jeg har faktisk sett episoder av han du linker til for noen år siden, så kanskje jeg skulle tatt et titt på dette igjen! :D Dit jeg skal flytte er det ikke store rumleplassen dessverre, og jeg har også tre hunder som blander seg veldig viss kattene krangler. Og det forverrer nok situasjonen selvom det nå i det store huset her har gått bra siden det er såpass mange rom for kattene å oppholde seg i. Men kjenner jo jeg er bekymret på kattene sine vegne, spesielt hannkatten min har hele tiden mye sår på seg etter at nye pusen kom i hus. Abyssineren er nok mer "vill" i oppførsel enn hannkatten stakkars.. Han er egentlig veldig myk i tempereament og elsker å leke med hundene. Egentlig veldig lite tull med han, så jeg tror kanskje det er Abyssineren som er mest usikker siden hun er vandt med å bo alene tidligere. Hun har også bitet meg noen ganger, og klorer meg viss jeg ikke er forsiktig rundt henne. Så hun er generelt en ganske bestemt frøken!

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Se om du finner noen episoder "my cat from hell" og bruk fremgangsmåten katteeksperten bruker for å få to katter som hater hverandre til å bli venner. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Forumet fortsetter under annonsen

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page. • Nye innlegg

  • Å overta en trekkhund som har levd hele sitt liv på en turistkennel er jo egentlig litt som å få en valp, men med noen erfaringer. Men ha i bakhodet at feks alenetrening må tas veldig gradvis. Ikke alle huskier trives som enehunder heller. Men gradvis tilnærming så kan det gå fint
  • Sitter i eksakt samme båt, tok over en alaska husky for fire dager siden. Vi har jo en husky og en annen liten hund fra før, så den utfordringen i forhold til andre hunder osv har vi i grunn ikke, han er godt vant der. Men det er vel omtrent det eneste, ellers kan han ingenting. Ikke vært inne før han kom til oss, den overgangen har jo gått knirkefritt. Men jeg forstår ikke hvordan jeg skal gå frem for å lære han nye ting, da han ikke forstår å jobbe for godbiter. Det å trene hunder som har det grunnleggende innlært, slik som det å jobbe for godbiten er jo null problem.. Men dette her, helt håpløst 😆 står bare å ser dumt på meg når jeg kommer med godbit, og blir irritert og går unna om han ikke får dem. 🤦🏼‍♀️ Stakkars, ikke så greit. 😂 Si gjerne i fra når dere knekker koden og fortell hvordan. 😉 Men hittil tar jeg bare tiden til hjelp, og tenker som så at han lærer etterhvert når han blir tryggere på omgivelsene og på oss som eiere. Alt er nytt og skummelt i starten. 
  • Ja valper er mye mindre nøtter å knekke har jeg merka. 🤭 godt vi er flere i samme båt, tid skal han få. Skal strekke tålmodigheten min så langt den går. 😉
  • Hei, jeg slenger meg på de vanlige spørsmålene om omplasseringshund. Siden turismen er nede med brukket rygg har jeg fått overtatt en gammel sledehund. Alaskan husky. Jeg er klar over at det ikke er den enkleste rasen å ha med å gjøre.  Hunden er en seks år gammel hannhund som har blitt kastrert for mange år siden. Han er veldig underdanig, og redd det meste. Det går etter hvert greit å være innendørs, men han sliter litt med å være alene. Dette trener vi på.  Jeg tenkte det kunne være lurt å bygge litt selvtillit med mental trening (for han kan absolutt ingenting). Problemet mitt her er at han virker ikke interessert i godbiter i det hele tatt. Jeg blir dermed litt i beitet for hvordan jeg skal trene han når jeg ikke har noe å motivere med. Har dere noen tips?  Han er jo som nevnt redd for alt og alle ikke minst folk og hunder. Tror dere det er håp om å få han litt mer trygg mot andre hunder etter hvert, når han er såpass gammel? Jeg kommer etter hvert til å må ha han sammen med andre hunder...  Andre tips? 
  • Jeg merker egentlig ikke noe annet enn at hundetreningene er avlyst. Ellers er vi stort sett hjemme uansett, og turene går som normalt. Men jeg er fortsatt i jobb, så hverdagene er stort sett de samme. Må dog forberede meg på å måtte jobbe mer etter hvert, det arbeides med ny turnus nå. Men det vil nok ikke påvirke hunden noe særlig, siden hun enten er hjemme med samboeren min, eller så passer foreldrene mine henne mens jeg er på jobb.  På jobb merkes det godt, da. Men hjemme merkes det minimalt. 
 • Nylig opprettede emner

×